agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Junio 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
agoosiaaa
agoosiaaa
  7 Septiembre 2011

przyszlo przedwczoraj, zdjecie zrobilam wczoraj, a dzisiaj wrzucam:
hydrator + zestaw ''grab and go''do wlosow farbowanych z joico:

i jakas tam probka.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  7 Septiembre 2011

jak przyjdzie jutro to powklejam foty, nie chce mi sie szukac po katalogu :mrgreen:

Your order details are as follows:

The following item(s) will be delivered on Thursday 8th September (8am to 6pm)

Item : 129-047-X48
Description : Bounceback 13.5 Tog Duvet
Size : KING
Quantity Ordered : 1
Price : �45.00

Item : 104-515-X48
Description : Bounceback Pillow Two Pack
Size : ONE
Price : �15.00

Item : 456-069-X48
Description : Converse� Chuck Taylor Navy Boots
Size : 8
Price : �22.00

Item : 999-116-X48
Description : Green Check Hooded Shirt
Size : 3-4
Price : �13.00

Item : 750-450-X48
Description : Mauve Check Print Duvet And Pillowcase Set
Size : KING
Price : �45.00

Item : 986-223-X48
Description : Navy Mummy's Happy Chappy T-Shirt
Size : 3-4
Price : �7.00

Item : 428-774-X48
Description : Non-Iron Luxury Percale Corner Pleat Valance
Size : DOUBLE
Price : �14.00

Item : 932-386-X48
Description : Non-Iron Luxury Percale Pillowcase
Size : HSEW PAIR
Price : �6.00

Item : 399-183-X48
Description : Skinny Twist Jeans
Size : 3
Price : �13.00

Item : 497-058-X48
Description : Skull And Stars T-Shirts Two Pack
Size : 3
Price : �14.00

Item : 485-675-X48
Description : White NX Sports Trainer Liner Socks Five Pack
Size : 6-8.5
Price : �7.00

Delivery Charge : �3.99
Total Cost : �204.99

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Babsy
Babsy
  7 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Co sobie ostatnio kupilas/es?

tonik, chusteczki do demakijazu, dwa pudelka- jeszcze nie wiem na co, ale na cos na pewno.
sylwik
sylwik
  7 Septiembre 2011
massacre
massacre: byle czarny na zasilku ma bryke za £100 warta w Polsce pare tysiecy z tego tez brechtam

a ja na swoje nastoletnie auto 2 lata pracowalam:ninja:

...do polskiego licencjata sie bez problemu dorabia angielskiego mgr? :crylol:
massacre
massacre
  7 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ...do polskiego licencjata sie bez problemu dorabia angielskiego mgr?

nie wiem jak jest z licencjatami, jak masz magisterke to jest to bardzo latwe i niewiele kosztuje - organizacja o nazwie NARIC sie tym zajmuje.
sprawdzaja czy tytul ktory zarobilas np. w Polsce jest ekwiwalentny do tytulu w Anglii, np magister -> master :)
http://www.naric.org.uk/

moze licencjat bylby rowny "foundation degree" ??? nie wiem ja z tych co mieli full magisterki, bez zadnego licencjata :woot:
masz bachelor ktory jest wyzej niz foundation degree, masz tez engineer degree, master - i zalezy chyba tez jaki kierunek masz zrobiony, to wtedy polska magisterka moze byc albo bachelorem albo masterem - ja mam farta, bo mam mastera (jest wyzej i bardziej szanowany niz bachelor) - nie wiem w ogole ja nie potrafie tego porownywac, bo to zupelnie inaczej jest :woot:

ja sie na tym nie znam :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: a ja na swoje nastoletnie auto 2 lata pracowalam

nastoletnie auta to tu masz na szrotach, za darmo ludzie oddaja albo doplacaja jeszcze, zeby taxu nie placic :rotfl:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

sylwik
sylwik
  7 Septiembre 2011
massacre
massacre: masz bachelor ktory jest wyzej niz foundation degree, masz tez engineer degree, master - i zalezy chyba tez jaki kierunek masz zrobiony, to wtedy polska magisterka moze byc albo bachelorem albo masterem

chyba po licencjacie bede miec bachelor:woot:
i chodzi mi o studia uzupelniajace do mastera, nawet jakby nie zostac na stale pozniej, to w polsce angielskie studia i jakas 'biznesowa' praca tam dadza w cholere duzo:lol:

massacre
massacre: nastoletnie auta to tu masz na szrotach, za darmo ludzie oddaja albo doplacaja jeszcze, zeby taxu nie placic

nie wkuviaj mnie jeszcze bardziej:rotfl:
Babsy
Babsy
  7 Septiembre 2011

nie chce mi sie robic zdjec, wiec wstawiam z neta;)
massacre
massacre
  7 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: chyba po licencjacie bede miec bachelor

no zalezy wlasnie jaki kierunek chyba :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: nawet jakby nie zostac na stale pozniej, to w polsce angielskie studia i jakas 'biznesowa' praca tam dadza w cholere duzo

w Polsce po studiach oferowali mi 1500 zl zonk, zonk, zonk
w zeszlym roku jak juz mialam przerobione papiery + doswiadczenie w Anglii, to dla beki powysylalam CV... w Gdyni dalej oferowali 1500zl :crylol:
ale w Poznaniu z kolei 5000-6000zl :ninja: kwestia chyba szczescia i firmy :)

massacre
massacre
  7 Septiembre 2011

No dobra, to jedziemy z koksem :D Czesc jest z tego tygodnia, kilka z poprzedniego

to jedna maske mam juz na twarzy - zaraz zmywam :)

