Jutro idę na spotkanie 'INFORMACYJNE' w sprawie pracy - otrzymałam telefon czy jestem zainteresowana i bla bla bla - mówie, że tak. Wysłała mi Pani przypomnienie na poczte i w e-mailu było napisane. 'MILE WIDZIANY STRÓJ BIZNESOWY' i jako, że nie mam takiego stroju - znaczy się mam kupiony na pożegnanie maturalne ale dużo schudłam z tamtego okresu a pojawienie się w za dużym stroju byłoby 'śmieszne' i wyglądałabym jakbym podpieprzyła strój starszej siostry.
Jako, że jest to tylko spotkanie informacyjne czy uważacie, że odpowiednim strojem będzie pójście w normalnych spodniach idealnie skrojonych ( nie jeansach), czarnej bluzce/tunice(bez pokazywania cycków czy żadnych nadruków pieseczków kotków .. ) i w balerinach ewentualnie w pełnych butach na obcasie.
Kostiumu nie będę całego kupować bo przecież nie jest to w 100 % pewne co to za spotkanie i jakie będzie kolejne 'ogniwo' tych spotkań.
Pogoda jest jaka jest i stąd moje pytanie.
lista tematów
Strój biznesowy ... - yyy ? strona 2 z 2
czyli innymi słowy rozmowa kwalifikacyjna

według mnie najlepszy zestaw to
ciemne spodnie (nie muszą być czarne - może być granat, lub brąz) + jasna bluzka (może być w prążki) + ciemne buty na obcasie, ale nie zbyt wysokie
lub
gładka spódnica ołówkowa + zwykły biały t-shirt + jakaś lekka marynarka + buty na obcasie
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
koszula (najlepiej biała lub niebieska)
półbuty.
Wiesz, kostium tak czy siak może się przydać, szczególnie, jeśli zamierzasz pracować w miejscu gdzie obowiązuje dresscode. Przecież nie posłuży Ci jedynie na to spotkanie.
teraz już wiem co ubiore.
spodnie materiałowe - koszula na długi rękaw szara.
i czarne baleriny będzie się dobrze prezentować bo już sięprzed lustem oglądałam

Ważne chyba bym nie przyleciała tam w adidasach czy .. nie wiem sukience plażowej - to byłaby w topa. Ewentualnie pracodawca by mnie nie zapomniał do końca życia :D