styka51
styka51
  5 Junio 2012 (pierwszy post)
Witam chłopcy i dziewczęta:d

W związku z tym, iż w naszym otoczeniu jest coraz więcej bloggerek etc. to wymyśliłam sobie, że....

Może mogłybyśmy wstawiać tutaj zdjęcia z naszych "outfitów" w sensie z tego co jesteśmy ubrane.
Od razu zastrzegam! Nie chodzi tu o codzienne dodawanie miliona zdjęć i specjalnych przygotowań w zaciszu domowym i spacerów do lasu w celu strzelenia foty.
Możemy konstruktywnie komentować i doradzać ;)

Soł. otwieramy :D

Pozdrawiam Stycz :ziober2:
fryzjerkaMarta
fryzjerkaMarta
  26 Noviembre 2014
LeonGrande
LeonGrande: Marta traktuje Slask jak sawanne

Nawet mnie rozbawiłeś d83dde03
To Ci się udało
LeonGrande
LeonGrande: Nie rozumiesz tego bo jestes przed 40stką

W sumie racja. Nie wyobrażam sobie Magdaleny w takim outficie. Po prostu w pewnym wieku nie wypada już niektórych rzeczy. No i ja mogę sobie tak chodzić np. na uczelnię czy po domu, bo nikt mnie z tego nie rozlicza, a Magdalenie do pracy raczej nie wypadałoby tak iść (to jeszcze zależy, gdzie pracuje, ale nawet w niektórych sklepach mają odgórnie ustalone dresscody (np. w sklepach z bielizną często trzeba mieć odsłonięte nogi i dekolt).
fryzjerkaMarta
fryzjerkaMarta
  26 Noviembre 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: i fason tego swetra

Co Ci nie pasuje w nim?
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  26 Noviembre 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wyobrażam sobie Magdaleny w takim outficie. Po prostu w pewnym wieku nie wypada już niektórych rzeczy.

To nie chodzi o to, że gdzieś nie wypada tak się ubrać jak Ty.
Ja nigdy się tak nie ubierałam, bo nijak do siebie pasuja te ledzinsy i ten sweter. Nawet w innych zestawieniach wydają mi się mocno tandetne, po prostu :).

Konto usunięte
Konto usunięte: Co Ci nie pasuje w nim?

Fason? Napisałam przecież.
Szeroki jakiś, totalnie nieforemny, wygląda z leksza jak sweter dla transformersa ;D.
:ziober2:
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  26 Noviembre 2014
Ostatnio edytowany: 1 Enero 1970
MaqdaIena
MaqdaIena: ledzinsy

Coraz czesciej ostatnio spotykam sie z takim widokiem, ze kobiety nosza leginsy :ziober2: dotyczy to młodych i starych osob.

MaqdaIena
MaqdaIena: Brakuje klasy, takiej najzwyklejszej. Całość wygląda mocno tandetnie, i fason tego swetra

Najwazniejsze czy ona sama sie w tym dobrze czuje, czy jest to wygodne, jezeli tak to ja np nie widze problemu.
Tak do tego podchodze, tak tez sam sie ubieram = w to w czym jest mi po pierwsze wygodnie, bo gdybym mial sie ubierac w szmaty jak na wybiegach, to czulbym sie bardzo niekomfortowo.

: )

Konto usunięte
Konto usunięte: No i ja mogę sobie tak chodzić np. na uczelnię czy po domu, bo nikt mnie z tego nie rozlicza,

U mnie w pracy widzialem gorzej ubrane osoby ale tez ich nikt z tego nie rozliczal.
MaqdaIena
MaqdaIena
  26 Noviembre 2014
LeonGrande
LeonGrande: Widze osotanio coraz czesciej taki widok, ze kobiety nosza leginsy dotyczy to młodych i starych osob

Nie czepiam się ogólnie ledzinsów ;D.

LeonGrande
LeonGrande: Najwazniejsze czy ona sama sie w tym dobrze czuje, czy jest to wygodne, jezeli tak to ja np nie widze problemu

No ja jednak widzę. I co z tego, że ktoś czuje się wygodnie w worku po ziemniakach, skoro on ni wygląda ani dobrze, ani w ogóle nie wygląda na nic? Niewiele trzeba by w ciuchach wyglądać naprawdę okej.

LeonGrande
LeonGrande: Tak do tego podchodze, tak tez sam sie ubieram = w to w czym jest mi po pierwsze wygodnie, bo gdybym mial sie ubierac w szmaty jak na wybiegach, to czulbym sie bardzo niekomfortowo

Jak niemal w każdej kwestii nie ma tylko białego i czarnego koloru, więc nie przesadzajmy ;D.
fryzjerkaMarta
fryzjerkaMarta
  26 Noviembre 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: Ja nigdy się tak nie ubierałam

Bo najwyraźniej (odnośnie czego nie mam żadnych wątpliwości) masz inny styl. :)))
MaqdaIena
MaqdaIena: Szeroki jakiś, totalnie nieforemny, wygląda z leksza jak sweter dla transformersa ;D.

