Jeśli lubisz chodzić w butach na wysokim obcasie badź dużo chodzisz i masz obolałe stopy najlepsza jest kuracja "stopa-twarz"
Masaż stóp można przeprowadzać ręcznie, przy użyciu specjalnego wałka do masażu, podczas chodzenia boso po kamieniach ale najlepszym
sposobem jest nasmarowanie stóp tłustym kremem po czym położenie ich na twarzy osoby która wyraziła zgodę na Twoją kurację tym sposobem.
Nacisk na twarz może być dość silny - pamiętać należy jednak, że najpierw stosujemy ucisk delikatny, stopniowo zwiększając go,
przy jednoczesnej obserwacji reakcji, albowiem w zależności od stanu chorego organu, reakcja bólowa jest różna.
Najbardziej korzystnym czasem zabiegu na bolące stopy jest ok. 30 minut 2 razy w tygodniu. Stosowałam różne kuracje ale tylko ta mi pomogła.
Dziewczyny jesli macie pytania co do tej kuracji albo chcecie jakieś namiary aby zacząć tą kurację piszcie na priva. Natomisat na ogólnym piszcie
czy same kożystałeyście z takiej kuracji i co o niej myslicie. pozdrawiam
buty na wysokim obcasie a bolące stopy - skuteczna kuracja !!! strona 1 z 2
Odpowiednia temperatura twarzy i rytmiczne wciagnie i wydmuchiwanie powietrza z ust pod naciskiem stopy powoduje zwiększone wydzielanie endorfin.
Endorfiny to nasze własne „środki przeciwbólowe”, które są wytwarzane w przysadce mózgowej.
Ich zadaniem jest blokowanie sygnałów bólu przesyłanych przez rdzeń kręgowy do mózgu.
Proces łagodzenia bólu polega na tym, że bodźce uciskowe receptorów stóp biegnące w układzie nerwowym tzw. nerwami szybkoprzewodzącymi,
hamują przebieg bodźców bólowych z miejsc chorych, które docierają do rdzenia kręgowego tzw. nerwami wolnoprzewodzącymi. W ten sposób
impulsacja terapeutyczna stóp powoduje , że organizm zamyka tzw. „bramki bólu” na poziomie rdzenia kręgowego.
Proces ten przerywa cykl bólu i skutecznie go uśmierza.

Owszem przy pomocy endorfin, można zredukować ból, ale wątpię w to, że chodzenie komuś po twarzy wywoła u mnie ich produkcję.
Może to i stek śmiesznie brzmiących bzdur, ale do łóżka fajna sprawa.
Buty na wysokim obcasie zresztą też. ^^