Każdy z nas marzy o pięknych, równych, zdrowych, mocnych i białych zębach.
Niestety, nie każdego matka natura takimi obdarzyła.
Stąd moje pytanie:
Licówki porcelanowe lub koronki - czy ktoś takie miał?
Czy zakładanie boli?
Czy to prawda, że licówki po pewnym czasie pękają i trzeba zakładać nowe?
lista tematów
Licówki porcelanowe. strona 4 z 6
Konto usunięte: tzn ja tu w uk chodze wlasnie na nhs (nfz w pl) i powiem, ze nie ma porownania z tym, co mam w polsce prywatnie - w pl sprzet moj dentysta ma supernowy itp, praktycznie wszystko jest, a tu gdzie chodze... no nie bardzo. wiec jedynie to tutaj robie to co musze - jesli akurat mam problem z zebem, a tak to chodze prywatnie w pl.
nie ma wyjścia, lepiej iść prywatnie niż się męczyć.
Konto usunięte: u mnie sie w ogole nie moga dopchac bo nawet na sedacji narzędzia wytrącam i gryze :D ja mialam aparat jako dziecko, taki zdejmowany, gore ladnie wyprostowal ale dol mam krzywy max :D
też mi się zdarzyło raz ugryźć gościa

też miałam ten aparat i skutki takie same jak u Ciebie :przebijapiątkę:
Konto usunięte: a ile za implanty placil? bo wiem ze pare tysiecy chyba jest za implant, chyba ze zle mysle
Kurcze zeby Cie nie oszukac... 3 tys? Czy 6 tys?
Ale jedna klienta ode mnie z salonu np. miała wstawianą górę na takim 'mostku' chyba 6 zębów od 3 do 3 (3,2,1,1,2,3) i płaciła nie wiecej niz 2 tys a nawet nie wiem czy nie 900zł

no sie nie dziwie, zwlaszcza ze to zeby, nie zlamany paznokiec.
Konto usunięte: Kurcze zeby Cie nie oszukac... 3 tys? Czy 6 tys?
Ale jedna klienta ode mnie z salonu np. miała wstawianą górę na takim 'mostku' chyba 6 zębów od 3 do 3 (3,2,1,1,2,3) i płaciła nie wiecej niz 2 tys a nawet nie wiem czy nie 900zł
no bo pojedyncze sa drogie, tak kilkka razem wychodzi taniej niz wstawienie kazdego pojedynczo + zalezy od rodzaju implantow chyba tez

straszysz

Konto usunięte: no bo pojedyncze sa drogie, tak kilkka razem wychodzi taniej niz wstawienie kazdego pojedynczo + zalezy od rodzaju implantow chyba tez
No pojedynczo to masz lepszy efekt, kazdy zab osobno na takim wkręcie jak zęby naturalne na korzeniu, a te na mostku to dostajesz dwie śruby lub wiecej i na to kilka zębów Ci wkręcają z takim sztucznym dziąsłem już itp.