Witajcie
Krótko i na temat: uważacie, że używanie gąbek,myjek itp, do kąpieli jest higieniczne?
Jak można je zastąpić? Bo mycie się samą ręką wg mnie nie usuwa dostatecznie brudu.
Ja osobiście uważam, że mycie się wszelakimi gąbkami czy myjkami JEST niehigieniczne, gdyż cały syf, który mamy na sobie zostaje w gąbce. Zastanawiam się jednak, czy wysuszenie takiej gąbki na kaloryferze zabije bakterie
Co macie do powiedzenia na ten temat?
Pozdrawiam
lista tematów
Gąbka. strona 3 z 6
bo myślałam ;D
gdybym lubiła mleko to bym spróbowała ;p
Konto usunięte: Tak. Aczkolwiek ja jestem tak specyficzną osobą, że brzydzi mnie prawie wszystko. W restauracji wącham sztućce, oglądam, czy są czyste, wycieram je dokładnie serwetką.
Jak jadę na wakację to zanim włożę ciuchy do szafek dokładnie je powycieram. Biorę swoją pościel itp... Myję dokładnie całą łazienkę, biorę swój domestos, myję brodzik w kabinie aby się niczym nie zarazić. Nie cierpię jak ktoś mi pije z kubka, jak ktoś napije się mojej kawy/herbaty to wylewam idę zaparzyć nową.
to chyba można zaliczyć do fobii, choć sprawa z domestosem nie jest wcale dziwna, sama brzydzę się takich rzeczy.:)
bakterie, grzyby i tak dalej przenosisz na skórę.
nie robię w kopalni, kąpię się dwa razy dziennie i uważam, że spokojnie zmywam z siebie 'brud' ręką bądź jednorazowymi 'gąbkami'. w łazience sprząta conajmniej raz w tygodniu, więc mam względnie czysto.
Konto usunięte: to chyba można zaliczyć do fobii, choć sprawa z domestosem nie jest wcale dziwna, sama brzydzę się takich rzeczy.:)
Czy ja wiem.. Nie jestem jakąś pedantką. Jestem bałaganiarą. W domu mam bałagan -ale nie SYF I BRUD.
Po prostu zwracam uwagę na takie rzeczy... Tak samo mnie brzydzi jak koleś/znajomy wychodzi w dyskotece z WC i nie myje rąk, a potem np chce się przywitać i podaje dłoń, albo ma głupi nawyk, że chce mi coś powiedzieć i chwyta mnie za szyję aby przybliżyć moje ucho do jego ust, żebym lepiej słyszała. No OSZ TY SKUR...*SYNU! :D Od razu mówię co myślę. Większość znajomych już myje ręce w moim towarzystwie :D
Konto usunięte: nie robię w kopalni, kąpię się dwa razy dziennie i uważam, że spokojnie zmywam z siebie 'brud' ręką bądź jednorazowymi 'gąbkami'. w łazience sprząta conajmniej raz w tygodniu, więc mam względnie czysto.
tez tak uważam, ale dziwi mnie Twoja wypowiedź, bo na pytanie czy używanie gąbek jest higieniczne odpowiedziałaś, że TAK.
Konto usunięte: czyli prawda wyszła na jaw, nie umiem czytać.
uważam, że używanie gąbek nie jest higieniczne
otóż to ;p
zapytam z ciekawości, czy myjka którą wstawiłam wcześniej w tym temacie jest specjalnie dla miejsc intymnych? Bo mnie się wydaje, że tak choć BreakMyFall18 używa jej do ciała, a sama się nad tym zastanawiam ;)
Ja mam ciężki charakter

Tak jak z tą zapiekanką z BP, nie wiem czy czytałaś :-) mój post, wcześniej.