massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  11 Julio 2011 (pierwszy post)

Aloha :)
Victoria wczoraj urodzila po raz pierwszy dziewczynke (gratulacje! maja juz trzech chlopcow), David i Vic nazwali ja Harper Seven :woot:

Dziewczynka przy urodzeniu wazyla 7lbs 10oz (3, 220 kg) i ponoc wyglada jak Victoria, kiedy byla mala dziewczynka.

Oto zdjecie Victorii zrobione przez Davida kilka dni przed porodem:

wg mnie tutaj wyglada przepieknie:

W UK rozkrecila sie afera, ze ona taka chuda, ze nie widac 9-tego miesiaca ciazy, ze nie dba o swoje dziecko - Mimo tych wszystkich negatywnych plotek urodzila zdrowego bobasa, wazacego w normie (wg mnie 3220 to dobra waga dla dziewczynki) . Patrzac na jej synow, tez ciezko powiedziec, by nie dbala o siebie w ciazy. Wszyscy wygladaja zdrowo. I byc moze Vi bywa czasami za chuda (wg mnie), to uwazam ta cala nagonke jakoby sie glodzila ryzykujac zycie dziecka, za zbedna i bardzo krzywdzaca - jak widac oceniajaca z gory i nieslusznie.

1. Jakie jest wasze zdanie w tej sprawie? Bedziecie/ obzeralyscie sie w ciazy czym popadnie uzywajac ciaze jako wymowke do zjedzenia kolejnego paczka/ eklerka/ batonika?
2. Uwazacie ze Vi powinna byla bardziej przytyc w ciazy?
3. Uwazacie, ze Vi (poza ciaza) jest faktycznie za chuda i lepiej wygladala w czasach Spice Girls?

WCZESNIEJ

POZNIEJ

4. Czy uwazacie ta cala nagonke na Beckhamow za sluszna? Czy moze powinni wszyscy ich zostawic w spokoju? W koncu zdrowa dzidzia jest chyba wystarczajacym dowodem na to, ze Vi nie byla w ciazy glodujaca przyszla matka :Woot: :)

5. Czy macie moze jakas teorie spiskowa? Byc moze to kobiety XXXXL ja przesladuja twierdzac, ze ciezarna kobieta powinna przytyc conajmniej te 30 kilo? :ziober2:

Gratulacje dla mamusi, niech Harper Seven rosnie zdrowo :D

Niech mocz bedzie z wami :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

DasIstKrieg
DasIstKrieg
  11 Julio 2011
massacre
massacre: 1. Jakie jest wasze zdanie w tej sprawie? Bedziecie/ obzeralyscie sie w ciazy czym popadnie uzywajac ciaze jako wymowke do zjedzenia kolejnego paczka/ eklerka/ batonika?

Kobieta w ciąży ma się odżywiać zdrowo, a nie obzerać, jak świnia :zonk: Co niby dobrego jej i dziecku ma dać pączek czy eklerek? Lepiej jak zje jakieś owoce w zamian za to :O

massacre
massacre: 2. Uwazacie ze Vi powinna byla bardziej przytyc w ciazy?

Nie, skoro nie przytyła, a dziecko i ona są zdrowe, to w czym tu niby wagowy problem?
Ja jej do tależa nie zaglądałam, nie wiem, czy się zdrowo odżywiała, czy po prostu głodziła dla figury, więc nie mnie to ocenić...

massacre
massacre: 3. Uwazacie, ze Vi (poza ciaza) jest faktycznie za chuda i lepiej wygladala w czasach Spice Girls?

Nie, normalną ma figurę... szczupła jest po prostu.

massacre
massacre: 4. Czy uwazacie ta cala nagonke na Beckhamow za sluszna? Czy moze powinni wszyscy ich zostawic w spokoju? W koncu zdrowa dzidzia jest chyba wystarczajacym dowodem na to, ze Vi nie byla w ciazy glodujaca przyszla matka :)

Nie, żadnej medialnego nagonki na kogoś nie uważam za słuszną, rzygam tymi przypuszczeniami i plotkami.

massacre
massacre: 5. Czy macie moze jakas teorie spiskowa? Byc moze to kobiety XXXXL ja przesladuja twierdzac, ze ciezarna kobieta powinna przytyc conajmniej te 30 kilo?

