Konto usunięte: Oprócz tego, że doprowadzę się do jeszcze większej frustracji, gniewu, płaczu i nerwicy
wskazuje na wrazliwosc. ha! czyli mialam racje
Konto usunięte: ale mam okazję wyszczekać komuś bez ogródek wszystko co myślę o nim lub danej sytuacji
A no widzisz, ja z kolei nie czekam na okazje, ale moje "szczekanie" jest wyzute z emocji.
Konto usunięte: na pierwszy rzut oka można powiedzieć, że jestem fanką Taylor Switf

Drobne blondynki zawsze sa utozsamiane ze "slodkimi" cechami charakteru, ale o archetypach pisalam wyzej.
Poza tym z osobistych doswiadczen, nigdy nie pracowalam z blondynkami, kiedys jedyna moja przelozona ktora nie byla blondynka, byla ruda. W city w ogole jakos tak malo blondynek pracuje

dopiero sobie zdalam z tego sprawe xD
Konto usunięte: Co do tego kamuflażu, są sytuacje że muszę być miła. W pracy, szczególnie że pracowałam też np w urzędzie, na uczelni wobec mojego pomylonego promotora itd
Oczywiscie, ze musimy przyjac pewne szablony zachowan i czesto ubioru (dress code) z perspektywy na srodowisko w ktorym sie znajdujemy, miejsce gdzie pracujemy.
a no, mam mnostwo takich mutacji lingwistycznych. Dlatego zostawilam sobie fotke jako jedyne polskie miejsce do komunikacji (poza rodzina), zeby moj jezyk nie ulegl calkowitej transformacji. Zwlaszcza, ze im dluzej poza krajem, tym wiecej angielskich slow mi pasuje do wyrazenia swoich mysli
Nie chce miec tak jak moj syn "I wanna stay in majteczky only and watch telly all day long"
Konto usunięte: że jesteś emocjonalna
a w pracy nazywaja mnie "ice ice baby"

Jestem otwarta, nie emocjonalna, co znaczy, ze potrafie rozmawiac o emocjach zachowujac przy tym zimna krew. Chyba tak bym to okreslila :)