Witajcie
Krótko i na temat: uważacie, że używanie gąbek,myjek itp, do kąpieli jest higieniczne?
Jak można je zastąpić? Bo mycie się samą ręką wg mnie nie usuwa dostatecznie brudu.
Ja osobiście uważam, że mycie się wszelakimi gąbkami czy myjkami JEST niehigieniczne, gdyż cały syf, który mamy na sobie zostaje w gąbce. Zastanawiam się jednak, czy wysuszenie takiej gąbki na kaloryferze zabije bakterie
Co macie do powiedzenia na ten temat?
Pozdrawiam
lista tematów
Gąbka. strona 1 z 6
Konto usunięte: Jeśli chcesz zabić bakterie musisz wsadzić ją na pół minuty do mikrofalówki. Nie żartuję :P
Ty tak robisz? Bo sposób dość dziwny ;p
Ja pomimo, że mam świadomość, tego, że używanie gąbki do mycia ciała nie jest higieniczne to uważam, że samą ręką też dużo nie zdziałam więc używam gąbki.
Z tym, że nie wiedziałam jak sobie poradzić z tymi bakteriami, aby się ich pozbyć ;p
TAK.
oczywiście, że nie. mogłoby pomóc kilkanaście sekund w mikrofalówce, ale ja bym nie włożyła gąbki która jest jedym wielkim syfem w miejsce gdzie wkładam jedzenie.
Konto usunięte: Krótko i na temat: uważacie, że używanie gąbek,myjek itp, do kąpieli jest higieniczne?
Tak, ale trzeba przestrzegać kilku zasad ;-) ja zmieniam gąbkę raz na 2-3 tyg, zależy jak często jej używam. Po każdej kąpieli i myciu dokładnie ją płuczę i odkładam na półkę aby wyschła a nie ciągle leżała w miejscu, gdzie będzie mokra. Jakby była wilgotna - to środowisko sprzyja rozwojowi bakteri.
I nie lubię tradycyjnych gąbek. Lubię te z siatki, takie 'róże'. :-) fajnie się żel nimi pieni :D
Konto usunięte: szczerze to myślałam, że nimi się tylko okolice intymne myje.. nie wiem skąd mi się to wzięło

A i jeszcze jedno: brzydzi mnie jak gąbke używa kilka osób np. cała rodzina. Ja mam swoją, tylko narzeczonemu pozwalam ją używać (jeśli już musi) nikt inny nie ma prawa :D to jest pod groźbą uwalenia głowy...
Konto usunięte: A i jeszcze jedno: brzydzi mnie jak gąbke używa kilka osób np. cała rodzina. Ja mam swoją, tylko narzeczonemu pozwalam ją używać (jeśli już musi) nikt inny nie ma prawa :D to jest pod groźbą uwalenia głowy...
no to już chyba logiczne ;p tak samo jak z ręcznikami :) każdy ma mieć swój. Ja mam 4 ;p jeden do włosów, drugi do okolic intymnych, trzeci do ciała a 4 do twarzy ;p ;)