Witam. Ostatnio pisałam o plastrach do depilacji...
Teraz muszę kontynuować temat.
Na rękach mniej więcej na wysokości łokcia na górnej części ręki i przedramienia czyli tam gdzie wyrywałam włosy - zrobiło mi się paskudne uczulenie.
Po zdjęciu plastra zrobiły się bąble - zupełnie jakbym wpadła w pokrzywe
Teraz mnie to okropnie swędzi, a wygląda nie za ciekawie...
Co mam z tym zrobić? (Czekam na wizyte u alergologa) Może znacie jakieś maści szybciej gojące lub odczulające?
HELP!
lista tematów
Uczulenie. strona 1 z 3
Na gojenie ran, poparzeń najlepszy jest chyba Tribiotic.
If you don't wanna be my best friend then why am i still in your bed?
Spróbuj może najpierw łagodzących okładów z rumianku...
Żel /maść z aloesem też łagodzi wszelkiego rodzaju podrażnienia skóry. Najlepiej nawet byłoby ułamać aloes i tym sokiem posmarować ręce.
Dodatkowo możesz też pić wapno musujące - działa odczulająco
Konto usunięte: przypomina to 20 ugryzien komara w jednym miejscu tak jedno obok drugiego w odleglosciach 1 cm
tak tak, to najprawdopodobniej pokrzywka. idź do apteki i kup sobie właśnie loratadyne albo zyrtec, ale zyrtec usypia.
wiem jak to swędzi i ciesz się, że masz tylko miejscowo bo ja dostałam od jakiegoś pokarmu(do dziś nie wiem od czego) i przez tydzień jadłam tylko ryż i piłam wodę i herbatę bo uczulało mnie wszystko, nawet chleb

Konto usunięte: ja ogolnie mam uczulenie i mam w domu taką masc przeciwswiadową ze sterydami ale nie pomaga, sprobuje z lodem :/
ja mam uczulenie na slonce + w zeszlym roku tez mnie od czegos wysypalo pare razy (tak ze mialam cale rece, brzuch i gorna czesc nog w takich plamach :/). bylam u lekarza i mi jakas masc przypisal na to, ale nazwy nie pamietam, a dobra byla