:Crylol:
Po prostu Beckhamowie są na świeczniku i jak nie można im przypisać zdrad, bicia dzieci, alkoholizmu, dziwnych praktyk seksualnych, to zaczyna się gadanina o wadze w czasie ciąży...
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  11 Julio 2011

głupotą z jej strony, jak rówież ze strony innych "super ekstra gwiazd' jest noszenie w zaawansowanej ciąży niebotycznie wysokich szpilek.

agoosiaaa
agoosiaaa
  11 Julio 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Co niby dobrego jej i dziecku ma dać pączek czy eklerek? Lepiej jak zje jakieś owoce w zamian za to :O

lol - to nie chodzi co ci to da dobrego a co ci sie chce jesc. mnie na przyklad od wiekszosci warzyw odrzucalo (na zapach fasoli czy kalafiora slabo mi sie robilo) - wiec powodzenia w wytrwaniu w postanowieniach :D

massacre
massacre: Oto zdjecie Victorii zrobione przez Davida kilka dni przed porodem:

musze p;oszukac zdjecia mkojego brzucha, ale nie wydaje mi sie, bym miala wiekszy.

massacre
massacre: 1. Jakie jest wasze zdanie w tej sprawie? Bedziecie/ obzeralyscie sie w ciazy czym popadnie uzywajac ciaze jako wymowke do zjedzenia kolejnego paczka/ eklerka/ batonika?

w ciazy nie bylam w stanie sie kontrolowac - codziennie musialam miec hot wingsy z kfc i muffinki i kropka.
za to po ciazy zostalo mi obrzydzenie do wszystkiego co jadlam w ciazy - moge zjesc takie rzeczy raz na jakis czas, ale zazwyczaj jak przechodze w sklepie kolo dzialu z ciastkami to po prostu trace apetyt.

massacre
massacre: 2. Uwazacie ze Vi powinna byla bardziej przytyc w ciazy?

po co :woot:

massacre
massacre: 3. Uwazacie, ze Vi (poza ciaza) jest faktycznie za chuda i lepiej wygladala w czasach Spice Girls?

no te 3 kilo wiecej by jej nie zaszkodzilo :D

massacre
massacre: 4. Czy uwazacie ta cala nagonke na Beckhamow za sluszna? Czy moze powinni wszyscy ich zostawic w spokoju? W koncu zdrowa dzidzia jest chyba wystarczajacym dowodem na to, ze Vi nie byla w ciazy glodujaca przyszla matka :)

Jak ktos chce byc zostawiony w spokoju i nie oceniany to niech sie nie pcha do telewizji i niech nie bedzie znany.
Takie zycie - chcesz byc slawnym czyli chcesz zeby ludzie ogladali i obgadywali kazdy twoj ruch, wiec nie wiem po co to pytanie, czy powinni ich zostawic w spokoju.

massacre
massacre: 5. Czy macie moze jakas teorie spiskowa? Byc moze to kobiety XXXXL ja przesladuja twierdzac, ze ciezarna kobieta powinna przytyc conajmniej te 30 kilo?

uwazam ze kazda kobieta tyje na tyle, na ile ma predyspozycje.
moja mama w pierwszej ciazy (Ze mna) wrecz chudla a nie tyla - wcale nie trzeba byc sloniem by rodzic zdrowe dzieci.
DasIstKrieg
DasIstKrieg
  11 Julio 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: lol - to nie chodzi co ci to da dobrego a co ci sie chce jesc. mnie na przyklad od wiekszosci warzyw odrzucalo (na zapach fasoli czy kalafiora slabo mi sie robilo) - wiec powodzenia w wytrwaniu w postanowieniach :D

Nie będzie to trudne - nie znoszę słodyczy ^^
agoosiaaa
agoosiaaa
  11 Julio 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie będzie to trudne - nie znoszę słodyczy ^^

wiesz, w ciazy Ci sie moze odwidzic :D
ja nie jadlam miesa bo nie lubilam, a jak zaciazylam to jak mnie napadl szal na mieso to w uj poszedl caly wegetarianizm :rotfl: (a jakos od 12stego czy 11 roku zycia nie jadlam miesa - wiec wiesz :D)
agoosiaaa
agoosiaaa
  11 Julio 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: (a jakos od 12stego czy 11 roku zycia nie jadlam miesa - wiec wiesz :D)

czwarta klasa podstawowki, nie wiem ile to lat :ninja:
Martitta
Martitta
  11 Julio 2011
Konto usunięte

Konto usunięte
Konto usunięte: wiesz, w ciazy Ci sie moze odwidzic :D

Dokładnie tak jak pisze Aga. Nigdy nie wiesz na co będziesz miała ochotę i ile tego zjesz :D

Konto usunięte
Konto usunięte: ja nie jadlam miesa bo nie lubilam, a jak zaciazylam to jak mnie napadl szal na mieso to w uj poszedl caly wegetarianizm (a jakos od 12stego czy 11 roku zycia nie jadlam miesa - wiec wiesz :D)

