Ludwinia
Ludwinia
  7 Septiembre 2011 (pierwszy post)

Proszę o pomoc każdego kto zna się na modzie. Chciałam kupić chłopakowi czapkę na zimę (niedługo ma urodziny :) i znalazłam nawet takie coś jak "czapka pilotka"

http://www.wypoczynet.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1605:pilotki-ochnik&catid=201:ubrania-i-akcesoria&Itemid=56

ale mam wątpliwości czy nie będą się z niego koledzy śmiać - bo taka czapka to raczej nie jest zbyt "normalna" i coś co może uchodzi w wielkim mieście to w małym może być śmieszne.

Chcę mu kupić zarazem coś praktycznego i coś związanego z jego pasją czyli lotnictwem ale nie mam pomysłu - ta czapka wydała mi się idealna ale im dłużej przyglądam się temu modelowi w niej to mam wątpliwości. Poradźcie proszę co mam robić?

marta0859
marta0859
  8 Septiembre 2011

Czytam tą Waszą jakże wciągającą dyskusje nt. siedzenia na hyde i życia poza komputerem i aż chciałam coś napisać, ale ugryzłam się w język zawczasu, bo jeszcze dyskusja by się potoczyła dalej a ja nie miałabym jak odpisać i wyszłoby, że nie mam argumentów :rotfl:

a co do czapki - nie podoba mi się.

agoosiaaa
agoosiaaa
  8 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: z laski które kupuja swoim ciotom ubrania niech spłona na stosie

a jak kupuje facetowi bluzy ktore mi wczesniej pokazuje zeby mu kupic bo pracuje od rana do wieczora to tez jest ciota :pavarotti:

Konto usunięte
Konto usunięte: Chcę mu kupić zarazem coś praktycznego i coś związanego z jego pasją czyli lotnictwem ale nie mam pomysłu - ta czapka wydała mi się idealna ale im dłużej przyglądam się temu modelowi w niej to mam wątpliwości. Poradźcie proszę co mam robić?

nie wiem, ja bym facetowi ciuchow nie kupywala na urodziny.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  8 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a jak kupuje facetowi bluzy ktore mi wczesniej pokazuje zeby mu kupic bo pracuje od rana do wieczora to tez jest ciota

tlumaczysz sie Michalowi jak kazda laska tutaj :lol:

dla mnie koles ktory zna sie na modzie to jest ciota :ninja:
a zaglebiajac sie w temat, to w ogole slowa "ciota" nie lubie, ale wg mnie facet, ktory zna sie na modzie i potrafi odroznic zeszloroczny sezon Prady od obecnego - niewiele ma wspolnego z heteroseksualizmem. Wiec moja teoria jest zupelnie odwrotna do tej gloszonej przez fejka.
Spojrzmy na przyklad na ociekajacych testosteronem, nieziemsko seksownych i jakze meskich strazakow - mocno rzecz uogolniajac tacy po zdjeciu swojego uniformu maja gleboko w dupie co na siebie naloza i zazwyczaj jest to zwykly t-shirt i jeansy :swir:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  8 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: i aż chciałam coś napisać

ale wszyscy wiemy jak jest... wszyscy jestesmy nollajfami... niestety ci w top nabijaczach hyde sa najwiekszymi :swir:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Patrishia
Patrishia
  8 Septiembre 2011
massacre
massacre: ale wszyscy wiemy jak jest... wszyscy jestesmy nollajfami... niestety ci w top nabijaczach hyde sa najwiekszymi

:ziober2: Ty też nie szczędzisz tu! :D Ale ok, ja tam mam świadomość swojego nolifowania, więc jedynie sobie żartuję :D
agoosiaaa
agoosiaaa
  8 Septiembre 2011
massacre
massacre: tlumaczysz sie Michalowi jak kazda laska tutaj

nie tlumacze, chce sie po prostu dowiedziec, czy moje facet to ciota :crylol:

massacre
massacre: dla mnie koles ktory zna sie na modzie to jest ciota

a to trzeba znac sie na modzie, by dobrze wygladac :woot:
Ludwinia
Ludwinia
  8 Septiembre 2011

Jejku ... jak zadawałam pytanie nie sadziłam, że rozmowa zejdzie na tak odległe "tematy"...

Chyba jednak zrezygnuje z zakupu - na początku myślałam, że taka czapka to mógłby być prezent z gatunku "zabawne" i w tym wypadku "w temacie" (lotnictwo) ale okazuje się, że chyba raczej nie...

No i muszę napisać, że czapki czy tez innych dodatków typu pasek, torba nie uważam za "ubrania" i nigdy bym nie pomyślała, że ktoś może źle odebrać taki prezent.

Oczywiście kupienia np spodni czy koszuli chłopakowi nie podjęłabym się nawet bez okazji.

