kama171717
kama171717
  29 Enero 2011 (pierwszy post)

Witam wszystkich:). Od dłuższego czasu szukam odpowiedniego podkładu dla mojej cery. Mam cere mieszaną która po paru godzinach już sie świeci:(. Koleżanka poleciła mi ten podkład maybelline dream matte mousse
http://www.moda.pl/p187903,maybelline-new-york-dream-matte-mousse-matujacy-podklad-w-musie-nude.html

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  29 Enero 2011
animka
animka: używałam z barwy kremu bo jedynie on dawał rad

Barwa siarkowa moc? :mrgreen:

ja używam ten i jestem mega zadowolona:
SoDope
SoDope
  29 Enero 2011
animka
animka: właśnie to podobno jest błąd, ale ja teraz też nie używam bo wszystko co matujące zatyka mi pory, niestety, oprócz podkładów matujących.

Tak jak przez całe moje zycie do 19 roku życia myłam mydłem twarz.
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  29 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Tak jak przez całe moje zycie do 19 roku życia myłam mydłem twarz.

:szok:
ja chyba od 14 roku zycia uzywam specjalnych żeli do twarzy.
agoosiaaa
agoosiaaa
  29 Enero 2011
animka
animka: coraz bardziej się nad nim zastanawiam, bo jeszcze go nie miałam. z tym, że boję się że znów będzie niewypał, 5 kremów mi leży prawie całych ;/

jedno ci moge powiedziec, co wczesniej juz slyszalam od niejednej osoby i sama sie o tym przekonalam - po obudzeniu sie rano, skora jest w dotyku jak pupa niemowlecia :P
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  29 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: po obudzeniu sie rano, skora jest w dotyku jak pupa niemowlecia :P

z tym sie zgodze, ale tylko jesli chodzi o normaderm na noc ;d ten na dzien mi nie sluzyl.
SoDope
SoDope
  29 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja chyba od 14 roku zycia uzywam specjalnych żeli do twarzy.

wiesz - ja akurat tak mam, że co ładnie pachnie to kładę na buzie ostatnio mi ładnie zapachniał 'płyn do higieny intymnej' to tym myję :ziober2:
agoosiaaa
agoosiaaa
  29 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: z tym sie zgodze, ale tylko jesli chodzi o normaderm na noc ;d ten na dzien mi nie sluzyl.

jezu, no tak, ja mysle o kremie na noc :ninja:
maj bad.
no ale na dzien tez go uzywam, tzn tego z vichy na dzien i dobrze nawilza, fajny jest :)
animka
animka
  29 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Barwa siarkowa moc?

no. jako jedyny dawał radę :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: Tak jak przez całe moje zycie do 19 roku życia myłam mydłem twarz.

kurczę, to zazdroszczę, ja po mydle wyglądam okropnie :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: jedno ci moge powiedziec, co wczesniej juz slyszalam od niejednej osoby i sama sie o tym przekonalam - po obudzeniu sie rano, skora jest w dotyku jak pupa niemowlecia :P

oo, to muszę spróbować bo mam na tym punkcie małego bzika :) ale to on na noc czy na dzień w końcu? po sudocremie jest fajna buzia :tak:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  29 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: że co ładnie pachnie to kładę na buzie ostatnio mi ładnie zapachniał 'płyn do higieny intymnej' to tym myję

:szok: no nie moge ;d

animka
animka: no. jako jedyny dawał radę

mi strasznie wysuszał :ninja: okropność, po pół roku nieużywania sam się wysuszył - zniknął z pudełka :D
agoosiaaa
agoosiaaa
  29 Enero 2011
animka
animka: oo, to muszę spróbować bo mam na tym punkcie małego bzika :) ale to on na noc czy na dzień w końcu? po sudocremie jest fajna buzia

jest i na dzien i na noc - ten na noc robi wlasnie skore jak pupa niemowlecia, ten na dzien w sumie tez, ale nie az tak fajnie jak ten na noc :) z tym ze jak tego na dzien nalozysz za duzo, to niektorym sie ''walkuje'' :woot: czy cos w tym stylu, ktos tutaj o tym wspominal chyba, no ale na mojej skorze sprawdza sie w 100% :)
SoDope
SoDope
  29 Enero 2011
animka
animka: kurczę, to zazdroszczę, ja po mydle wyglądam okropnie

czy ja wiem czy jest czego zazdrościć.
Gościówa w szkole prawie by mnie na szubienicy powiesiła za moje czyny :and:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  29 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: z tym ze jak tego na dzien nalozysz za duzo, to niektorym sie ''walkuje''

to ja, nie nakładam za dużo kremu, i wałkuje się z podkładem.
tu przykłady z innego forum:
Podkład na tym kremie, który zostawia na twarzy warstwę gumowego czegoś w kolorze białym, nie ma szans rozprowadzać sie dobrze a co dopiero genialnie. Poza tym pryszcze są sobie dalej w idealnym nienaruszonym stanie.Co do jednego się jednak zgodzę. Ten cały nadaje sie całkowicie do wymiany.

