Hej
Tak więc, jak w temacie.
Mój codzienny makijaż wygląda niestarannie i zapewne niezbyt ładnie. Podkład, kredka przy górnej lini rzęs tusz. Powiedzcie mi co zrobić by wyglądać dobrze i naturalnie. Jakie kosmetyki? Jak nakładać itp.
1. Co myślicie o podkładach w musie? Jak nakładać ten rodzaj podkładu i który Waszym zdaniem jest najlepszy? (nie śpię na pieniążkach, więc szukam promocji.)
1a. To samo pytanie dotyczące bronzera i różu?
2. Jak malować oczy by był efekt powiększenia? Mam nieduże zielone oczy i co najbardziej mnie denerwuje, przy otwartych oczach nie widać mi powiek.
3. Chcę iść również na depilację brwi do kosmetyczni, chciałabym nadać im jakiś wyrazisty zarys, ale nie mam pojęcia jaki. A co z henną?
4. Jak wygląda Wasz makijaż na co dzień i na imprezę?
Z tym też mam problem bo w obu sytuacjach mój makijaż wygląda tak samo. A chciałabym by na imprezie był on wyraźny i mocny. Nie potrafię malować oczu czarną kredką. A raczej, samo wykonanie nie sprawia mi problemu, ale wtedy moje oczy są malutkie...
Pozdrawiam
lista tematów
Chcę porządny makijaż. strona 1 z 2
Konto usunięte: Co myślicie o podkładach w musie? Jak nakładać ten rodzaj podkładu i który Waszym zdaniem jest najlepszy? (nie śpię na pieniążkach, więc szukam promocji.)
Jeśli masz tendencję do suchych skórek, takich na nosie to nie polecam Dream matt mussu.
Konto usunięte: 2. Jak malować oczy by był efekt powiększenia? Mam nieduże zielone oczy i co najbardziej mnie denerwuje, przy otwartych oczach nie widać mi powiek.
Ciekawi mnie to, bo mam tak samo, tylko oczy niebieskie.
Konto usunięte: 3. Chcę iść również na depilację brwi do kosmetyczni, chciałabym nadać im jakiś wyrazisty zarys, ale nie mam pojęcia jaki. A co z henną?
Byłam w poniedziałek, czuję sie dziwnie, bo mam teraz dużo ciemniejsze, poza tym kształt też nie w 100% mi pasuje, myślę poprawić na własną rękę, ale zwykle bardzo ładnie to wygląda. Polecam użycie grafitu.
Konto usunięte: Nie potrafię malować oczu czarną kredką. A raczej, samo wykonanie nie sprawia mi problemu, ale wtedy moje oczy są malutkie...
Nie wolno obrysowywać oka i chyba malować od wewnątrz, tej śliskiej części. Podobno maluje się od połowy oka do zewnętrznego kącika,
1. Podobno nie jest najlepszy do cery "problemowej". Sama nie używałam.
1a. Ja mam puder mineralny z Avonu, u mnie pełni rolę bronzera ;-)
2. http://praktypedia.pl/Jak_malowa%C4%87_oczy - fajna stronka z poradami.
3. Kosmetyczka powinna dopasować. Musi się na tym znać.
4. Na co dzień - lekki podkład, eyeliner, tusz, błyszczyk, kredka do brwi i puder na kości policzkowe.
Na imprezę dokładam ładny cień i już.
To może kup sobie białą kredkę i obrysuj nią wewnętrzną część powieki dolnej?
więc jaki podkład polecasz?
co z bronzerem i różem? czy kobiety o jasnej karnacji nie powinny używać bronzera?
faktycznie, dziękuję.
do tego tusz na dolną część rzęs i to wszystko?
Szkoda, że nie masz zdjęć bo na pewno by mi to pomogło w doradzeniu Tobie.
Jednym pasują innym nie. Są najczęściej lekkie i niezbyt kryjące.
Ja zawsze nakładam podkład palcami zaczynając od środkowych partii twarzy i rozcieram na boki.
Rimmel, Maybellinie... nie są drogie i nawet ok.
Bronzer mam z Vipery i jest całkiem niezły a róż z Inglota.
