Zadziora
Zadziora
  5 Febrero 2011 (pierwszy post)

W tym temacie rozmawiamy na temat FRYZUR i PIELĘGNACJI WŁOSÓW. Rozmawiamy o tym jak o nie dbać, jakich kosmetyków możemy używać do pielęgnacji itp.:)

Jeżeli chcesz poznać kilka wskazówek dotyczących regeneracji/nawilżania włosów,
to kliknij TU
6 punktów z którymi warto się zapoznać by Wasze włosy stały się mocne i szybko rosły :)

CO RUJNUJE WŁOSY

1. NIEPRAWIDŁOWE MYCIE:
* szkodzi im używanie na co dzień szamponów z silnymi, aktywnymi składnikami. Duże ilości detergentów zwiększają ryzyko podrażnień,
* niewskazane jest nanoszenie na głowę nierozcieńczonego wodą szamponu,
* tarcie i szarpanie włosów [ delikatnie masuj skórę głowy opuszkami palców ],
* niedokładne spłukiwanie resztek szamponu [ może wystąpić łupież, po wysuszeniu bywają matowe i trudne do ułożenia ].

2. BRUTALNE TRAKTOWANIE:
* nie rozczesuj nigdy mokrych włosów [ woda rozpulchnia je, rozchyla łuski - wnętrze łodygi włosa jest wtedy narażone na uszkodzenia],
* tani plastikowy grzebień uszkadza skórę głowy [ używaj grzebienia o grubych, rzadko rozstawionych zębach],
* lepszy jakościowo, ale zbyt gęsty grzebień niepotrzebnie szarpie,
* zapomnij też o gwałtownym wycieraniu ręcznikiem.

3. WYSOKA TEMPERATURA:
* suszenie mokrych włosów bardzo gorącym powietrzem powoduje odkładanie się w ich wnętrzu pęcherzyków powietrza przez co stają się słabsze i bardziej łamliwe,
* susz włosy w niskiej temp. ok. 20cm od głowy,
* układaj włosy gdy są lekko wilgotne,
* utrwal fryzurę i domknij rozchylone łuski chłodnym powietrzem,
* wysoka temp. wody przy myciu powoduje przetłuszczanie się włosów [ najlepsza jest letnia]

4. ZŁE NAKŁADANIE ODZYWKI:

* nakładanie odżywek na skórę głowy powoduje znacznie szybsze przetłuszczanie się włosów,
* preparaty nakładaj w odległości kilku cm od nasady i rozprowadzaj grzebieniem ku końcom.
* przesadne nakładanie preparatów nigdy nie wychodzi na dobre- włosy stają się ciężkie, a fryzura przyklepana,
* uważaj z lakierem
- z małej odległości skleja włosy
- najlepszy efekt przynosi odległość ok. 30- 40cm,
*produkty do wykańczania fryzur są tym, czym przyprawa do potrwa- używaj ich z umiarem.

5. CIASNE UPINANIE WŁOSÓW:
* np. koński ogon lub kok - sprawia, że uciśnięte cebulki są słabo dotlenione i odżywione, co w konsekwencji skutkuje ich wypadaniem.

ZASADY PISANIA W TYM TEMACIE
1. Zadając pytania proszę pisać czerwonym kolorem (będzie łatwiej znaleźć pytanie i na nie odpowiedzieć :)
2. Obrażanie, wulgaryzmy (w tym słowa wulgarne omijające bluzgometr) , wyśmiewanie szczególnie nowych użytkowników forum, zamieszczanie postów ogólnie uznawanych za niekulturalne, wszelkie posty wyśmiewające osobę zakładającą temat oraz prowadzenie dyskusji nie związanej z tematem będą karane banami 1h, 24h, 7 dniowymi lub 30 dniowymi w szczególnych przypadkach.

Proszę w sposób kulturalny zapraszać tu użytkowników zakładających tematy o tej samej tematyce.

Dziękuje i życzę miłych i kulturalnych rozmów :)
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  3 Marzo 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Lol, a niby co tu robicie?

