latynoska6
latynoska6
  10 Enero 2011 (pierwszy post)

Potrzebuje kredkę do ust i najlepiej jakaś szminkę w takim kolorze jak na dole

Mam tęczówkę w dziennym świetle w kolorze jasno niebieskim można sprawić cieniem aby oczy wydawały się na ciemniejsze takie złudzenie? Jak tak to jaki kolor cieni do tego.

Czy ten tusz Dior podkręcający jest dobry? Daje mocny efekt podkręcenia?

Używał ktoś tej odżywki do rzęs dobra?

Jasmina
Jasmina
  10 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: kredkę do ust

Ja mam z firmy Pierre Rene w takim dokładnie kolorze :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Mam tęczówkę w dziennym świetle w kolorze jasno niebieskim można sprawić cieniem aby oczy wydawały się na ciemniejsze takie złudzenie? Jak tak to jaki kolor cieni do tego.

Cieniem ciężko będzie to zrobić. Ale możesz spróbować czarnego cienia do oczu. Może dać złudzenie ciemniejszych oczu.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  10 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Potrzebuje kredkę do ust i najlepiej jakaś szminkę w takim kolorze jak na dole

mi sie wydaje, ze to predzej blyszczyk bedzie niz szminka :woot:

polecam Maybelline Superstay: wyprobuj odcienie Golden Toffee, Chestnut Glow, Beaming Blush.

chociaz ja bardzo zblizony efekt uzyskuje malujac sie odcieniem Peach (po prostu na usta przed blyszczykiem nakladam malutka ilosc podkladu, by kolor ust byl neutralny).
Kredek niestety nie uzywam, wiec nie pomoge

Poza tym polecam tez blyszczyki Loreala:

Pearly Nude Glow (kolor 406)

Jesli chodzi o szminki, to moze tez z Loreala:
Color Riche - cynamonowo - czekoladowy - calkiem dlugo sie trzyma jak na szminke

Silk - kolor 231

Nude - 235

Najlepiej wyprobowac testerami kilka/nascie odcieni. Kazda z nas moze miec nieco inny odcien ust. Jeden kolor moze wygladac inaczej na kilku parach ust.

Jasmina
Jasmina: Ale możesz spróbować czarnego cienia do oczu.

Dokladnie :zakochany: Dodatkowo do ciemnego rodzaju smokey eyes pomagaja sztuczne rzesy - powoduja optyczne "przygaszenie" oczu - wiem co mowie. Mam bardzo duze jasne oczy a czasem chcialabym miec ciemniejsze :mrgreen:
moj ulubiony mejkap :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Jasmina
Jasmina
  10 Enero 2011
massacre
massacre: Dokladnie Dodatkowo do ciemnego rodzaju smokey eyes pomagaja sztuczne rzesy - powoduja optyczne "przygaszenie" oczu - wiem co mowie. Mam bardzo duze jasne oczy a czasem chcialabym miec ciemniejsze moj ulubiony mejkap :D

Coś w tym jest, bo dużo osób jak mnie widzi myśli, że mam brązowe oczy, a mam niebieskie, a najczęściej używam ciemnych cieni do oczu :mrgreen: Choc akurat mi się podobają jaśniejsze oczy.
ToxicRat
ToxicRat
  10 Enero 2011
massacre
massacre: moj ulubiony mejkap :D

coś nas łączy - też taki uwielbiam :zakochany:

Konto usunięte
Konto usunięte: Mam tęczówkę w dziennym świetle w kolorze jasno niebieskim można sprawić cieniem aby oczy wydawały się na ciemniejsze takie złudzenie? Jak tak to jaki kolor cieni do tego.

Czarny, grafitowy, ciemny szary, ciemna zieleń, śliwka...

Jak użyjesz kontrastującego z kolorem tęczówki cienia, to powinien wtedu kolor tęczówki się bardziej uwydatnić, przynajmniej u mnie to tak działa.
Jak dam zielony, to oczy bardziej niebieskawe się wydają, jak dam różowy, to bardziej szaro-zielone, jak dam odcienie złota, brązu, cegły i fioletu, to są zielonkawe. :D
ErisGrim
ErisGrim
  11 Enero 2011

A może zamiast zabawy z cieniami kupisz sobie jakiś soczewki koloryzujące? Wtedy będziesz mogla wybierać z dosyć pokaźnej gamy barw :P

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  11 Enero 2011
Jasmina
Jasmina: Coś w tym jest

I know :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: coś nas łączy - też taki uwielbiam

:zakochany: zmienilas nick?

uwielbiam robic smokey eyes mega czarne w taki sposob, ze caloksztalt wydaje sie nieco rozmazany. Tak jakbys wyszla co dopiero z jakiegos koncertu, albo polozyla sie na 15-20 minut i wstala :mrgreen: do tego natapirowane poczochrane wlosy (czasem skrecam pare pasem wlosow mocnym zelem) i mega kontrastowo jakies eleganckie czarne ubranie - uwielbiam ten styl :)

Konto usunięte
Konto usunięte: A może zamiast zabawy z cieniami kupisz sobie jakiś soczewki koloryzujące? Wtedy będziesz mogla wybierać z dosyć pokaźnej gamy barw :P

Tez jest pomysl.
Mialam faze na brazowe oczy. Nosilam soczewki koloryzujace Johnsona - lipa gdy chcesz diametralnie zmienic kolor oczu - w swietle, zwlaszcza w sloncu twoja zrenica zmniejsza sie i wtedy widac twoj naturalny kolor oczu i masz na oku tecze, np. ja mialam w srodku niebieskie i na zewnatrz brazowe :and: Ale zima, wieczorami, w dni pochmurne fajna sprawa, wrzuce nawet foty :)

MOJE PRAWDZIWE OCZY:

MOJE OCZY W SOCZEWKACH JOHNSON ACUVUE:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.