Witam :)
Ideał i dążenie do niego.
1. Czy czujecie potrzebę by dążyć do własnego lub ogólnie przyjętego ideału w wyglądzie ? Stawiacie sobie przy tym wysoką poprzeczkę czy wręcz przeciwnie, olewacie to ?
2. Która ze znanych osób według Was ma idealny wygląd ?
3. Czy kiedykolwiek upodobnialiście się do jakieś znanej gwiazdy ?
Idealność strona 2 z 4
Dążę do wyznaczonych celów, a gdy je osiągam pojawiają się inne. Np. ważyłam 55 kg a teraz jest 49, a ja zmiany w swoim wyglądzie nie widzę, chciałabym 45.
Nie ma idealnej. Niby są jakieś super laski, ale czy one są w 100% prawdziwe? Nie sądzę.
Broń Boże, nigdy w życiu.
1. Chcę ładnie wyglądać, dążę do tego i stawiam sobie wysoko poprzeczkę.
2. Audrey Hepburn
3. Nie.
Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.
Ja jestem perfekcjonistką, także jeżeli chodzi o swój wygląd, więc daje sobie wysoką poprzeczkę. Może nie dążę do ogólnie przyjętego ideału, ale do swojego to i owszem.
Amerie, dla mnie ona jest bliska ideału, chociaż też nie do końca ;)
Nie, wolę wyglądać tak jak wyglądam niż być czyjąś kopią.
1. Jak najbardziej dążę do swojego ideału piękna.
2. idealny? no nie wiem.. Gwen Stefani jest piękna, ale brakuje jej tatuaży.
3. Nie
Olewam

Nikt mi nie przychodzi na myśl.
Nie, jestem sobą.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
1. Olewam
2. Penelope Cruz i Adriana Lima, ale nie wiadomo jak bez makijażu.
3. Nie
wiem, ze nigdy nie dojde do wlasnego idealu, zbyt wiele rzeczy jest.
tutaj jest dziwnie, bo moja figura mi sie nie podoba, ale chyba jakims mechanizmem obronnym, akceptuje sie calkowicie, nawet zbyt bardzo zeby miec dobra motywacje do diety i cwiczen:)
adriana lima/megan fox
nie:)
dążę do ideału ;)
mam swoją inspirację małymi kroczkami dążę do tego
ad.1staram się po prostu dobrze wyglądać, ale po ostatnim pogo nie wyglądam za dobrze

ad.2 kurde, nie mam pojęcia

sd.3 niet
Dla mnie niektórzy w tym dążeniu do ideału grubo przesadzają. Dla mnie to jest trochę puste, bo wiadomo,że ideały nie istnieją. Można inwestować w siebie, swój wygląd, zdrowie ale nikt z nas idealny nie będzie. Każdy posiada jakieś wady /defekty.
Nie dążę do idealności i wcale tego nie chcę, bo to co dla mnie mogłoby być idealne, dla innych mogłoby być brzydkie/nie fajne itd.
Nie czuję, olewam to, wolałbym kupić porządne auto za kase, którą wydałbym na operacje plastyczne mające przeistoczyć mnie w ten ideał ;)
Felicity Jones jedynie przychodzi mi na myśl. Ma najbardziej zbliżony wygląd do idealnego. Szczególnie jeśli chodzi o twarz ;)
Do Petera Andre

Nicole Sch... ta z the Pusicat dolss (zle napislam;/ ) jest dla mnie idelalem kobiecosci dlatego chce miec zwsze dlugie wlosy, rzesy, byc szczupla ( miec ksztakty szczupla talia szerokie bioda) i byc oplona do szczescia potrzeba mi jeszcze tylko duzych czarnych oczu- po mam niestety niebieskie;/ ale za to mam dlugie rzesy