Ja akurat nie lubię, kiedy sweter przylega do ciała. Od tego są tuniki, sweter nie musi przylegać. Więc mi to odpowiada.
LeonGrande
LeonGrande: U mnie w pracy widzialem gorzej ubrane osoby ale tez ich nikt z tego nie rozliczal.

Czyli jednak są na tym świecie gorzej niż ja ubrane osoby... kamień spadł mi z serca xD
LeonGrande
LeonGrande
  26 Noviembre 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: No ja jednak widzę. I co z tego, że ktoś czuje się wygodnie w worku po ziemniakach, skoro on ni wygląda ani dobrze, ani w ogóle nie wygląda na nic?

Ale sama jak patrzy w lustro i uwaza ze wyglada ok w tym, wiec po co sie przejmowac opinia innych :mrgreen:
MaqdaIena
MaqdaIena: Jak niemal w każdej kwestii nie ma tylko białego i czarnego koloru, więc nie przesadzajmy ;D.

Bluzy z kapturem pewnie tez hejtiujesz :ninja: albo swetry : D
LeonGrande
LeonGrande
  26 Noviembre 2014
Ostatnio edytowany: 1 Enero 1970
MaqdaIena
MaqdaIena: Nie czepiam się

A

B

na audyt moge ubrac?
LeonGrande
LeonGrande
  26 Noviembre 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Czyli jednak są na tym świecie gorzej niż ja ubrane osoby

Poza panterka masz inne leginsy? np czarne skorzane? : D
MaqdaIena
MaqdaIena
  26 Noviembre 2014
LeonGrande
LeonGrande: Ale sama jak patrzy w lustro i uwaza ze wyglada ok w tym, wiec po co sie przejmowac opinia innych

Okej, odpowiem inaczej, nie mam zielonego pojęcia jak siebie można lubić w gównianych ciuchach :ziober2:.

LeonGrande
LeonGrande: Bluzy z kapturem pewnie tez hejtiujesz albo swetry : D

Pokaż jakąś/jakiś to Ci odpowiem ;D.

LeonGrande
LeonGrande: na audyt moge ubrac?

NIE!!!
fryzjerkaMarta
fryzjerkaMarta
  26 Noviembre 2014
LeonGrande
LeonGrande: a audyt moge ubrac?

Ja myślę, że całkiem spoko jest ten sweterek :))))
LeonGrande
LeonGrande: Poza panterka masz inne leginsy? np czarne skorzane? : D

skórzanych akurat nie mam, ale ogólnie mam mnóstwo legginsów, różnią się kolorami/wzorkami.
MaqdaIena
MaqdaIena: Okej, odpowiem inaczej, nie mam zielonego pojęcia jak siebie można lubić w gównianych ciuchach .

Mogłabym powiedzieć- vice versa, bo ja zupełnie nie widziałabym siebie w ciuchach, które Ty nosisz (a przynajmniej w tych, które miałam okazję widzieć). Ale ja nie twierdzę, że ubierasz się ch.. kijowo, bo wiem, że każdemu pasuje co innego. Ja na przykład nie ubiorę na siebie marynarki, bo nie dostanę na swój rozmiar w normalnym sklepie żadnej, która by nie wisiała. To samo z większością "formalnych" rzeczy. Poza tym źle się w tym czuję. Tak samo jak źle się czuję w adidasach, które owszem, są wygodne, ale jednak wolę szpilki albo koturny, bo są moim zdaniem bardziej kobiece.

___
Poza tym pamiętajcie, że najważniejsze w ubraniu jest to, żeby czuć się w nim swobodnie. Ubrania powinny być jak druga skóra, nie powinniśmy się w nich czuć nieswojo, jak na balu przebierańców, przebrani za kogoś innego. Ubrania powinny również pełnić funkcję ekspresywną, czyli wyrażać nas samych, nasz charakter :)))))) Powinny w sposób niewerbalny przesyłać ludziom informacje o nas, o naszym charakterze. A ludzie powinni nas akceptować takimi, jakimi jesteśmy. Nie akceptują? Trudno. Nie żyjemy dla innych, tylko dla siebie. Nie patrzmy na to, co ktoś sobie pomyśli, widząc nas ubranych tak a nie inaczej, bo to jest nieistotne. Ubrania zawsze można zmienić, wyrzucić, zdjąć. Pamiętajcie, że nigdy każdemu nie jest się w stanie dogodzić. Jakie tak naprawdę ma znaczenie to, czy Kowalski pomyśli sobie o nas, że wyglądamy elegancko, czy jak typowy wieśniak? Czy nie ważniejsze jest nasze samopoczucie? Ubrania nie są żadną drogą do sukcesu. Drogą do sukcesu jest pewność siebie, którą warunkuje nasze samopoczucie. A będąc ubranym w coś, w czym czujemy się źle, ciężej będzie doścignąć wyznaczonych celów.

