Witam
Odkąd zaczęłam się malować szukam idealnego podkładu - jeszcze nie znalazłam, dlatego znów zwracam się o pomoc.
Problem jest taki - jak kolor idealny, to sam podkład mi nie odpowiada, jak podkład idealny - to kolor nie.
Do rzeczy: szukam bardzo jasnego podkładu, kryjącego, dobrze aby długo się trzymał.
Nie polecajcie mi:
1. Bardzo tanich podkładów, szkoda mi cery
2. Lasting Performance'a - wszystko jest w nim idealne oprócz koloru, za ciemny.
3. Colorstay'a - kolor jest idealny, ale to jest podkład kryjący chyba dla cer idealnych Podkreśla wszystko co się da, najbardziej rozszerzone pory.
4. Podkładów La Roche-Posay, wszystkie za ciemne.
5. Vichy Dermablend - robi się brzydki na twarzy
Wklejam kilka podkładów znalezionych na Allegro, które wydają się mieć jasne kolory, jeśli macie coś do powiedzenia na ich temat to również chętnie poczytam.
Z góry dzięki i pozdrawiam
1.
2.
3.
4.
5.
lista tematów
O podkładzie po raz enty... strona 2 z 5
wiec zainwestuj w firmy takie jak Lancome, Clarins i te troche tansze jak L'Oreal czy Max Factor....te dwie ostatnie firmy maja duza game kolorow i na pewno znajdziesz kolor dla siebie co do tych dwoch pierwszych to maja doskonale podklady, nie ma mowy o wysuszonej skorze, kolory rowniez sa doskonale, drozsze ale cholernie wydajne i naprawde sie utrzymuja na twarzy.
ta firma jest dobra jezeli chodzi o kremy do twarzy i ciala
nawet nie bierz takich pod uwage
kompletnie nie znam tych firm
mam po wszystkim uczulenie
Konto usunięte: wiec zainwestuj w firmy takie jak Lancome, Clarins i te troche tansze jak L'Oreal czy Max Factor....te dwie ostatnie firmy maja duza game kolorow i na pewno znajdziesz kolor dla siebie co do tych dwoch pierwszych to maja doskonale podklady, nie ma mowy o wysuszonej skorze, kolory rowniez sa doskonale, drozsze ale cholernie wydajne i naprawde sie utrzymuja na twarzy.
Mogę zainwestować bez problemu, ale szukam konkretnych podkładów, bo wtopiłam już sporo kasy w różne i nadal lipa... A panie w Sephorach/Douglasach zazwyczaj doradzają to co mają z góry narzucone

Bo to nazwy konkretnych podkładów, najpopularniejszych chyba w Polsce - Colorstay to Revlon, a Lasting Performance to właśnie Max Factor.
Konto usunięte: nastepnym razem czep sie sflaczalego fjuta twojego pedala a nie wyksztalconych ludzi na forum zylaku odbytniczy bez szkoly
uf, jak dobrze, że ty chociaż jesteś wykształcona, a tym bardziej jestem pełna podziwu dla twojej kultury osobistej i dbałości o piękno wypowiedzi.
Konto usunięte: Odkąd zaczęłam się malować szukam idealnego podkładu - jeszcze nie znalazłam, dlatego znów zwracam się o pomoc.
Problem jest taki - jak kolor idealny, to sam podkład mi nie odpowiada, jak podkład idealny - to kolor nie.
Do rzeczy: szukam bardzo jasnego podkładu, kryjącego, dobrze aby długo się trzymał.
Vichy Normateint, w miarę jasny kolor, Bourjois Healthy Mix i Bell mineralny anty-aging, ten ostatni tani, ale kiedyś miałam i byłam miło zaskoczona bo miał idealny kolor i w miarę długo się nie spływał, co do dwóch pozostałych, też są w miarę ok, tyle że ja mam tłustą skórę i mega długo mi się żaden nie utrzyma więc trudno mi się odnieść co do trwałości.

dobra, żeby nie było offtopu to jeszcze dodam, że KAŻDY podkład Max Factora po czasie ciemnieje nawet, kiedy kolor nawet zaraz po nałożeniu jest idealny więc nie ma co eksperymentować, ktoś tu widzę wspomniał o pharmaceris, ale też nie polecam, kiedyś miałam i kolor trupio blady, biały wręcz i świeci się zaraz po nałożeniu. Z 'wyższej półki' nic nie używałam więc nie mogę niczego polecić i nie mam porównania.