XxMeeryxx
XxMeeryxx
  18 Septiembre 2012 (pierwszy post)
hej ;) mam pytanie jakie macie sposoby by radzić sobie z cera ?
Już powoli nie mam siły na walkę byzie miec idealnie gładka buzie.
Mam juz prawie 21 lat wydane tysiece złotych na dermatologów i kosmetyczki na przestrzeni lat.
Help
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  18 Septiembre 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: tysiece złotych na dermatologów i kosmetyczki na przestrzeni lat.

a co dokładnie robiłaś u tych dermatologów i u tych kosmetyczek ?
kedi
kedi
  18 Septiembre 2012

a co Ci się dokładnie dzieje? jaki masz typ cery?

kasey00
kasey00
  18 Septiembre 2012

no właśnie i co jest nie tak? trądzik?

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  18 Septiembre 2012
kedi
kedi: a co Ci się dokładnie dzieje? jaki masz typ cery?

no właśnie też bym się chciała to dowiedzieć :ziober2:
marta0859
marta0859
  18 Septiembre 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam juz prawie 21 lat wydane tysiece złotych na dermatologów i kosmetyczki na przestrzeni lat. Help

Skoro dermatolodzy Ci nie pomogli, to nie licz na to, że ludzie z forum prędzej pomogą.
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  18 Septiembre 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dermatolodzy Ci nie pomogli

dermatolog to skarbonka i potwierdzi to kilka osób z tego działu :ziober2:
marta0859
marta0859
  18 Septiembre 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dermatolog to skarbonka i potwierdzi to kilka osób z tego działu

Nie wiem - nigdy nie byłam :D Ale jeżeli autorka tego tematu wydała "tysiące" na dermatologów i kosmetyczki i dalej nic jej nie pomogło to nie liczyłabym na żadne cudownie uzdrawiające porady online;)
BlondSzatynka
BlondSzatynka
  18 Septiembre 2012

Też nigdy nie byłam u dermatologa a też mnie kilka osób swego czasu 'mnie do Niego wyganiało' ... ale słyszałam z opowieści jednej z koleżanek, że przychodziła co miesiąc na wizyte a on aby się pytał POMOGŁO ? Nie ? i zapisywał kolejną recepte na XXX zł i tak co każdą wizytę.

A w sumie w niektórych przypadkach radę by dały retinoidy (Retin - A) ale lekarze boją się go zapisywać.

Dye
Dye
  18 Septiembre 2012
kedi
kedi: a co Ci się dokładnie dzieje?

Konto usunięte
Konto usunięte: by miec idealnie gładka buzie.

Prawdopodobnie problem z trądzikiem.

Moja znajoma też jest w trakcie walki i opowiadała mi, ze chyba wybierze się do dermatologa po jakieś specjalne tabletki bodajże izotek.. Kuracja polega na tym, że przez pół roku zazywa się te tabletki i dosłownie wszystko Ci na wierzch wychodzi.. ale potem skóra jest tak gładka jak u niemowlęcia podobno- ani jednego pryszcza, podobno nawet blizn tak nie widać.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  18 Septiembre 2012

A ja nigdy nie byłam u dermatologa, natomiast jeśli chodzi o porady kosmetyczne to dziewczyny tutaj akurat sporo wiedzą. Nie zdziwilabym sie, gdyby dziewczyna podając wiecej szczegółów dostałaby rzetelne porady.
Być może diagnozy nie będzie i nikt tu nikogo nie wyleczy, ale istnieje duża szansa, że zostanie odpowiednio nakierunkowana. A chyba o to chodzi by wspomóc sie w szukaniu odpowiedzi.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

BlondSzatynka
BlondSzatynka
  18 Septiembre 2012
Dye
Dye:

na podobnej zasadzie działa krem Retin A ... bądz jego bez 'receptowy' odpowiednik TriAcnéal.
marta0859
marta0859
  18 Septiembre 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Też nigdy nie byłam u dermatologa a też mnie kilka osób swego czasu 'mnie do Niego wyganiało' ... ale słyszałam z opowieści jednej z koleżanek, że przychodziła co miesiąc na wizyte a on aby się pytał POMOGŁO ? Nie ? i zapisywał kolejną recepte na XXX zł i tak co każdą wizytę. A w sumie w niektórych przypadkach radę by dały retinoidy (Retin - A) ale lekarze boją się go zapisywać.

Nie wiem, weszłam aż z ciekawości na jej profil, nie ma zbliżeń twarzy, ale zdjęcia są dość wyraźne i nie widzę jakichś drastycznych zmian na skórze, moim zdaniem do dermatologa powinno się iść kiedy naprawdę zachodzi taka potrzeba, a nie kiedy wyskoczą 2 pryszcze na czole przed okresem i wielka panika, bez przesady.

Żeby nie było, że nabijam - od siebie polecam odstawienie żeli do twarzy bo zazwyczaj mają nie-taki-jak-powinny skład przez co wysuszają skórę co może być przyczyną powstawania "niespodzianek" i mycie naturalnym mydłem ze srebrem (tyle się dowiedziałam od ciotki kosmetyczki), picie dużych ilości zielonej herbaty (takiej prawdziwej) i herbaty z bratka.
marta0859
marta0859
  18 Septiembre 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: i mycie naturalnym mydłem ze srebrem

albo szarym zwykłym "białym jeleniem", takim jak to się kiedyś za komuny myło :D

massacre
massacre: A ja nigdy nie byłam u dermatologa, natomiast jeśli chodzi o porady kosmetyczne to dziewczyny tutaj akurat sporo wiedzą. Nie zdziwilabym sie, gdyby dziewczyna podając wiecej szczegółów dostałaby rzetelne porady. Być może diagnozy nie będzie i nikt tu nikogo nie wyleczy, ale istnieje duża szansa, że zostanie odpowiednio nakierunkowana. A chyba o to chodzi by wspomóc sie w szukaniu odpowiedzi.

Nie wiem, nie szukam tu takich porad i rzadko zaglądam w takie wątki, ale skoro była u tylu LEKARZY i nic... Ale może i masz rację, skoro znają się to może jej pomogą
Dye
Dye
  18 Septiembre 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ale zdjęcia są dość wyraźne i nie widzę jakichś drastycznych zmian na skórze, moim zdaniem do dermatologa powinno się iść kiedy naprawdę zachodzi taka potrzeba, a nie kiedy wyskoczą 2 pryszcze na czole przed okresem i wielka panika, bez przesady.

można zauwazyć, że większość zdjęć jest wykonanych w okolicach 2-3 lat wstecz. Nie wiemy jaką teraz ma dokładnie cerę.
Konto usunięte
Konto usunięte: na podobnej zasadzie działa krem Retin A ... bądz jego bez 'receptowy' odpowiednik TriAcnéal.

Aż tak dobrze się nie znam, bo nigdy nie miałam problemów z cerą, ale tak pomyślałam, jak napisałaś, że lekarze mają obawy przed przepisaniem tego kremu. Te tabletki, które wymieniłam są podobno jednymi z najsilniejszych na rynku- skóra "schodzi" i pojawia się nowa.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.