Pamiętajcie, drodzy przyjaciele, że ciuchy to tylko kawałek materiału, a nie liczą się ulotne dobra materialne, tylko stałe dobra duchowe :))
MaqdaIena
MaqdaIena
  27 Noviembre 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Mogłabym powiedzieć- vice versa, bo ja zupełnie nie widziałabym siebie w ciuchach, które Ty nosisz (a przynajmniej w tych, które miałam okazję widzieć). Ale ja nie twierdzę, że ubierasz się ch.. kijowo, bo wiem, że każdemu pasuje co innego.

Ale to nie o to chodzi, że ja bym się nie widziała w Twoich ubraniach, bo bym źle się w nich czuła. Takie ciuchy nie pasują nikomu, po prostu, bo są brzydkie, ja oczywiście nie piszę o całej Twojej szafie, ale akurat do ostatniego zdjęcia nawiązuję.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja na przykład nie ubiorę na siebie marynarki, bo nie dostanę na swój rozmiar w normalnym sklepie żadnej, która by nie wisiała.

Marynarkę ubieram bardzo rzadko.

Konto usunięte
Konto usunięte: Tak samo jak źle się czuję w adidasach, które owszem, są wygodne, ale jednak wolę szpilki albo koturny, bo są moim zdaniem bardziej kobiece

Kurdę, widzę pewne sprzeczności.
Ubierasz rozwleczone swetry i totalnie aseksualne ledziny w panterkę, a jednocześnie mówisz, że wolisz kobiece obuwie? Yhm.

Konto usunięte
Konto usunięte: Poza tym pamiętajcie, że najważniejsze w ubraniu jest to, żeby czuć się w nim swobodnie. Ubrania powinny być jak druga skóra, nie powinniśmy się w nich czuć nieswojo, jak na balu przebierańców, przebrani za kogoś innego. Ubrania powinny również pełnić funkcję ekspresywną, czyli wyrażać nas samych, nasz charakter :)))))) Powinny w sposób niewerbalny przesyłać ludziom informacje o nas, o naszym charakterze. A ludzie powinni nas akceptować takimi, jakimi jesteśmy. Nie akceptują? Trudno. Nie żyjemy dla innych, tylko dla siebie. Nie patrzmy na to, co ktoś sobie pomyśli, widząc nas ubranych tak a nie inaczej, bo to jest nieistotne. Ubrania zawsze można zmienić, wyrzucić, zdjąć. Pamiętajcie, że nigdy każdemu nie jest się w stanie dogodzić. Jakie tak naprawdę ma znaczenie to, czy Kowalski pomyśli sobie o nas, że wyglądamy elegancko, czy jak typowy wieśniak? Czy nie ważniejsze jest nasze samopoczucie? Ubrania nie są żadną drogą do sukcesu. Drogą do sukcesu jest pewność siebie, którą warunkuje nasze samopoczucie. A będąc ubranym w coś, w czym czujemy się źle, ciężej będzie doścignąć wyznaczonych celów. Pamiętajcie, drodzy przyjaciele, że ciuchy to tylko kawałek materiału, a nie liczą się ulotne dobra materialne, tylko stałe dobra duchowe :))

Bla bla :zabawa:.

I pamiętajcie moi drodzy, że jeżeli dobrze się czujesz w rozmazanym makijażu, to go noś! Jeżeli nie czujesz potrzeby mycia się codziennie, to się nie myj! Jeżeli czujesz się dobrze ważąc 100kg, to wpieprzaj po 10 hamburgerów dziennie! Najważniejsze by mieć doskonałe samopoczucie wyglądając tak, ważąc tyle.... ;D.
LeonGrande
LeonGrande
  27 Noviembre 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: NIE!!!

Rozwiń wątek :ziober2:

-----
imme koncepcje do jasnych dzinsów

Konto usunięte
Konto usunięte: ale ogólnie mam mnóstwo legginsów

Troche w dupie przytyj i nogach, a bedzie super :mrgreen:
LeonGrande
LeonGrande
  27 Noviembre 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: jak siebie można lubić w gównianych ciuchach

To co dla Ciebie gówniane, dla kogoś może mieć zupelnie inne znaczenie :P to co dla Ciebie fajne dla kogos innego moze byc gowniane, pkt widzenia zalezy od pkt siedzenia : D

co człowiek to inny gust , nudno bylby jakby wszyscy ludzie ubierali sie tak samo : D
MaqdaIena
MaqdaIena
  27 Noviembre 2014
LeonGrande
LeonGrande: To co dla Ciebie gówniane, dla kogoś może mieć zupelnie inne znaczenie :P to co dla Ciebie fajne dla kogos innego moze byc gowniane, pkt widzenia zalezy od pkt siedzenia : Dco człowiek to inny gust , nudno bylby jakby wszyscy ludzie ubierali sie tak samo :

Bla bla ponownie ;D.

Pokaż mi osobę, której się naprawdę spodoba Marty ostatni ałtfit ;D.

LeonGrande
LeonGrande: mme koncepcje do jasnych dzinsów

O, lepiej ;D.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.