potrzebuje kremu do skory naczynkowej i jednoczesnie ochronny na zime do cery suchej wrazlwej co polecacie?
problem strona 1 z 2
Krem Nivea zawsze sprawdza sie na zimę
Co do skory naczynkowej, niestety nie wiem nic.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Zmień krem na zimę
Pora pożegnać się z letnim kremem nawilżającym. Zimą skóra twojej twarzy potrzebuje cieplejszej warstewki.
Zmień krem na zimę
Pora pożegnać się z letnim kremem nawilżającym. Zimą skóra twojej twarzy potrzebuje cieplejszej warstewki.
Wychodząc zimą na zewnątrz wystawiamy skórę twarzy na wiatr, mróz i ostre słońce. Szybko widać efekty ich działania. Nasza twarz przypomina pomidor, piecze i jest ściągnięta. Pod wpływem zimna wolniej pracują gruczoły łojowe, a to sprawia, że tłuszczowy płaszcz ochronny skóry staje się cieńszy, a ona sama traci elastyczność. Zbyt długie przebywaniu na mrozie, bez odpowiedniego zabezpieczenia skóry powoduje jej podrażnienia, wysuszenie i odmrożenia. Ale nie sam mróz o tej porze roku jest najgroźniejszy dla naszej cery. To przede wszystkim wahania temperatur - z zimnego powietrza przechodzimy od razu do ciepłego pomieszczenia. Bez odpowiedniej pielęgnacji uporczywe pieczenie i łuszczenie się naskórka szybko da nam się we znaki.
Jaki krem wybrać?
Odpowiedni krem na zimę to krem odżywczo-ochronny, z filtrami przeciwsłonecznymi, o faktorze SPF 15 lub wyższym. Powinien mieć gęstszą niż krem nawilżający konsystencję, a co za tym idzie większą ilość substancji natłuszczających. Opowiedni będzie więc krem półtłusty lub tłusty, w zależności od typu twojej cery.
Cera tłusta i mieszana - posiada naturalną ochronę w postaci warstwy tłuszczu produkowanego przez gruczoły łojowe. Watro jednak wzmocnić jej ochronę dodatkowo kremem półtłustym. Gdy się za bardzo świeci, przypudrować.
Cera sucha i wrażliwa - pozbawione jakiejkolwiek warstwy ochronnej potrzebują solidnej pielęgnacji. Wybierz krem tłusty, ale niezbyt ciężki, aby nie zablokować porów i naturalnej wymiany ciepła.
Cera naczynkowa - do jej pielęgnacji konieczne jest użycie specjalistycznych kremów na zimę, wzbogaconych o substancje wzmacniające, uszczelniające i obkurczające naczynka np. witaminę C, witaminę K, wyciąg z kasztanowca, arniki, czy miłorzębu japońskiego.
Proponowane kremy na zimę
1. Dr Irena Eris, Lirene Dermoprogram - cera naczynkowa, krem półtłusty, 18 zł, 2. AA Face, Cera Wrażliwa, Krem tłusty, 12 zł, 3. Iwostin Capillin, Krem na naczynka SPF 20, 29 zł, 4. Yves Roche, Arnica Essentiel, Krem ochronny na zimę, 20 zł, 5. Dermedic Prosensiv, krem tłusty ochronny, 32 zł.
Znajdź swoją cerę i krem, który ci odpowiada :)
Żadnego z tych kremów co wkleila pani z trzema oryginalnymi paskami nigdy nie miałam :-O
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Polecam! Właśnie mi się skończył, bardzo dobry. Kupiłam za 16,90 zł. Teraz postanowiłam wypaćkać do końca Emolium, a potem też muszę coś zakupić na zimę : )
Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.
A tak w ogóle, to co to jest cera naczynkowa?
Że takie czerwone pajeczynki wychodzą?