malaDani
malaDani
  5 Diciembre 2011 (pierwszy post)

hej :) mam problem otóż moja skóra jest bardzo wrażliwa nie mogę uzywać kosmetyków dla dorosłych ponieważ wtedy czuję pieczenie i mam podraznienia :( ostatnio jedna osoba poradziła mi abym używała kosmetyków dla dzieci . Więc chciałam się zapytać jakie byście mi poleciły ? a szampony dla dzieci ? dziękuję za odpowiedzi :*

mmaryjka
mmaryjka
  6 Diciembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Szczególnie jeśli są na parafinie, a przeważnie są, tak jak Bambino.

no tak. nawet najsuchsza skóra nie toleruje kremów dla dzieci.

no i oczywiście wrażliwa skóra NIE powinna mieć żadnego kontaktu z wodą z kranu.
boniwinter
boniwinter
  6 Diciembre 2011
massacre
massacre: Moje dziecko,

bo dzidziusie sa dzidziusiami (nie chodzi mi o wiek to tylko tak bardzo zdrobniale o dzieciach) i maja swoje PH i niekoniecznie kosmetyki dla dzieci maga byc skuteczne. Kazde dziecko jest inne.
Moje dziecko (ktorego jeszcze nie mam) nie ma uczulenia na Jonhsona:mrgreen:
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  6 Diciembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no i oczywiście wrażliwa skóra NIE powinna mieć żadnego kontaktu z wodą z kranu.

te, suchutka, a ja myjesz sie pod pryszncem, wlosy etc, na twarz zadna kropla wody ne spadnie?;)

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

asexualna
asexualna
  7 Diciembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no i oczywiście wrażliwa skóra NIE powinna mieć żadnego kontaktu z wodą z kranu.

To chyba jednak zależy od miasta. W niektórych to racja, strach myć twarz. Poza tym nie da się uniknąć tego kontaktu w 100%.
malaDani
malaDani
  7 Diciembre 2011

dziękuję za odpowiedzi :* i rzeczywiście nigdy nie myję twarzy i ciała wodą z kranu :)

mmaryjka
mmaryjka
  7 Diciembre 2011
Prinz
Prinz: na twarz zadna kropla wody ne spadnie?

raczej nie

Konto usunięte
Konto usunięte: To chyba jednak zależy od miasta. W niektórych to racja, strach myć twarz

są standardy ogólnopolskie jak i za pomocą czego uzdatnia się wodę w kranie, także miasta nie mają z tym nic wspólnego. także żadna nie jest dobra, a jeśli chodzi o różnice w miastach to może być tylko gorsza.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  7 Diciembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: , bo dzidziusie sa dzidziusiami (nie chodzi mi o wiek to tylko tak bardzo zdrobniale o dzieciach) i maja swoje PH i niekoniecznie kosmetyki dla dzieci maga byc skuteczne. Kazde dziecko jest inne. Moje dziecko (ktorego jeszcze nie mam) nie ma uczulenia na Jonhsona

w playgroupach podczas rozmow z innymi mamami to byla dosc nagminna informacja, ze Johnson nie nalezy do najlepszych produktow dla niemowlat.
Moj mlody teraz uzywa Johnsona. Ale gdy byl niemowlakiem nie.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

asexualna
asexualna
  7 Diciembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: są standardy ogólnopolskie jak i za pomocą czego uzdatnia się wodę w kranie, także miasta nie mają z tym nic wspólnego. także żadna nie jest dobra, a jeśli chodzi o różnice w miastach to może być tylko gorsza.

U mnie się pije wodę z kranu i miasto się nią szczyci, sanepid chwali. Więc raczej jest różnica w porównaniu z innymi miastami.
mmaryjka
mmaryjka
  8 Diciembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Więc raczej jest różnica w porównaniu z innymi miastami.

różni się tym, że jedna jest gorsza od drugiej;). ja jednak lubię swoją twarz i nie katuje jej wodą z kranu która w każdym miejscu w polsce, niezależnie od miasta jest uzdatniana w ten sam sposób. a jeszcze jak ktoś mieszka w nieco starszym domu to już w ogóle odpada.
asexualna
asexualna
  8 Diciembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: różni się tym, że jedna jest gorsza od drugiej;). ja jednak lubię swoją twarz i nie katuje jej wodą z kranu która w każdym miejscu w polsce, niezależnie od miasta jest uzdatniana w ten sam sposób. a jeszcze jak ktoś mieszka w nieco starszym domu to już w ogóle odpada.

Myjesz twarz mineralką?
malaDani
malaDani
  8 Diciembre 2011

ja myję specjalną wodą do mycia twarzy z zagranicy którą przywozi mi wujek ;) do zwykłej mineralnej nie jestem przekonana

mmaryjka
mmaryjka
  8 Diciembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Myjesz twarz mineralką?

nie. milcelami, wodą termalną i olejami.
asexualna
asexualna
  8 Diciembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja myję specjalną wodą do mycia twarzy z zagranicy którą przywozi mi wujek ;) do zwykłej mineralnej nie jestem przekonana

Konto usunięte
Konto usunięte: nie. milcelami, wodą termalną i olejami.

To chyba nic tu po mnie, bo nawet o takich cudach nie słyszałam :rotfl:
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  8 Diciembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: To chyba nic tu po mnie, bo nawet o takich cudach nie słyszałam

ja slyszalem i mam a ty nie? :lol:

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

boniwinter
boniwinter
  9 Diciembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja myję specjalną wodą do mycia twarzy z zagranicy którą przywozi mi wujek ;) do zwykłej mineralnej nie jestem przekonana

robisz sobie krzywde...dlaczego? juz uzasadniam.
Przyjdzie czas kiedy nie bedziesz potrafila uzyc nic poza swoimi "specjalnymi"
Twoja skora sie uzalezni od sterylnosci i tylko wybranych kosmetykow, ktore w przyszlosci moga byc trudniej dostepne (bo np ulepsza cos tam i ty juz bedziesz miala problem) a poza tym Twoja skora bedzie sie starzec i bedzie wymagala innej pielegnacji i teraz.
Idz do dermatologa i zrob testy....to najlepsze rozwiazanie.
To jest kosztowne (ja za to placilam 1500 zl w 2001 nie pamietam dokladnie) ale dzieki temu odkrylam game kosmetykow dostepnych na rynku, ktore moglam uzywac (tylko musialam czytac sklad) Moja skora sie z czasem przyzwyczaila do moich wybranych "specyfikow", a z czasem ustapila. Fakt mam uczulenie na wiele kosmetycznych pozycji, ktore sa teraz modne, ale nie przeszkadza mi to w zyciu.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.