Dobry preparat/krem/whateva przeciwko przetłuszczaniu się skóry?
nie pozdrawiam,
lista tematów
przetłuszczanie się skóry. strona 1 z 2
gorszy, podlejszy, ogólnie zóy/
Wróciłem
ja mam bardzo duze doswiadczenie jezeli chodzi o kremy ;-) wytestowalam chyba z 40 kremow, od drogich do tanich (dermika, loreal, vichy, nuxe, pharmaceris dr irena eris, ziaja, ziaja med, bioderma, barwa, garnier, nivea i 40 innych

moim zdaniem (mam lekki łojotok) najlepsze są:
Bioderma Sebium AKN
Vichy Normaderm nuit i na dzien ;-)
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
No tak, więc jak ktoś jest pryszczaty to niech taki zostanie i nie idzie do dermatologa, bo mu dermatolog nie zmieni cery ?

Kosmetyki z drogerii zazwyczaj wysuszają tłustą cerę, co kończy się reakcją obronną, czyli jeszcze większym przetłuszczaniem.
Konto usunięte: No tak, więc jak ktoś jest pryszczaty to niech taki zostanie i nie idzie do dermatologa, bo mu dermatolog nie zmieni cery ?
Kosmetyki z drogerii zazwyczaj wysuszają tłustą cerę, co kończy się reakcją obronną, czyli jeszcze większym przetłuszczaniem.
Nie jest to do konca prawda. Tłustą skórę jest bardzo cieżko zamienić w normalną czy uregulować jej przetłuszczanie. Co innego trądzik - to jest wlasciwie choroba i da się ją wyleczyć, z tłustą skórą jest troche inaczej. Ja z moją walczę juz 7 lat - i nic ;-) a rowniez odwiedzam dermatologa i nic mi nie pomaga, bo nie ma jakis specjalistycznych kremow na to, poleca zwykle apteczne kremy, bioderma, vichy, pharmaceris czy inne. I suplementy - te najzwyklejsze, visaxinum, cera nova z bratkiem, laktocer itp.
No przybijam ;d ja tak mniej wiecej od 15 pamietam ale pewnie juz wczesniej to bylo bo w gimnazjum tez

W sumie nie. Tylko przeróżne kremy, żele, toniki stosowałam, a i tak to nie działa :) Nie sądzę żeby dało się temu zaradzić. Może można trochę ograniczyć ale cudów nie będzie.
Konto usunięte: Ja brałam cera nova z bratkiem ale jedynie na pryszcze pomogl teraz biore laktocer zn.
Mi od czasu do czasu coś wyskoczy ale w sumie z pryszczami raczej problemów nie mam. Dermatolog mi powiedziała, że taka już moja "uroda" i nie da się z tym nic za bardzo zrobić. Pozostaje mi dbać o cerę jak się najbardziej da, i się przyzwyczaić, że mam taki typ i już.
Martitta: Mi od czasu do czasu coś wyskoczy ale w sumie z pryszczami raczej problemów nie mam. Dermatolog mi powiedziała, że taka już moja "uroda" i nie da się z tym nic za bardzo zrobić. Pozostaje mi dbać o cerę jak się najbardziej da, i się przyzwyczaić, że mam taki typ i już.
Ja pryszczy nie mam cały miesiąc, jedynie przed okresem wyskoczy mi parę, zazwyczaj 4-5 i takie bolące podskórne.

Współczuje dzięki bogom cokolwiek nałoże na ryj jest dobrze
Wg mnie odpowiednia dieta tez pomaga, suplementy jak sama nazwa wskazuje sa tylko uzupełnieniem.
Ale ja sie nie znam wiec być Moze herezje szerze, ja bym mogła sie ograniczyć do mycia mydlem szary jeleń i tez byłoby dobrze
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
zazdroszcze

zamknięte, wągry ale z takim 'czopkiem' twardym, że są trudne do usunięcia, i jak je wycisnę to nie są takie miękkie i białe tylko w postaci takiej twardej 'kulki'