Witam
Odkąd zaczęłam się malować szukam idealnego podkładu - jeszcze nie znalazłam, dlatego znów zwracam się o pomoc.
Problem jest taki - jak kolor idealny, to sam podkład mi nie odpowiada, jak podkład idealny - to kolor nie.
Do rzeczy: szukam bardzo jasnego podkładu, kryjącego, dobrze aby długo się trzymał.
Nie polecajcie mi:
1. Bardzo tanich podkładów, szkoda mi cery
2. Lasting Performance'a - wszystko jest w nim idealne oprócz koloru, za ciemny.
3. Colorstay'a - kolor jest idealny, ale to jest podkład kryjący chyba dla cer idealnych Podkreśla wszystko co się da, najbardziej rozszerzone pory.
4. Podkładów La Roche-Posay, wszystkie za ciemne.
5. Vichy Dermablend - robi się brzydki na twarzy
Wklejam kilka podkładów znalezionych na Allegro, które wydają się mieć jasne kolory, jeśli macie coś do powiedzenia na ich temat to również chętnie poczytam.
Z góry dzięki i pozdrawiam
1.
2.
3.
4.
5.
O podkładzie po raz enty... strona 3 z 5
NA PEWNO ODRADZAM TEN Z MARY KAY!!!
wzięłam najjaśniejszy odcień jaki był, a był strasznie pomarańczowy i nienaturalny wg mnie.
krycie też słabe
miałam chyba kolor 200, miał być w beżowej tonacji, no cóż
ja też szukam idealnego, ostatnio skończył mi się edm choć zużyłam już chyba z 5 opakowanie to chyba nie kupie go ponownie.
pasował mi właśnie tylko w kwestii koloru choć ostatnio nie trafiłam bo linen wygląda u mnie jak mąka na twarzy i ludzie się mnie pytali czy źle się czuję, że jestem taka blada
właśnie z tego co pamiętam to pasował mi ten podkład, ale przedwczoraj poszłam do apteki i zobaczyłam normaderm teint, więc kupiłam
dziewczyny na wizażu piszą, że to jest ten sam podkład, niby kolor opal tak jak tamten, ale ten normaderm teint jest pomarańczowy i dosłownie kryje jak krem tonujący przy czym nałożony nawet na krem vichy matujący i zmatowiony pudrem świeci się strasznie i wygląda nienaturalnie

skoro już jest temat o podkładach to ja się podczepię
czy używała któraś z Was tego podkładu sypkiego z vichy?
EDM u mnie niestety odpada, jakoś dziwnie się czuję z sypkim podkładem na twarzy, gama kolorów jest naprawdę niezła, ale za bardzo przyzwyczaiłam się do zestawu płynny podkład+puder.
Pijana faktycznie robisz sie juz nudna z tymi podkladami
(żartuje)
Wklejalam dość niedawno swietnie kryjacy lepiej niż dermablend i nie spływa po ryju tak jak on:
Estee Lauder, jak będę przy kompie to ci wrzuce. Ma świetne kolory i bardzo go sobie chwale jak muszę cos zakryc. Testowałam na tatuazu, grubsza wartstwa zatuszowala go! A zeby go zmyc muszę ostro peelingowac twarz.
Agoosia pisała i tez fote wklejala tego samego wersji light
Wg mnie jest idealny ;)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Wiem który, Double Wear, tylko u mnie w mieście go nie ma, a próbek jasnych na Allegro też niet

Ja pedole, przestańcie robić syf najpierw w moim temacie teraz tu!
Biedna Pijana, biedna ja
Dobrej nocy lasencje
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Obczaj Obczaj, ja go na Amazonie zamawiam.
Ide bo mi sie oczy kleja :)
Mary Kay ma jaśniejszy kolor od colorstay ale jak dla mnie za słabo krył i jest za tłusty jak dla mnie

podbijam, dla mnie ten zwykly double wear byl nawet za mocny, wiec na pewno problemow z kryciem nie bedzie :D
Dobrze kryje true match. Sama się do niego przekonałam.
Szczerze mówiąc nie wiem jak z kolorystyką, ale wybór jest szeroki, więc powinni mieć coś naprawdę jasnego.
Serio?

teraz mam taki, tani jest, chwalę go sobie, dobrze kryje, ale nie wiem czy teraz w lecie się sprawdza, bo ostatnio nie chce mi sie malowac
ten jest świetny, rewelacyjnie kryje ;) planuje do niego wrócić, ale nie widzę go na allegro :(
a co do jasnych odcieni podkładów to mam wrażenie, że niektóre mają brokat