naaats
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 0
naaats
  7 Mayo 2012 (pierwszy post)
Potrzebuję mleczko do demakijażu twarzy. Teraz mam to:
Używam zamiast żelu do twarzy. Chcę je zastąpić innym mleczkiem. Co możecie mi polecić?

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.

SoDope
SoDope
  7 Mayo 2012
naaats
naaats: Co możecie mi polecić?

ale podoba Ci się to mleczko czy też nie ?
SoDope
SoDope
  7 Mayo 2012

bo jeżeli podoba to wypróbuj inne z Ziaji :D

naaats
naaats
  7 Mayo 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ale podoba Ci się to mleczko czy też nie ?

Niby jest idealne, delikatne, zostawia skórę miękką, nawilżoną, dobrze zmywa w miarę wszystko, ale zawiera parafinę w składzie, więc chciałam raz zmienić na inne i zobaczyć, czy zmniejszy mi się ilość niespodzianek na twarzy. Być może ono mi zapycha cerę? Nie wiem, nie mam pojęcia.

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.

Paulinessa
Paulinessa
  7 Mayo 2012

Możłiwe, mleczek się nie używa przy skórze mieszanej, tłustej, problematycznej - tzn o ile taka masz :D

naaats
naaats
  7 Mayo 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: bo jeżeli podoba to wypróbuj inne z Ziaji :D

Chciałam coś całkiem innego, a stanę znowu w Naturze przed półką i będę wybierać pół godziny :D

naaats
naaats
  7 Mayo 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Możłiwe, mleczek się nie używa przy skórze mieszanej, tłustej, problematycznej - tzn o ile taka masz :D

Kosmetyczka stwierdziła, że mam mieszaną, tudzież odwodnioną. A ono naprawdę zostawia skórę miękką i tak jakby nawilżoną, a nie znowu papier ścierny jak każdy inny środek myjący jaki do tej pory używałam :D

SailorMoon
SailorMoon
  7 Mayo 2012
naaats
naaats: Co możecie mi polecić?

Koniecznie chcesz mleczko? Płyny micelarne są świetne do demakijażu :)
naaats
naaats
  7 Mayo 2012
SailorMoon
SailorMoon: Koniecznie chcesz mleczko? Płyny micelarne są świetne do demakijażu :)

Wolałabym mleczko..

SoDope
SoDope
  8 Mayo 2012
naaats
naaats: Chciałam coś całkiem innego, a stanę znowu w Naturze przed półką i będę wybierać pół godziny :D

no to jak nie chcesz parafiny to automatycznie musisz odrzucić wszystkie mleczka z Ziaji - bo jest w każdym mleczku.
nawet w linii PRO.
mmaryjka
mmaryjka
  8 Mayo 2012

mleczko z linii a pharmaceris. jedyne mleczko które było w miarę w porządku.

naaats
naaats: mam mieszaną, tudzież odwodnioną.

albo masz głupią kosmetyczkę, albo się źle wyraziłaś?
jeśli masz odwodnioną skórę, to żadne mleczko ci nie pomoże. polecam wtedy zainwestować w dobry krem, bo odwodniona skóra to kanał.
jolanta6667
jolanta6667
  8 Mayo 2012

polecałabym produkty AA też tanie a według mnie bardziej skuteczne

naaats
naaats
  8 Mayo 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: albo masz głupią kosmetyczkę, albo się źle wyraziłaś? jeśli masz odwodnioną skórę, to żadne mleczko ci nie pomoże. polecam wtedy zainwestować w dobry krem, bo odwodniona skóra to kanał.

Nie mam już pojęcia, co z tą skórą i jaka ona jest. Niby sucha, niby w strefie T się tłuści, niby nie mam warstwy lipidowej skóry, czy tam mam zaburzoną barierę lipidową (nie wiem, czy się dobrze wyrażam). Zależy czym myję. Po wielu żelach i innych środkach do mycia miałam łuszczenie, szorstkość, suchość, nawet podkładu nie mogłam nałożyć takiego najmniej kryjącego, bo było go widać z kilometra (!). Zmieniłam na całą serię ogórkową. Mleczko, tonik, krem. Skóra zrobiła się mniej sucha. Głównie za sprawą mleczka. Chociaż nie wiem, czy to nie tylko powierzchowny efekt zostawienia ładnej warstewki na skórze. I jest gładka. I zwęziły się pory. Ale mam (drobne, bo drobne), ale krostki. Na brodzie i na policzkach blisko nosa. Chciałam zmienić mleczko. Na inne mleczko. Bo boję się znowu wysuszenia przy żelach i innych środkach. A co do kremów, to miałam już wszystkie kremy świata. Co radzisz?

Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  9 Mayo 2012

ja polecam satynowe mleczko do demakijażu z bielendy (linia profesjonalna)

Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
naaats
naaats
  9 Mayo 2012

A co myślicie o tym z AA? Tylko nie mogę nigdzie składu znaleźć.
(Przesuńcie sobie obrazek w prawo, bo jest za duży).

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.