Jak na kobietki przystało,na pewno każda z nas ma multum,a przynajmniej tyle ile potrzeba świecidełek :) Co za tym idzie,pewnie macie jakieś miejsce gdzie przechowujecie swoje pierścionki,łańcuszki itp..
Kiedyś przeszukując strony z hand made wynalazłam stojaczek głównie na kolczyki,a że wyglądał na bardzo prosty spróbowałam sama taki zrobić.Efekt nie powala na kolana ale byłam dumna z siebie:
No ale wczoraj trafiłam przypadkiem na lepszy model już sklepowy ,no i tak nabyłam drzewko o niebo lepsze
Moja stara dobra szkatułeczka na pierścionki :
No i miejsce na bransoletki i inne takie
1 Q. Jaką biżuterię lubicie nosić ? Którą nakładacie najczęściej?
2 Q. Jeżeli nie macie takowych skrzyneczek lub szkatułek, jak wygląda miejsce na Waszą cenną biżuterie ?
3 Q.Co myślicie o takich drzewkach na różne drobiazgi ?
4 Q.Czy macie w swoim "zbiorze"coś cennego? Nie chodzi mi o cenę ale wartość sentymentalną ?
Ps. Jestem ciekawa jak wyglądają miejsca gdzie chowacie swoją biżuterię mile widziane fotki
Pozdrawiam
lista tematów
Skrzyneczki,puzderka,szkatułki ? strona 2 z 2
Yes,we can!
Konto usunięte: zawsze mam na sobie kolczyki w uszach (min 4) + kolczyk w pepku, prawie zawsze pozostale 2 kolczyki do uszu + kolczyk w nosie
Przed 18 -stką miałąm straszną ochotę na kolczyk w nosie,śnił mi się dniami i nocami ale moja mama wybiła mi ten (jak i inne) pomysły z głowy.
no pewnie taka miniaturowa? bo ładnie wygląda :D
mnie sie podoba:)
Też wolę oddać przyjaciółką takie bibeloty które mi już się nie podobają a one się tym zachwycaja :)
Bo może ja w jakiś tanich sklepach patrzałam XD
Yes,we can!
Ostatnio nie noszę w ogóle kolczyków (a mam ich mnóstwo), zawsze mam pierścionek, jakiś duży i bransoletki. Często też coś na szyi.
Piixiie: 2 Q. Jeżeli nie macie takowych skrzyneczek lub szkatułek, jak wygląda miejsce na Waszą cenną biżuterie ?
Mam kilka takich szkatułek i skrzyneczek, ale też 2 małe kolorowe doniczki :D
Nie podobają mi się, ale te laleczki wyżej są ładne :)
Piixiie: 1 Q. Jaką biżuterię lubicie nosić ? Którą nakładacie najczęściej?
2 Q. Jeżeli nie macie takowych skrzyneczek lub szkatułek, jak wygląda miejsce na Waszą cenną biżuterie ?
3 Q.Co myślicie o takich drzewkach na różne drobiazgi ?
4 Q.Czy macie w swoim "zbiorze"coś cennego? Nie chodzi mi o cenę ale wartość sentymentalną ?
Ps. Jestem ciekawa jak wyglądają miejsca gdzie chowacie swoją biżuterię mile widziane fotki
1. ładne kolczyki
2. mam jedną drewnianą szkatułkę, srebrne opakowanie po jakimś pasku [ładne] a reszta biżuterii ze względu na to że ją robię ;) to leży różnie, ale gotowe aktualnie mam w przezroczystym opakowaniu po papilotach [taka kosmetyczka]. Za jakiś czas przerobię duże pudełko i będą tam leżeć :)
3. są okej jak masz własną garderobę, czy w pokoju za czasów bycia nastolatki, czy osoby mieszkającej z rodzicami, oczywiście kwestia gustu. Ja nie lubię mieć za dużo rzeczy na widoku "publicznym" [np. salon]. Drzewko może być w sypialni o ile mamy w niej sporo miejsca na swoją toaletkę z lusterkiem, wtedy fajnie to pasuje. Jeszcze takie drzewko pasowałoby do sporej łazienki.
Oczywiście cennych rzeczy nie polecam trzymać na widoku :) Nie mówię, że znajomi, czy rodzina nas okradną, ale zdarza sie, że wpuszczamy kogoś obcego [ktoś przyjdzie coś sprawdzić, np. liczniki, czy listonosz, albo znajomy przyjdzie z Kimś nam nieznanym].
4. pierścionek zaręczynowy i obrączkę - na palcach :)
jakiś drobny wisiorek w serduszka za zdanie matury od bratowej
miałam więcej różności, ale ostatnio szkatułka zubożała, to co nie nosiłam mąż przerobił srebro :)
Bawił sie z odzyskiwaniem srebra na większą próbę.
Ja tu tylko delikatnie muskam klawiaturę, aby cichym szeptem coś napisać...
Piixiie: Też wolę oddać przyjaciółką takie bibeloty które mi już się nie podobają a one się tym zachwycaja :
No pewnie ;D.
Chociaż moje wydane kolczyki były fajne, jednak nie ma sensu bym je trzymała, skoro i tak ich nigdy nie założę, bo nie sądzę by moje uczulenie ' uszne' na metale mi się cofnęło :).

właśnie taką dostałam na urodziny :)
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_4Bcd1YjoDkDkyolewAiJgMkBb4ukvYT7XKG6juLlYJLgSx8u
Piixiie: Przed 18 -stką miałąm straszną ochotę na kolczyk w nosie,śnił mi się dniami i nocami ale moja mama wybiła mi ten (jak i inne) pomysły z głowy.
ja sobie go zrobilam jakos z 2 miesiace przed 16stymi urodzinami, rodzicom nawet nie wspomnialam, zreszta to na tyle mala dziurka, ze zawsze jak sie nie chce pokazywac to mozna nosic sylikonowy kolczyk i normalnie na to nalozyc podklad i jest niewidoczny xD
co mi przypomina, ze musze sobie i sylikonowy kolczyk kupic i normlane tez, bo jak mi juz z miesiac temu wszytkie oczka z nich powypadaly to jeszcze sie nie zebralam do kupna nowych xD
tak, ona taka calkiem malutka jest, dostalam od brata na osiemnastke xD nawet ma baletnice co tanczy do muzyczki

w ogole to jeszcze do tematu to zapomnialam ze zawsze mam na sobie lancuszek (Albo zloty z serduszkiem albo srebrny z literka A), calkiem zapominam ze to nosze