BlackTemptress
BlackTemptress
  20 Agosto 2013 (pierwszy post)

Najtańszy możliwy sposób na gładką skórę na dłuuugi czas:) Praktycznie bezbolesny.

A Wy drogie Panie jakie zdanie macie o tym sposobie depilacji?
razotka
razotka
  20 Agosto 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: A Wy drogie Panie jakie zdanie macie o tym sposobie depilacji?

Od dawna zabieram się do zrobienia domowej 'pasty' ale jakoś zawsze brakuje mi chęci/zapału/odwagi.
Przez jakiś czas stosowałam depilator, część włosków zaczęła mi wrastać więc wróciłam do maszynki czyli jestem w punkcie wyjścia :D jeśli komuś owa pasta zdziałała cuda to się skuszę :D
OnaJestJakNarkotyk
OnaJestJakNarkotyk
  21 Agosto 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: A Wy drogie Panie jakie zdanie macie o tym sposobie depilacji?

robiłam kiedyś pastę cukrową i moim zdaniem jest beznadziejna, nie wiem może ja coś źle zrobiłam, ale przepis miałam ze sprawdzonego źródła.
pastę podgrzana była zbyt gorąca żeby ją nałożyć, a gdy poczekałam żeby ostygła to zasychała i nie dało się jej nałożyć na szpatułkę..

zdecydowanie wolę się przejść do kosmetyczki i mieć święty spokój, a nad tą pastą niestety trzeba trochę postać aż się zagotuję.
pijana
pijana
  21 Agosto 2013

Kupiłam kiedyś pastę i nie umiem jej używać, lol. Do palców mi się klei, a do skóry ni wuja. Oczywko postępuję tak, jak każą w instrukcji, nie wiem gdzie jest pies pogrzebany.

kasey00
kasey00
  22 Agosto 2013

Zrobiłam kiedyś, wyszła odpowiednia...ale zupełnie nie umiem tego używać ;/ cała się pokleiłam i tyle d83dde20

Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  22 Agosto 2013

używam pasty już od dawna i zawsze wychodzi mi inaczej d83dde13

btw. podany wyżej przepis jest moim zdaniem c...jowy. Ja robię pastę ze szklanki cukru, soku z połowy cytryny (baaaardzo dobrze wyciśniętej cytryny ;)). Mieszam w garnku sok z cukrem by powstała gęsta masa, jeśli zostanie mi jeszcze cukier, który nie 'wchłonął' soku to dodaję 1-3 łyżki wody. Wtedy zaczynam gotować tę miksturę, a gotuję ją do czasu, aż cukier się 'spali' (tzn. skarmelizuje) i przybierze brązowy kolor. Taka gotująca się mikstura powinna mieć konsystencję gęstego syropu :). Po zagotowaniu najlepiej odstawić garnek z pastą na kilka godzin do całkowitego ostygnięcia - wtedy można ocenić czy pasta ma właściwą konsystencję (gdy jest za rzadka można ją ponownie zagotować, a jeśli jest za gęsta można dodać troszkę wody i podgrzać by się to ładnie połączyło).
Ogólnie zanim dojdzie się do wprawy w przygotowywaniu pasty cukrowej i opracowaniu dogodnej formy jej stosowania można zjeść zęby i włosy sobie z głowy powyrywać, mimo tego gra jest warta świeczki :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Praktycznie bezbolesny.

bicz, pliz.... a próbowałaś depilować nią bikini? d83dde04

Konto usunięte
Konto usunięte: Kupiłam kiedyś pastę i nie umiem jej używać, lol. Do palców mi się klei, a do skóry ni wuja. Oczywko postępuję tak, jak każą w instrukcji, nie wiem gdzie jest pies pogrzebany.

polecam porządne natalkować dłonie przed użyciem :) albo podgrzanie pasty (ale nie za dużo, bo można się mocno poparzyć) i uzywanie jak tradycyjnego wosku :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Zrobiłam kiedyś, wyszła odpowiednia...ale zupełnie nie umiem tego używać ;/ cała się pokleiłam i tyle

j.w. w talku tkwi sekret :)
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
BlackTemptress
BlackTemptress
  22 Agosto 2013

Ja osobiście jeszcze tego nie używałam dlatego pytam o opinie.

Gejszalicious
Gejszalicious: a próbowałaś depilować nią bikini?

Jest to opinia z internetu, laski która pisała ten przepis.
Gejszalicious
Gejszalicious: jest moim zdaniem c...jowy.

Skoro tak uważasz to może zdam się na Ciebie :)
Gejszalicious
Gejszalicious
  23 Agosto 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Skoro tak uważasz to może zdam się na Ciebie :)

heh, fakty są niestety takie, że z pastą trzeba się trochę pomęczyć, jak zrobisz to daj znać jak ci wyszło
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
pijana
pijana
  23 Agosto 2013
Gejszalicious
Gejszalicious: polecam porządne natalkować dłonie przed użyciem :) albo podgrzanie pasty (ale nie za dużo, bo można się mocno poparzyć) i uzywanie jak tradycyjnego wosku :)

Dzięki wielkie za wskazówki, zrobię niedługo kolejne podejście, może tym razem się uda :D
Gejszalicious
Gejszalicious
  23 Agosto 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Dzięki wielkie za wskazówki, zrobię niedługo kolejne podejście, może tym razem się uda :D

powodzenia :)
Gustaw Flaubert
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.