Konto usunięte: Z tym się zgadzam.
Nalezy pamietac, ze podklad powinien byc dobrej jakosci, w koncu nakladamy go na cala buzie, o ktora musimy dbac. I nie mowie, ze to kwestia drogi, nie drogi, bo kieruje sie jakoscia a nie cena. Niestety cena dobrych produktow zazwyczaj jest wyzsza.
Moze z rok temu kolezanka mi przyniosla probki podkladow z Oriflame. Ja, jak to ja wyprobowalam na sobie owe probki. Kolor byl fajny, konsystencja tez, bo dobrze sie nakladal. Niestety po niecalej godzinie mialam plamy, wokol ust, w kacikach nosa. Do tego za kazdym razem jak dotknelam twarz dlonia, to ta byla nosnikiem tego podkladu i byl wszedzie, gdzie dotknelam palcami, sciana, stol, ubranie. Gdy sie przytulilam do mojego faceta, ten mial podklad na policzku i na t-shircie. Zaczal sie smiac, powiedzial, ze "sie czuje jak gowniarz, bo kiedys jak malolaty sie do niego przytulaly, to tez zawsze mial wszystko w pudrze"

I teraz tak podliczyc, czyszczenie scian, drzwi i innych przedmiotow, ktore sie dotknelo, bardzo czeste mycie rak, brak komfortu dotkniecia swojej twarzy, jeszcze czestsze pranie ubran, brak mozliwosci przytulania sie w celu unikniecia kompromitacji, poprawianie podkladu co 2-3h... Smiem stwierdzic, ze REALNY koszt takiego taniego podkladu przewyzszy zdecydowanie koszt podkladu "drogiego".
I nie mowie, ze nie ma TANICH dobrych produktow. Niestety nie trafilam jeszcze na dobry i TANI podklad. A kupuje i testuje sporo ;)
I tak jak dziewczyny mowia, blyszczyk, szminka czy nawet tusz do rzes - na tym mozna zaoszczedzic sporo. Ostatnio kupilam szminke z polecanego tutaj Gosha, bodajze za jakies £3 i szminke YSL za jakies £30. Nie pamietam jaki to byl dokladnie koszt, ale roznica cenowa byla oszalamiajaco wielka. Obydwie swietnie nawilzaja, sa o podobnych bardzo ladnych kolorach. Roznica byc moze jest w skladzie, aczkolwiek nie sadze by ta tansza szminka zrujnowala mi usta... No i ta z YSL pachnie ladniej... W tym przypadku faktycznie nie widze sensu by przeplacac ;) Ale podklad? Te tansze w ogole sie nie przyrownuja do tych drozszych.