Makijaż na noc
Od dziś ma to być zdrowsze niż kiedyś.
Większość kobiet zaraz po przebudzeniu nakłada na twarz podkład, lub sypki puder.
Niestety niektóre z nich wykonują pełny makijaż również na noc. Ostatnie badania wykazały, że coraz większa liczba kobiet używa pudru, lub podkładu przed snem.
W większości przypadków spowodowane jest to wstydem przed brzydkim wyglądem w obecności swojego partnera.
Niektóre kobiety wstydzą się wyjść wieczorem z łazienki bez makijażu i obudzić się bez niego u boku ukochanego.
Dla tych, które bez nocnego makijażu nie wyobrażają sobie życia, marka Bare Escentuals stworzyła puder Pure Transformation Night Treatment, który ma nie zatykać porów i sprawić, że nocą nasza skóra wręcz pięknieje.
Aktywny składnik gleby i 70 składników mineralnych ma oczyszczać i ujędrniać skórę twarzy nocą.
Co na temat wynalazku sądzą dermatolodzy?
Ogólnie rzecz biorąc, lepiej jest zachować czystą twarz nocą i przed snem całkowicie zmywać makijaż. Zwłaszcza, jeśli masz skłonność do wyprysków. Każdy kosmetyk kryjący sprawia, że pory są zablokowane i skóra nie oddycha - podsumowuje dr Susan Mayou, dermatolog z Kliniki Cadogan w Londynie.

Pytanka: (zaczne od poczatku artykulu)
1. Co sadzicie o zdaniu ''Większość kobiet zaraz po przebudzeniu nakłada na twarz podkład, lub sypki puder.''
Bo ja zaraz po przebudzeniu to myje twarz, a nie ja packam malowidlami
2. Uzywacie pudru/podkladu przed snem? Jesli tak, to jak czesto i czy powodem jest wstyd przed brzydkim wygladem?
3. Macie zamiar zastosowac powyzszy wynalazek?
4. Co myslicie o tym aktywnym skladniku gleby i 70m skladnikach mineralnych? Bo mi tu cos smierdzi kupa i nie wierze, ze da to cokolwiek dobrego skorze
5. I tak ogolnie, co myslicie o malowaniu sie na noc? :D
6. Pytanie dla panow: czy ktoras z waszych partnerek malowala sie na noc? jesli tak, to czy wiecie jak w ogole faktycznie wygladala?
7. No i pytanie dla omnibusow - jak myslicie, ile miesiecznie kobiety, ktore maluja sie na noc musza wydawac na nowa posciel, czy moze po prostu spia w takiej brudnej (ewentualnie wypranej lecz poplamionej)?
Pozdrawiam, Agus.
ps. nie wiem gdzie jest Batmanchu