Hmm... dam tu przykład:
http://www.snobka.pl/artykul/6695/makijaz_90_-_powiekszajacy_oko
Konto usunięte: Chcę iść również na depilację brwi do kosmetyczni, chciałabym nadać im jakiś wyrazisty zarys, ale nie mam pojęcia jaki.
Kosmetyczka powinna ci odpowiednio doradzić.
Jak będziesz chciała to zrobi ci i henne... nie jest to drogie.
Raczej lekki. Pokład, puder, delikatny cień, tusz, błyszczyk... czasem róż i kredka na górnej powiece lub eyeliner.
Zależy. Z reguły jest mocniejszy i czasem doklejam sztuczne rzęsy, maluję ciemniejszym cieniem powieki i obrysowuję czarną kredką.
ja używam tylko płynnych podkładów
róż to już kwestia indywidualna, jednemu lepiej z różowym, drugiemu z brzoskwiniowym.
jasna karnacja i bronzer się nie wykluczają. ja mam jasną, a używam jasnego bronzera do konturowania twarzy, ale znam laski które bronzerem sypią sobie całą twarz - to dla mnie jest już hardkorowe
Konto usunięte: 1. Co myślicie o podkładach w musie? Jak nakładać ten rodzaj podkładu i który Waszym zdaniem jest najlepszy? (nie śpię na pieniążkach, więc szukam promocji.)
mialam i z rimmela z maybelline, i sobie chwalilam, ale mam tlusta cere.
rzadko uzywam, roz mam bodajze z bell.
Konto usunięte: 2. Jak malować oczy by był efekt powiększenia? Mam nieduże zielone oczy i co najbardziej mnie denerwuje, przy otwartych oczach nie widać mi powiek.
jasne cienie, kredki. obrysowanie malych oczu czarna kredka to kiepski pomysl:) jesli ciemny cien, to maluj nim zawnetrzna czesc powieki, nie cala. kreska na gornej powiece, cienka od poczatku i grubsza na srodku i od zewnatrznej czesci tez sie nada:)
Konto usunięte: 3. Chcę iść również na depilację brwi do kosmetyczni, chciałabym nadać im jakiś wyrazisty zarys, ale nie mam pojęcia jaki. A co z henną?
jak mowia inni, kosmetyczka Ci pomoze:)
na co dzien tusz i czarna kredka na linii wodnej oka, jakis jasny cien, na impreze puszczam wodze fantazji- ciemne cienie, kolorowe, brokat... oczywiscie nie wszystko na raz;)
Konto usunięte: 2. Jak malować oczy by był efekt powiększenia? Mam nieduże zielone oczy i co najbardziej mnie denerwuje, przy otwartych oczach nie widać mi powiek
jasne, opalizujące cienie [odcienie złota będą Ci pasować]
biała kredka na śliską powiekę
delikatna czarna/brązowa kreska nad górymi rzęsami
wytuszuj mocno rzęsy górne, delikatnie dolne.
ja myślę, że kształt, taki, jaki masz, jest dobry - wystarczy że kosmetyczka usunie Ci włoski wyrastające poza linią brwi.
Myślę, że możesz je lekko przyciemnić.
Konto usunięte: Z tym też mam problem bo w obu sytuacjach mój makijaż wygląda tak samo. A chciałabym by na imprezie był on wyraźny i mocny. Nie potrafię malować oczu czarną kredką. A raczej, samo wykonanie nie sprawia mi problemu, ale wtedy moje oczy są malutkie...

na codzień:
w uj dużo czarnej kredki i czarnego tuszu + błyszczyk.
na imprezę:
1. smokey eyes /czerń, grafit, srebro/ + szminka, czerwona, lub błyszczyk.
2. w uj dużo czarnej kredki i tuszu + czerwone usta.
Konto usunięte: 1. Co myślicie o podkładach w musie? Jak nakładać ten rodzaj podkładu i który Waszym zdaniem jest najlepszy? (nie śpię na pieniążkach, więc szukam promocji.)
jak dla mnie są straszne, na moją suchą skórę na nosie jest okropny, o wiele bardziej wole w płynie
osobiście preferuję sypki róż w jasnych odcieniach, ale to rzecz indywidualna
może eyeliner? moim zdaniem najbardziej estetyczny makijaż
to już kosmetyczka Ci doradzi :)
nie lubię żadnych cieni kolorowych, zawsze zwykła kreska eyelinerem