Rozmawiamy ale nudno jest ciągle odpowiadać na pytanie 'co polecacie' ;-) my raczej omawiamy nowosci

Konto usunięte
Konto usunięte: a Ty to szczególnie wyżej srasz niż dupę masz

:mrgreen: ktoś musi :-) padło na mnie, dobrze mi z tym ;-)

Konto usunięte
Konto usunięte: Lepiej odpowiedz koleżance na pytanie bo to wniesie o wiele więcej sensownej treści

wszystko jest tutaj:
http://w.fotka.pl/31754d75cd.jpg

Konto usunięte
Konto usunięte: niż Twoje wywody o fryzjerskich trudnościach które gówno większość obchodzi.

każdy pisze co mu się żywnie podoba ;-) jak ktoś jest zainteresowany to odpisuje, a jak nie to nie mój biznes ;-) lubię pisać o dokonaniach zawodowych, być może dla Ciebie to dziwne bo nie masz takich.
Paulinessa
Paulinessa
  3 Marzo 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja z Nivei np lubie ta pomaranczowa odzywke :D niebieska zpomaranczowym napisem

a ja maskę:)

Konto usunięte
Konto usunięte: ile kosztuje ta maska? kupie :-)

Koło 20zł. I nie jest napchana silikonami, trochę dziwne to patrząc na Elseve :)
drtretter
drtretter
  3 Marzo 2011

Haha! Bo padnę trupem, non stop pyerdolicie o maskach, odżywkach i to wciąż tych samych, nie gadaj dziewczyno głupot.

Konto usunięte
Konto usunięte: każdy pisze co mu się żywnie podoba ;-) jak ktoś jest zainteresowany to odpisuje, a jak nie to nie mój biznes ;-) lubię pisać o dokonaniach zawodowych, być może dla Ciebie to dziwne bo nie masz takich.

Bez obrazy ale mam w życiu większe dokonania niż zrobienie loczków czy ścięcie włosów.
Paulinessa
Paulinessa
  3 Marzo 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Haha! Bo padnę trupem, non stop pyerdolicie o maskach, odżywkach i to wciąż tych samych, nie gadaj dziewczyno głupot.

To może inaczej - po prostu nie stosowałam produktów, które ona wymieniła, więc nie mogę poradzić? :)
drtretter
drtretter
  3 Marzo 2011

Paula przynajmniej rzeczowo odpowiada na pytania i nie wydaje jej się, że zjadła wszystkie rozumy, no ale nie robię już offtopu.

drtretter
drtretter
  3 Marzo 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: To może inaczej - po prostu nie stosowałam produktów, które ona wymieniła, więc nie mogę poradzić? :)

Hey, do Ciebie nic nie mam, ale tej przemądrzałej baby się nie da znieść.
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  4 Marzo 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Oj tam, oj tam. :) cała tajemnica w kofeinie bardzo wysoko w składzie :)

noo dokladnie;) ale mialem na mysli to, ze to szampon stworzony specjalnie dla facetow, a tym dziewczynom ktorym nie pomaga, sa zawiedzione :P

Konto usunięte
Konto usunięte: btw. masz konto na wizażu? :D

mam! :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie podrażnia Cię?

nie, nie mam z tym problemu :) jeszcze mamę poprosiłem by mi codziennie masaż głowy robiła podczas wcierania tego liquidu z kofeiną po myciu. mam nadzieję, ze bez sensu to nie jest...

Konto usunięte
Konto usunięte: No zależy co się chce osiągnąc :)

zeby mi zakola zarosły :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: To fakt, że wtedy nie wie się co pomaga :) może to być jedna rzeczy czy dwie, a może wszystkie w jakiś sposób :)

popróbuję z 2 miesiące ten alpecin, jak nie to cały czas bede uzywac, ale dokupie cos :)

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Jasmina
Jasmina
  4 Marzo 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: skąd ja to znam

:mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: ona jest na porost wlosow ?

Też :)
agoosiaaa
agoosiaaa
  4 Marzo 2011
Sensi
Sensi: Chciałabym się dowiedzieć, czy istnieje jakaś dobra odżywka, czy cokolwiek, obojętnie jak to się zwie, żeby mi się włosy nie puszyły - proszę państwa puszyły, nie puszczały. Polecono mi Sleek Slir oraz Gliss Kur Total Hair Reapair. Prosiłabym o wypowiedzenie się na ich temat oraz w miarę możliwości zasugerowanie czegoś innego, jeżeli uznacie, że te wyżej wymienione produkty są... analne (żeby nie przeklinać, a trzeba to dosadnie stwierdzić). Pozdrawiam.

