no wlasnie. od dluzszego czasu zwracam uwage i szalenie mi sie podobaja podkreslone brwi. uwazam, ze potrafia "zrobic" caly makijaz, nawet gdy z reszty zabiegow ma sie nalozony tylko podklad i tusz. mam malo wyraziste brwi. gdy probuje jakos je odmienic, niestety, albo mi to nie wychodzi, albo nie mam odpowiednich kosmetykow, albo jedno i drugie.
robicie cos z brwiami (poza depilacja)?
jesli tak, czym je malujecie?
jak to zrobic, zeby wygladalo w miare naturalnie, a jednak bylo owe brwi widac?
lista tematów
jak podkreślić brwi? strona 1 z 3
pozdrawiam w sloneczny dzionek, Babsy;*
Mnie też.
Babsy: uwazam, ze potrafia "zrobic" caly makijaz, nawet gdy z reszty zabiegow ma sie nalozony tylko podklad i tusz.
Owszem

Podkreślam cieniami.
j.w. Są specjalne cienie do brwi, chociaż ja obecnie używam zwykłych, do powiek, z paletki Sleek. Robię to takim cienkim, skośnym pędzelkiem.
Tak jak napisałam :) Wygląda to lepiej i naturalniej niż kredką.
Babsy: robicie cos z brwiami (poza depilacja)?
Mam wyraźne brwi, jednak irytuje mnie, bo i tak są jaśniejsze od włosów i oprawy oczu. Bardzo nie muszę się wysilać. Mam zwykłą kredkę do oczu, w sklepie wybrałam jak najmiękciejszą, bo taką jest dużo łatwiej przyciemnić same włoski, bez skóry.
Babsy: gdy probuje jakos je odmienic, niestety, albo mi to nie wychodzi, albo nie mam odpowiednich kosmetykow, albo jedno i drugie.
wystarczy brązowy, matowy cień do powiek :)
tylko depilacja :) mam gęste i ciemne brwi ;p
czasem tylko poprawie je brązowym cieniem do powiek
idź na henne do kosmetyczki :)
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Farbowanie henna, + szara kredka do oczu. Naturalnie mam blond brwi wiec w ogole ich nie widac ..:)
Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
Chadzam do kosmetyczki na regulację i hennę, robi mi ładnie i naturalnie :) Czasami używam też cieni do powiek, żeby poprawić, tak jak Usagi używając pędzelka, or patyczków higienicznych, co 'odkryłam' jak gdzieś zapodziałam pędzelek kiedyś. :D
henna proszkowa, która barwi również skórę :)
nadasz ładny kształt i wygląd i nie będziesz musiała ich później korygować :)
jak wolisz się codziennie nimi bawić i poprawiać, to są specjalne cienie i kredki, woski do brwi. Tylko pamiętaj, żeby idealnie dobrać kolor, aby brwi wyglądały naturalnie :)
Babsy: robicie cos z brwiami (poza depilacja)?
nie musze, z natury mam ciemne i dosc geste. Czasem podkresle lekko kredka, gdy mocniej maluje oko.
Dla naturalnego efektu najlepsze sa cienie, brazowy lub grafitowy.