Bodyshop przyszedl dzisiaj - znaczy wczoraj, ale w pracy bylam, musialam go dzisiaj na poczcie odebrac:

Dzisiaj tez przyszla bluza dla mojego Skarba - tego duzego :)

dwie ladowarki do iPhone'a i iPoda - wymienne, mialam do tej pory jedna, bo wszystkie pogubilam :and:

zamowienie z Bootsa - tez przyszlo dzisiaj + naplyszczac z polecenia agoosi - ten zamowiony z amazona - nigdzie w sklepie go nie widzialam

EDT Agent Provocateur - przecietny, ale na codzien moze byc ;)

to z zeszlego tygodnia z body shopu byla promocja 4 za £10

LaSenza - kupilam w uj majtow, stringow i 3 staniki - mierzylam sobie oczywiscie u nich cyce, przymierzylam chyba z tysiac stanikow, ale malolaty mierzace znaly sie na rzeczy a i fajnie byc czasem zmacana przez fajne dziewczyny :rotfl:

stanikom nie robilam zdjec, ale byly w promocji 2 za £25
perfumy Cashmere i jakis taki no name - ba z Nexta - Cashmere - boski zapach!!! Polecam!

sylwik
sylwik
  7 Septiembre 2011
massacre
massacre: no zalezy wlasnie jaki kierunek chyba

generalnie ci z mojej uczelni studiujacy cos podobnego w jez. angieslkim dostaja bachelora po 3 latach, podejrzewam ze po przeksztalceniu i pl kierunek tez tak bedzie mial:woot:

massacre
massacre: w Polsce po studiach oferowali mi 1500 zl zonk, zonk, zonk

a ile sie dostaje w uk tak tuz po studiach? :woot:

massacre
massacre: kwestia chyba szczescia i firmy :)

oooj szczescia - siostra robi raporty placowe dla firm,pare razy wracala i sie zastanawiala 'jak ta tepa baba moze dostawac te kilkanascie tysiecy, przeciez ona nie wie o czym mowi' :rotfl:
agoosiaaa
agoosiaaa
  7 Septiembre 2011
massacre
massacre: Bodyshop przyszedl dzisiaj - znaczy wczoraj, ale w pracy bylam, musialam go dzisiaj na poczcie odebrac:

widze, ze te kuleczki co ostatnio kupilam tez kupilas :mrgreen:
i maska z tego drzewa herbacianego - mam nadzieje, ze nie smierdzi tak, jak tonik, ktory kupilam ostatnio i ktorego na pewno juz nie kupie :nie:

massacre
massacre: to jedna maske mam juz na twarzy - zaraz zmywam :)

lubie te maski, najbardziej rozgrzewajaca i taka pomaranczowa - tropical peel off sie zwie czy jakos tak :woot:
massacre
massacre
  8 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: generalnie ci z mojej uczelni studiujacy cos podobnego

zdradz tajemnice co studiujesz :)

Konto usunięte
Konto usunięte: a ile sie dostaje w uk tak tuz po studiach?

zalezy, jako przedszkolanka/ nauczycielka ok 18000 rocznie
ostatnio czytalam raport o bardzo niskich placach wsrod absolwentow - ponoc maja to zmienic. zwlaszcza ze dalej place kobiet sa nizsze niz place mezczyzn. Przecietnie szacuja, ze mezczyzna zaraz po studiach moze liczyc na 30-35000 rocznie, natomiast kobieta jedynie 20-25000 :wtf: Jak juz masz doswiadczenie 2-3 lata, to Twoja wartosc wzrasta srednio o 5000 i tak z roku na rok :)
Nie jestem wyznacznikiem wiedzy w tym temacie, bo obracam sie jedynie wsrod okreslonych zawodow - moze byc dwoch z tym samym wyksztalceniem, ale liczy sie przede wszystkim to co masz w glowie. Jeden dostanie 20k a drugi 40k. Nie ma zaleznosci. Ale nie ma tez co liczyc, ze jako absolwent dostanie sie duzo :)

Konto usunięte
Konto usunięte: oooj szczescia

dobra firma nie bedzie raczej proponowala gownianych pieniedzy :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: widze, ze te kuleczki co ostatnio kupilam tez kupilas

mialam z Barry'ego taki rozswietlajacy puder sypki i byl fajny poza tym, ze ciezki do nakladania - strasznie duzo go bylo na twarzy - te kuleczki sa duzo bardziej subtelne.
sa mega :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: maska z tego drzewa herbacianego - mam nadzieje, ze nie smierdzi

