Zadziora
Zadziora
  19 Diciembre 2010 (pierwszy post)

W tym temacie rozmawiamy na temat FRYZUR i PIELĘGNACJI WŁOSÓW. Rozmawiamy o tym jak o nie dbać, jakich kosmetyków możemy używać do pielęgnacji itp.:)

CO RUJNUJE WŁOSY

1. NIEPRAWIDŁOWE MYCIE:
* szkodzi im używanie na co dzień szamponów z silnymi, aktywnymi składnikami. Duże ilości detergentów zwiększają ryzyko podrażnień,
* niewskazane jest nanoszenie na głowę nierozcieńczonego wodą szamponu,
* tarcie i szarpanie włosów [ delikatnie masuj skórę głowy opuszkami palców ],
* niedokładne spłukiwanie resztek szamponu [ może wystąpić łupież, po wysuszeniu bywają matowe i trudne do ułożenia ].

2. BRUTALNE TRAKTOWANIE:
* nie rozczesuj nigdy mokrych włosów [ woda rozpulchnia je, rozchyla łuski - wnętrze łodygi włosa jest wtedy narażone na uszkodzenia],
* tani plastikowy grzebień uszkadza skórę głowy [ używaj grzebienia o grubych, rzadko rozstawionych zębach],
* lepszy jakościowo, ale zbyt gęsty grzebień niepotrzebnie szarpie,
* zapomnij też o gwałtownym wycieraniu ręcznikiem.

3. WYSOKA TEMPERATURA:
* suszenie mokrych włosów bardzo gorącym powietrzem powoduje odkładanie się w ich wnętrzu pęcherzyków powietrza przez co stają się słabsze i bardziej łamliwe,
* susz włosy w niskiej temp. ok. 20cm od głowy,
* układaj włosy gdy są lekko wilgotne,
* utrwal fryzurę i domknij rozchylone łuski chłodnym powietrzem,
* wysoka temp. wody przy myciu powoduje przetłuszczanie się włosów [ najlepsza jest letnia]

4. ZŁE NAKŁADANIE ODZYWKI:

* nakładanie odżywek na skórę głowy powoduje znacznie szybsze przetłuszczanie się włosów,
* preparaty nakładaj w odległości kilku cm od nasady i rozprowadzaj grzebieniem ku końcom.
* przesadne nakładanie preparatów nigdy nie wychodzi na dobre- włosy stają się ciężkie, a fryzura przyklepana,
* uważaj z lakierem
- z małej odległości skleja włosy
- najlepszy efekt przynosi odległość ok. 30- 40cm,
*produkty do wykańczania fryzur są tym, czym przyprawa do potrwa- używaj ich z umiarem.

5. CIASNE UPINANIE WŁOSÓW:
* np. koński ogon lub kok - sprawia, że uciśnięte cebulki są słabo dotlenione i odżywione, co w konsekwencji skutkuje ich wypadaniem.

ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.

Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.

Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
AdRianoXX
AdRianoXX
  11 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wszystko okej. :P

no to jak wszystko okej to nie wiem po co my se (sobie) to mamy teraz wyjaśniać
Paulinessa
Paulinessa
  11 Enero 2011

Co to za nabijanie tutaj?

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  11 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No bo w sumie tak to "zabrzmiało", ale potem wyjaśniłaś i wszystko okej. :P

Ja bardzo nie lubię jak ktoś przekształci moją wypowiedź i zmieni jej sens. Denerwuje mnie to bardzo, nie lubie jak ktos ze mnie idiotke robi :-)
nie pisalam tego w kontekscie ze moje klientki sie nie znaja i uzywaja zlych szamponow tylko ze po prostu ich pielegnacja jest ograniczona i opiera sie na tych dwoch. Ja lubie szampony Pantene i nie rozumiem zdania Pauli ;-)
randallflagg
randallflagg
  11 Enero 2011
AdRianoXX
AdRianoXX: przeczytaj te 2 teksty uważnie to może zrozumiesz :)

Z drugiego zdania nie wynika nic takiego nie wynika. Nadinterpretujesz. :>

AdRianoXX
AdRianoXX: przynajmniej nie wstydzę się siebie, a ciś to Ty se możesz stare babcie na emeryturze

Czasami zastanawiam się czy ty zdajesz sobie sprawę z tego jaki jesteś tępy. :woot:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  11 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Co to za nabijanie tutaj?

