Jakie czynniki czy składniki mają największy wpływ na spowolnienie się starzenia
Ja uwazam, że jednym z nich jest picie często wody jonizowanej - 2-3 l dziennie
Co najlepsze na spowolnienie starzenia się ? strona 1 z 2
Spożywanie ryb, dodawanie oliwy z oliwek do sałatek itd. Ogólnie najlepsze są dania bogate w kwasy omega 3,6,9 itd, gdyż przeciwdziałają powstawaniu wolnych rodników. To taki eliksir zdrowia i dobrego wyglądu. Dodatkowo też wit C i E (zwana również witaminą młodości).
a antyoksydanty ?, bo one są sposobem na wolne rodniki, które niszcza ludzkie komorki
Omega 3 i omega 6 to kwasy których stosunek musi byc w organizmie zachowany, zeby m.in serce dobrze funkcjonowało. Omega 3 mozna spotkac w łososiu, oleju rzepakowym i lnianym oraz oliwie z oliwek.. lecz odpowiedni stosunek omegi3 do omegi 6 w organizmie musi być zachowany.
witamina c jest naturalnym przeciwutleniaczem. równowaga musi być we wszystkim, wszystko w nadmiarze szkodzi
nie wiem wszystkiego

wiec daje to mozliwosci praktycznie zatrzymania sie stazenia skóry, bo przy tak całkowitym nawilzeniu skóry jest to mozliwe, a takie całkowite nawilzenie jest mozliwe dzieki nano-wodzie, która ma tak małą strukture ze przenika do ludzkich komorek

i pubudza do autoregeneracji. Poznałem taka firme wellu ostanio do Polski wchodzi i tym co pokazuja te kosmetyki szokują juz pierwsze salony kosmetyczne w Polsce, głowenie przez nanowode , która jest skłądnikiem kazdego produktu oraz pobudznie fitoblastrów o kilkaset procent. Dzis jest prezentacja na zywo w internecie. Oni uwazaja ze nie ma na swiecie skuteczniejszych kosmetyków, bo ich badania pokazuja najwyzszy stopien jesli chodzi o pobudzenie produkcie kolagenu przez organizm ludzki
Jeśli chodzi o wyglad to zauwazyłem ze niesamowity wpływ ma np to co po prostu jemy. Dam ci przykład. Nie jedz przez miesiac nic co zawiera cukier, npp slodycze,soki owocowe, ciastka itp. oraz zadnego produktu z solą, czyli chleba, nic co jest z ciasta ani zawiera jakąkolwiek sól. Zrobilismy test ze znajomym on ma 45 lat. U niego wyglad jego skóry po 30 dniach go zaszokował. Bo było diametralnie widac róznice. skóra była gładka, jedwabista i inna. Nie spodziewałem sie az takiego wyniku, ale widac zmiana tylko jedzenia zmienia nasz wyglad. po 7 latach wszystkie komorki zostaja wymienione, a wiec to co jemy je buduje, wiec jak jemy coś odzywczego organizm zaczyna sie odzywiac i rozwijać kazda komorke we własciwy sposob.
ogolnie pisałem - spowalniające starzenie czy inaczej przedłużające życie :) Na świecie jeśli chodzi o zamiennik posiłku który przedłuża życie jest to produkt "manna" firmy Livesmart360, której nie ma jeszcze w Europie.
Też jestem ciekaw w jakim stopniu to wgl ma wpływ na spowolnienie starzenia się organizmu... bo co do antyoksydantów to nie ma zadnych wątpliwości, nawet ludzie pijacy wino we Francji są zywym tego przykładem, że polifenole im przedłuzyły życie :)