Ja rzygałam jak czułam mięso. Robiłam nie raz spaghetti i smażyłam mięso a po chwili bełt :rotfl: I tak za każdym razem i to znienacka. Jak czułam smażone mięso ( a węch miałam tak wyostrzony, że szok ) to miałam mdłości i modliłam się, żeby w centrum miasta np. nie zwymiotować. Croissanty które lubię bardzo, w ciąży mi nie smakowały. W ogóle potrawy wtedy miały inny smak jakby :rotfl:
mmaryjka
mmaryjka
  11 Julio 2011
massacre
massacre: widzac mnie w 8, 9 miesiacu ciazy ludzie sie pytali czy mam blizniaki, w szpitalu jak mnie zobaczyli, od razu zabrali na porodowke, mimo, ze jeszcze nie bylam gotowa - okazalo sie, ze mialam bardzo duzo wod plodowych, co tez jest niebezpieczne.

ją lekarz straszył, że ma przytyć więc zmieniła lekarza. ciąże znosiła rewelacyjnie, do ostatniego dnia była 'na chodzie', tylko narzekała, że nogi jej puchły. dzieci nie były pączkowate, ale też nie jakieś kruszynki:)

massacre
massacre: moja mama ze mna przytyla makabrycznie (bylam jej pierwszym dzieckiem - a ona byla glupia i sie opychala czekolada), natomiast z moim rodzenstwem - blizniakami - schudla, po powrocie ze szpitala wazyla 7 kilo mniej niz przed zajsciem w ciaze !

to mi tata opowiadał, że moja mama z moim bratem przytyła, ale nie jakoś strasznie, a ze mną w ogóle, aczkolwiek to akurat była 'chora' ciąża więc raczej kiepski przykład.
massacre
massacre
  11 Julio 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wcale nie trzeba byc sloniem by rodzic zdrowe dzieci.

Rzeklabym ze jest wręcz odwrotnie - to "slonie" wg mnie maja pózniej problemy ze zdrowiem swoich pociech

Konto usunięte

Niekoniecznie, w ciąży jadlam rzeczy na ktore wcześniej nawet bym nie spojrzala! Natomiast od czasów ciąży nie tkne kebaba czy jajecznicy - gdzie wcześniej lubiłam :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  11 Julio 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: do ostatniego dnia była 'na chodzie', tylko narzekała, że nogi jej puchły. dzieci nie były

Ja tez do ostatniego dnia byłam na chodzie, w 9 miesiącu chodziłam jeszcze na długie spacery, zbiegalam ze schodów, wchodzilam na drabine myć okna, w ostatnim dniu jeszcze jezdzilismy za wózkiem i lozeczkiem jak położna mi powiedziała ze przez wody mam punkt 20:00 pojawić sie w szpitalu. Ciaza to nie choroba, co prawda dostawałam zadyszki gdy długo chodziłam, miałam skurcze w nogach i Moj facet mnie depiliwal na nogach i "pod brzuchem", aaaa i malował mi paznokcie u stop :ziober2: grunt zeby kobieta czuła sie atrakcyjnie cały czas, jej dobre samopoczucie to i dobre samopoczucie dziecka:)
Co do opuchlizny, to pojawiła sie po porodzie, stopy miałam jak slonica, 3 tygodnie w żadne buty sie nie wcisnelam - to przez dość szybki poród - trwał ok 40 minut :) na szczęście pozdejmowalam tez wszystkie pierscionki Choc do porodu wszystkie mieściły sie na palcach jak zawsze :)

Każda kobieta ma podobne przeżycia poprzeplatane tymi swoimi indywidualnymi :tak:

massacre
massacre
  11 Julio 2011

P.s. Znam laske ktora od 3 miesiąca z kolei spędziła resztę ciąży w pizamie (dosłownie!) siedząc/ leżąc w domu z zarciem przed TV. I nie; nie była to ciaza zagrożona :zonk:

DasIstKrieg
DasIstKrieg
  12 Julio 2011
Martitta
Martitta: Dokładnie tak jak pisze Aga. Nigdy nie wiesz na co będziesz miała ochotę i ile tego zjesz :D

Ochota, ochotą, ale mózg też mam - przecież wpieprzenie trzech czekolad na raz i popicie litrem coli raczej nie będzie zdrowe ani dla mnie, ani dla płodu.
Gorzej, że musiałabym przeżyć bez papierosów, kawy i browaru. Żarcie to zdecydowanie mały pikuś :ziober2:
Zielinek34
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 35
Zielinek34
  12 Julio 2011

Moja Mama jak była ze mną w ciąży w 9 mies. to ważyła 50 kg :lol:
Każda kobieta jest inna, skoro urodziła zdrowe dzieci, to nie wiem w czym problem :)

Pokłońcie się Turkuciowi, bowiem tylko On jest waszym Zbawicielem.

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  12 Julio 2011
massacre
massacre: nie? nawet polska góralka? zara góralki na mnie wsiondom

Nie widziałem, żeby górali jakoś odstawały wielkością brzucha od innych kobiet, no chyba że napisałaś to tylko jako ciekawostkę :D

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

KozaczekPrzezNeta
KozaczekPrzezNeta
  12 Julio 2011

sadzilbym ja nawet w ciazy.ciekawe jak jej brzuch wyglada xd

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.