To w sumie Ty zaczełaś dyskusje, my tylko wyjasniamy o co Ci chodzilo ;-)
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  11 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Co to za nabijanie tutaj?

Btw odniesiesz się? :-) nie lubie jak ktos przeksztalca moje wypowiedzi i chcialabym to wyprostowac bo czuje sie jak idiotka, bo zasugerowalas ze moje odpowiedzi są nie spojne.
randallflagg
randallflagg
  11 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nie pisalam tego w kontekscie ze moje klientki sie nie znaja i uzywaja zlych szamponow tylko ze po prostu ich pielegnacja jest ograniczona i opiera sie na tych dwoch. Ja lubie szampony Pantene i nie rozumiem zdania Pauli ;-)

No już to wyjaśniałaś i wszyscy wiedzą o co chodzi.
Paulinessa
Paulinessa
  11 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: To w sumie Ty zaczełaś dyskusje, my tylko wyjasniamy o co Ci chodzilo ;-)

Tak tak, poruszając wiele tematów odległych.
Po pierwsze nie wiem co się tak rzuciłaś, napisałaś, że wiedza Twoich klientek jest ograniczona, a sama lubisz Pantene, więc to źle, że go używają? Więc napisałam co napisałam, ale widzę niepotrzebnie, bo już uznałaś, że to atak.
randallflagg
randallflagg
  11 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nie spojne.

*niespójne

Dla mnie już wszystko jasne, więc nie nabijam więcej i idę.
Paulinessa
Paulinessa
  11 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 'A jeszcze nie tak dawno je zachwalałaś' czyli chyba zrozumiala, ze teraz mam o nich inne zdanie.

Tak zrozumiałam, bo tak wyglądała Twoja wypowiedź. Dobra, sprostowałaś i po co robić problem :and:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  11 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Po pierwsze nie wiem co się tak rzuciłaś, napisałaś, że wiedza Twoich klientek jest ograniczona, a sama lubisz Pantene, więc to źle, że go używają? Więc napisałam co napisałam, ale widzę niepotrzebnie, bo już uznałaś, że to atak.

Bo jest ograniczona do używania tych dwóch co nie znaczy, że to źle. Odniosłam się do jej wiedzy a nie oceniałam tego, czego używają więc nie rozumiem Twojej odpowiedzi na mój post :woot:
Równie dobrze mogłam napisać 'moje klientki ograniczają się do używania Placenty i Waxa'. Pantene i Dove to po prostu znane marki i jedne z najczesciej kupowanych.

Konto usunięte
Konto usunięte: Więc napisałam co napisałam, ale widzę niepotrzebnie, bo już uznałaś, że to atak.

Wiesz jaki ja mam charakter, chyba zdążyłaś juz go troche poznać. Jestem nereformowalna. Po prostu przeinaczyłas sens mojej odpowiedzi czego bardzo nie lubie no i znegowałaś to aluzją, że sama sobie zaprzeczam.
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  11 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Dobra, sprostowałaś i po co robić problem

To niektórzy tutaj ciągle robią problem o non stop doszukują się potknięć innych osób. :and:

Jak dla mnie to trochę chore...

Dobra, koniec offtopu ;-)
Paulinessa
Paulinessa
  11 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Wiesz jaki ja mam charakter, chyba zdążyłaś juz go troche poznać. Jestem nereformowalna. Po prostu przeinaczyłas sens mojej odpowiedzi czego bardzo nie lubie no i znegowałaś to aluzją, że sama sobie zaprzeczam.

Bo myślałam, że sobie zaprzeczyłaś, Twoja wypowiedź nie była w 100% jasna co nie jest moją winą. A ja jestem dociekliwa ;p
Paulinessa
Paulinessa
  11 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: To niektórzy tutaj ciągle robią problem o non stop doszukują się potknięć innych osób.

Nawet jakbyś zmieniła zdanie o Pantene to nie byłoby potknięcie tylko po prostu zmiana opinii spowodowana różnymi czynnikami. :mrgreen: Zdarzało mi się to kilka razy.
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  11 Enero 2011

Kupiłam sobie dzisiaj naftę kosmetyczną. :banan:

Konto usunięte
Konto usunięte:

i odżywkę z apteczki babuni, wzmacniającą z ekstraktem ze skrzypu i rozmarynu, uzywalas?
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.