Ten krem byl kiepski... Moze za 20-30 zl. to jeszcze ale za 65... W dodatku moj podklad rozprowadzal sie na nim koszmarnie. Tradzik mialam taki sam jak wczesniej.

Pod podkład nie nadaje się zupełnie, strasznie się "wałkuje".Stosowałam go tylko na noc, nie zaszkodził.Teraz używam Effaclar K La Roche-Posay i jestem bardzo zadowolona.

Chcesz wiecej? Proszę:
http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=834

Chyba, że wszyscy go za dużo nakładają. I mi nie wmawiajcie, że za dużo nakładam do jasnej ciasnej
animka
animka
  29 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: mi strasznie wysuszał okropność, po pół roku nieużywania sam się wysuszył - zniknął z pudełka :D

ja mam na prawdę bardzo tłustą strefę T :and: ale teraz sezon grzewczy to mam przesuszoną lekko, ja na prawdę mam z tym problem ...

Konto usunięte
Konto usunięte: jest i na dzien i na noc - ten na noc robi wlasnie skore jak pupa niemowlecia, ten na dzien w sumie tez, ale nie az tak fajnie jak ten na noc :) z tym ze jak tego na dzien nalozysz za duzo, to niektorym sie ''walkuje'' czy cos w tym stylu, ktos tutaj o tym wspominal chyba, no ale na mojej skorze sprawdza sie w 100% :)

w sumie na noc też by mi się przydał, bo mojego z Triacneal'u już nie będę używać, bo się za mocny zrobił już dla mnie. wiadomo, każdy ma inną skórę i trzeba testować na sobie :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Gościówa w szkole prawie by mnie na szubienicy powiesiła za moje czyny

:mrgreen:
agoosiaaa
agoosiaaa
  29 Enero 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to ja, nie nakładam za dużo kremu, i wałkuje się z podkładem. tu przykłady z innego forum: Podkład na tym kremie, który zostawia na twarzy warstwę gumowego czegoś w kolorze białym, nie ma szans rozprowadzać sie dobrze a co dopiero genialnie. Poza tym pryszcze są sobie dalej w idealnym nienaruszonym stanie.Co do jednego się jednak zgodzę. Ten cały nadaje sie całkowicie do wymiany. Ten krem byl kiepski... Moze za 20-30 zl. to jeszcze ale za 65... W dodatku moj podklad rozprowadzal sie na nim koszmarnie. Tradzik mialam taki sam jak wczesniej. Pod podkład nie nadaje się zupełnie, strasznie się "wałkuje".Stosowałam go tylko na noc, nie zaszkodził.Teraz używam Effaclar K La Roche-Posay i jestem bardzo zadowolona.Chcesz wiecej? Proszę: http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=834 Chyba, że wszyscy go za dużo nakładają. I mi nie wmawiajcie, że za dużo nakładam do jasnej ciasnej

jezu, a ty dalej swoje.
ja dziewczynie podaje, co sie jej MOZE dziac, a ty wszystko wykrecasz na zaczepke w twoja strone.
poza tym nawet jakbys znalazla tysiac komentarzy narzekajacych na ten krem to tak, byc moze one wszystkie nakladaja go za duzo, poniewaz ludzi go uzywajacych sa dziesiatki tysiecy i te zle opinie to tylko jakis tam procent.

ja jakos nakladam i mi sie nic takiego nie robi.
agoosiaaa
agoosiaaa
  29 Enero 2011
animka
animka: w sumie na noc też by mi się przydał, bo mojego z Triacneal'u już nie będę używać, bo się za mocny zrobił już dla mnie. wiadomo, każdy ma inną skórę i trzeba testować na sobie :)

no wiadomo, jak nie przetestujesz to sie nie przekonasz :mrgreen:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.