FejkiemJestem
FejkiemJestem
  8 Septiembre 2011
massacre
massacre: podaj jeszcze swoja definicje cioty, zebym mogla dalej kontynuowac dyskusje. Prawdopodobnie nasze definicje slowa "ciota" nieco sie roznia w tym temacie :)

zapewniam Cie ze nie tylko w tym :rotfl:
FejkiemJestem
FejkiemJestem
  8 Septiembre 2011
massacre
massacre: tlumaczysz sie Michalowi jak kazda laska tutaj

no i dobrze, tłumaczy sie winny :ziober2:

massacre
massacre: dla mnie koles ktory zna sie na modzie to jest ciota a zaglebiajac sie w temat, to w ogole slowa "ciota" nie lubie, ale wg mnie facet, ktory zna sie na modzie i potrafi odroznic zeszloroczny sezon Prady od obecnego - niewiele ma wspolnego z heteroseksualizmem. Wiec moja teoria jest zupelnie odwrotna do tej gloszonej przez fejka. Spojrzmy na przyklad na ociekajacych testosteronem, nieziemsko seksownych i jakze meskich strazakow - mocno rzecz uogolniajac tacy po zdjeciu swojego uniformu maja gleboko w dupie co na siebie naloza i zazwyczaj jest to zwykly t-shirt i jeansy

facet który zna sie na modzie to pedał :Tak:
a modne ciuchy nie sa ładne i nie wygladaja dobrze, przynajmniej ja tak to widze jak przechodze obok witryn tych pozal sie boze projektantów.

Konto usunięte
Konto usunięte: a jak kupuje facetowi bluzy ktore mi wczesniej pokazuje zeby mu kupic bo pracuje od rana do wieczora to tez jest ciota

mówisz o normalnej sytuacji = nie o kupowaniu prezentów tylko wiesz z góry ze to mu sie podoba a prosi Cie tylko o przysługe :woot: aczkolwiek ja i tak bym nie prosił swojej dziewczyny zeby kupiła mi konkretny ciuch chocbym nie miał czasu, znalazłbym chociaz te 10 minut (bo tyle zajmuja mi zakupy w centrum handlowym) jednego dnia i kupiłbym sam, nie odebrałbym sobie tej satysfakcji :ziober2:
marta0859
marta0859
  9 Septiembre 2011
massacre
massacre: ale wszyscy wiemy jak jest... wszyscy jestesmy nollajfami... niestety ci w top nabijaczach hyde sa najwiekszymi

...albo ci znajdujący się w top nabijaczach na Modzie i Urodzie :rotfl:
Mi to tito czy jestem w top nabijaczach Hyde czy nie. Nie jest to dla mnie żadna ujma :) ani też nigdy się nie awanturowałam o to, że ktoś nazwał mnie nołlajfem.
Ale zauważyłam, że najwięcej żalu mają ci, którzy i tak spędzają tu mnóstwo czasu, potem jedynie zostaje kwestia tego, kto siedzi wiecej, a miarą ma być tabelka nołlajfów hydeparku :rotfl: która swoją drogą o niczym nie świadczy, co za różnica, czy ktoś siedzi cały dzień przed kompem i nabija na forum, czy siedzi i robi co innego, RÓWNIEŻ na komputerze - różnicy nie widzę :rotfl:
Ale... największym nołlajfem jest i tak ten, kto ma najwięcej postów na hyde.
Nie pisze tego "w obronie własnej" czy kogokolwiek z Hyde zajmującego zaszczytne miejsce w Top. Chciałam tylko uwydatnić tę subtelną różnicę, która budzi tutaj tak wielkie kontrowersje a tak naprawdę osoby kłócące się niczym się nie różnią:)

Wyraziłam tylko swoje zdanie, to, co mi leżało na sercu :ziober2:
Proszę nie traktować tego jako spine bo mnie i tak nie dotyczy.
Jak chcecie to dyskutujcie na ten temat dalej, ale beze mnie, ja już swoje napisałam :D
marta0859
marta0859
  9 Septiembre 2011

aha, dodam tylko jeszcze apropo tego

Konto usunięte
Konto usunięte: co za różnica, czy ktoś siedzi cały dzień przed kompem i nabija na forum, czy siedzi i robi co innego, RÓWNIEŻ na komputerze - różnicy nie widzę

chodziło mi tu wyłącznie o siedzenie na tym portalu, bo stety/niestety jedynie tutaj mozna cokolwiek "zaobserwować"
massacre
massacre
  9 Septiembre 2011
Patrishia
Patrishia: Ty też nie szczędzisz tu! :D

zwaz na to, ze za wiekszosc czasu tu spedzonego mam placone :crylol:

Konto usunięte
Konto usunięte: a to trzeba znac sie na modzie, by dobrze wygladac

sorry, zle sie wyrazilam - wg mnie doskonale wyczucie stylu jest domena kobiet i gejow :)

Konto usunięte
Konto usunięte: nie odebrałbym sobie tej satysfakcji

facet ktory lubi zakupy to ciota ::ninja:
moj dzisiaj pokazal w katalogu timberlandy jakie chce miec, powiedzial, zebym mu zamowila, wzial piwo i pojechal na ryby - to jest prawdziwy mezczyzna - nie traci czasu, nawet tych 10 minut na jakims shoppingu, a do przebieralni idzie tylko po to by zaliczyc tam swoja kobiete :ziober2:
Konto usunięte
Konto usunięte: no i dobrze, tłumaczy sie winny

masz swietnie rozwiniete mechanizmy obronne :)
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie pisze tego "w obronie własnej"

no, na pewno nie :)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.