Smierdzi :ziober2: Zrobilam wczoraj sobie i mojemu - nie widze jakies mega roznicy PO, moze po regularnym stosowaniu? Nawet nie wiem na co ona jest :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: lubie te maski, najbardziej rozgrzewajaca

A gdzie je kupujesz? Ja przypadkowo trafilam na nie w malej aptece. Myslalam, zeby kupic wiecej, ale to byl pierwszy raz i wzielam dwie na test. Ta Iced Crystal jest mega! Zaluje ze nie kupilam wiecej, bo ja rzadko po malych sklepikach chodze :C

A z rozgrzewajacych, nie wiem czy mialas, ale polecam serie Soap & Glory - No clogs allowed - mega rozgrzewa :)

W ogole Soap & Glory tez ciezko u mnie znalezc, a mocno sa wszystkie produkty chwalone - wielokrotnie wygrywaly w testach konsumenckich, a i cena przystepna :)

Maja na swoich opakowaniach takie czarno biale panie z lat owczesnych :lol:

agoosiaaa
agoosiaaa
  8 Septiembre 2011
massacre
massacre: mialam z Barry'ego taki rozswietlajacy puder sypki i byl fajny poza tym, ze ciezki do nakladania - strasznie duzo go bylo na twarzy - te kuleczki sa duzo bardziej subtelne. sa mega

no wlasnie swietne sa, nie da sie ich nalozyc za duzo :mrgreen:

massacre
massacre: Smierdzi Zrobilam wczoraj sobie i mojemu - nie widze jakies mega roznicy PO, moze po regularnym stosowaniu? Nawet nie wiem na co ona jest

:rotfl: no zawsze jest tak, ze trzeba czegos uzywac regularne, ale ja juz z tej serii nic nie kupie, nie moge zniesc, jak pachnie :rotfl:

massacre
massacre: A gdzie je kupujesz? Ja przypadkowo trafilam na nie w malej aptece. Myslalam, zeby kupic wiecej, ale to byl pierwszy raz i wzielam dwie na test. Ta Iced Crystal jest mega! Zaluje ze nie kupilam wiecej, bo ja rzadko po malych sklepikach chodze :C

ASDA!
U mnie w asdzie sa wlasnie na dziale z kosmetykami. no i w bootsie chyba tez widzialam :woot:

massacre
massacre: W ogole Soap & Glory tez ciezko u mnie znalezc, a mocno sa wszystkie produkty chwalone - wielokrotnie wygrywaly w testach konsumenckich, a i cena przystepna :)

w bootsie sa, widzialam :Tak:

massacre
massacre: A z rozgrzewajacych, nie wiem czy mialas, ale polecam serie Soap & Glory - No clogs allowed - mega rozgrzewa :)

nie uzywalam jej, ale na razie mam jeszcze rozgrzewajaca z bodyshopu, wiec jak cos to wyproboje dopiero jak ta skoncze, mam w tym momencie z 5 masek do twarzy, musze je zuzyc :rotfl:
agoosiaaa
agoosiaaa
  8 Septiembre 2011

te maski z montagne masz tu w bootsie: http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/EndecaSearchListerView?storeId=10052&langId=-1&catalogId=11051&stReq=1&searchTerm=montagne&newDepSearch=&x=0&y=0#container :D
w sklepie jest wiecej roznych, przynajmniej u mnie :D

massacre
massacre
  8 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nie da sie ich nalozyc za duzo

ja doslownie czulam jak mi sie skora na twarzy naciagnela :D musze jeszcze znalezc jakas dobra maske liftingujaca - w Polsce w Rossmannie byly swietne, wlasnie w takich saszetkach. Nie pamietam nazwy byly ze szwedzka flaga - i nie! nie byla to Neutrogena, potrafie odroznic flage norweska od szedzkiej - to tak pisze juz na zas, bo kiedys pytalam, to ludzie sugerowali ze to Neutrogena :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: ale ja juz z tej serii nic nie kupie, nie moge zniesc, jak pachnie

a myslalam, ze nie dziala :rotfl: mnie to w sumie az tak nie odrzuca, moge smierdziec te 15 minut raz w tygodniu :rotfl:
Konto usunięte
Konto usunięte: ASDA! U mnie w asdzie sa wlasnie na dziale z kosmetykami.

wiesz kiedy ja ostatnio w Asdzie bylam? :crylol:
bede musiala moze zajsc :woot:
W Sainsburym maja ale bardzo ograniczony wybor.

Konto usunięte
Konto usunięte: no i w bootsie chyba tez widzialam

w najblizszych mi trzech Bootsach nie ma :nie:
moze online...

Konto usunięte
Konto usunięte: w bootsie sa, widzialam

az TRZY :crylol: jaja sobie robia, w tej malej aptece bylo z conajmniej 12 do wyboru :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: mam jeszcze rozgrzewajaca z bodyshopu

Konto usunięte
Konto usunięte: te maski z montagne masz tu w bootsie: http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/EndecaSearchListerView?storeId=10052&langId=-1&catalogId=11051&stReq=1&searchTerm=montagne&newDepSearch=&x=0&y=0#container :D