mi sie wlosy niesamowicie pusza, zwlaszcza jak susze suszarka - produktow o ktore pytasz nie stosowalam, ale moge ci polecic np serum z john frieda, takie pomaranczowe badz angelfish , naklada sie je na mokre wlosy.
oprocz tego wiekszosc odzywek w sprayu obciaza wlosy, przez co staja sie mniej puszace (przynajmniej w moim wypadku) wiec moge ci na przyklad polecic odzywke z elseve:
aha, no i ostatnio nalozylam na wlosy taka maske: i po niej samej mi sie wlosy nie puszyly, wiec moge Ci ja tez polecic :Tak:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  4 Marzo 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Hey, do Ciebie nic nie mam, ale tej przemądrzałej baby się nie da znieść.

nie potrzebnie piszesz z innego konta, wiem kim jestes, domyslam sie ;-)

im bardziej tak piszesz tym lepiej ja się czuje :-) jestem przemądrzała, mam to z pracy - moja praca to zajmowanie się klientami i szkolenie uczennic ;-) bo nie pracuję w zwykłym salonie tylko placówce szkoleniowej - zawodowej, i jestem bardziej nauczycielem niż fryzjerem tam. ;] jest to normalny salon ale mamy 4 pracownie i na praktyki przychodzą całe klasy.
więc
odbij
:fakju:
bede pisac co bede chciala i jak
moge napisac
JESTEM NAJMĄDRZEJSZĄ FRYZJERKĄ
I G*** CI DO TEGO. ;]

Konto usunięte
Konto usunięte: Bez obrazy ale mam w życiu większe dokonania niż zrobienie loczków czy ścięcie włosów.

oczywiście, bo sądzisz, że ścięcie włosów to wzięcie byle jakiego pasma i ruch nożyczkami ;-)
cóż każdy robi co lubi, dla mnie każdy klient jest dokonaniem zawodowym :-)
a czy Tobie sie to podoba czy nie - wisi mi to :fakju:
Jasmina
Jasmina
  4 Marzo 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Paulinessa

Udało mi się znaleźć u siebie w małej drogerii odżywkę w spreyu Mrs. Potter's z aloesem, jutro wypróbuję :w00t: Miałaś inne wersje tej odżywki ?
Mam też odżywkę Ziaja z olejkiem jojoba, którą polecałaś, ale teraz widzę mają ją w nowym opakowaniu.
drtretter
drtretter
  4 Marzo 2011

Dobrze małpeczko, odbiję, gratuluję Ci wiedzy o tym kim jestem, bo nie mam tu innego konta.
Cieszę się, że masz dobre samopoczucie, co nie zmienia faktu, że jesteś głupia. Głupi ludzie często są przemądrzali i to jest w nich najśmieszniejsze.
Fakt, gówno mi do tego co piszesz, stwierdzam tylko, że jesteś hipokrytką skoro stwierdzasz, że nie chce Ci się odpowiadać milion razy na te same pytania jednocześnie pisząc po chwili po raz enty to samo.
Ścięcie włosów to na pewno jest wyczyn godny Einsteina i nikt nie jest w stanie Ci dorównać. Powinnaś Nobla dostać za to.

drtretter
drtretter
  4 Marzo 2011

BrejkMajFul, zrób mi jakąś modną fryzurkę na włosach z uszu co? Bo ta stara już mi się znudziła.

Paulinessa
Paulinessa
  4 Marzo 2011
Jasmina
Jasmina: Udało mi się znaleźć u siebie w małej drogerii odżywkę w spreyu Mrs. Potter's z aloesem, jutro wypróbuję Miałaś inne wersje tej odżywki ? Mam też odżywkę Ziaja z olejkiem jojoba, którą polecałaś, ale teraz widzę mają ją w nowym opakowaniu.

Tak, opakowanie zmienili, ale pytałam na wizażu o skład, porównałam ze swoim (bo na wizażu jest inny nawet i tej w starszej opakowaniu) i bez zmian :) a nie miałaś wcześniej tej odżywki?
Co do Mrs. Potter's to ta jest jedynym kosmetykiem jaki miałam z tej serii Forte Sweden :)
Jasmina
Jasmina
  4 Marzo 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Tak, opakowanie zmienili, ale pytałam na wizażu o skład, porównałam ze swoim (bo na wizażu jest inny nawet i tej w starszej opakowaniu) i bez zmian :) a nie miałaś wcześniej tej odżywki?

Miałam, ale juz nie pamiętam jej działania :nie:
To w sumie dobrze, że nie zmienili :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Co do Mrs. Potter's to ta jest jedynym kosmetykiem jaki miałam z tej serii Forte Sweden :)

W ogóle zadowolona jesteś z tego sprayu ? :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.