W lipcu wybieram sie na chrzciny córki siostry ciotecznej mojego Chłopaka. Nie mam pojecia co dac/ kupic. Jeśli prezent - to co ? Jeśli pieniądze - to ile?
Też mam problem w co sie ubrac. Myslalam o leginsach i tunice,ew. sukience bo mam dosc masywne uda, wiec musi byc cos dluzszego.
Co proponujecie ?
lista tematów
Chrzciny strona 10 z 14
Niby tak. Ale ja ze swoim nie mam takich problemów. Mówi ładnie, coraz wyraźniej, składa ładne zdania... Jedyne czego go oduczam to mówić " zrobiłam", "chciałam" itp. Przebywa głównie ze mną i stąd te końcówki :P Jestem po pedagogice więc coś tam się znam ;) Poza tym tutaj na osiedlu jak Adaś bawi się z kolegami to widać różnicę. On składa ładne zdania a niektórzy jego koledzy w podobnym wieku albo ledwo dukają albo mówią coś po swojemu :)
Przyjedź i sama posłuchaj

Konto usunięte: Jakieś strasznie to wszystko "opóźnione", technika mówienia opanowana w wieku 7 lat ?
gloski sie pojawiaja do 6 roku zycia, potem to juz utrwalanie, poprawianie gramatyki:)
tez juz umialam czytac jakos ok. 5 lat, ale co do mowy nie jestem pewna czy mowilam super poprawnie:) na pewno mialam duzy zasob slownictwa.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
massacre: to tabela dotyczaca jezyka polskiego, wierze ze w innych jezykach wyglada to nieco inaczej... w angielskim bardzo malo np. literki Z wystepuje, natomiast jest bardzo popularna w naszym rodzimym jezyku.
no wlasne, to dotyczy polskiego:)

wie co dobre;P
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
massacre: nie patrz na siebie, najwyrazniej bylas genialnym dzieckiem
ja mowilam pelnymi zdaniami w wieku 2 lat - teraz jest jakies opoznienie wsrod tych dzieci - telewizja opoznia !
W sumie można powiedzieć, że byłam, nudziłam się w szkole (poszłam w wieku 5 lat do zerówki), bo już wszystko umiałam