agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Junio 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  21 Mayo 2013
Zapasów trochę z Lancôme, słynną Coralistę z Benefita i parę rzeczy z Elemis.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mirra20
mirra20
  21 Mayo 2013

też kupiłam ten podkład z Lancome

sprey przyśpieszający wysychanie lakieru plus koralowy matowy cień z essence

massacre
massacre
  21 Mayo 2013

I jak Ci ten podkład podchodzi? Ja w sumie jeszcze mam... Miałam okienko i weszlam do sklepu, żeby mi tylko makijaż poprawili :rotfl: Online kupiłam pare rzeczy jeszcze, w tym UD dla Ciebie, o którym na smierć zapomniałam... Jak tylko przyjdzie to go wyśle. Mam nadzieje, że nie jesteś zła? :-( I w ogóle ten spray który mi wysłałaś co ma dawać refleksy, poproszę o instrukcje obsługi bo wyrzuciłam opakowanie, na butelce nie ma, a go jeszcze nie miałam czasu użyć...

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  21 Mayo 2013

massacre, ile cyfr mają konta bankowe w UK? bo muszę zrobić przelew zagraniczny a babka podała mi tylko sort code (6 cyfr) account number (8 cyfr), razem 14, a potrzebne pewnie przed tym cyfry kontrolne i identyfikator banku? bo ja juz nie wiem :(

mirra20
mirra20
  21 Mayo 2013
massacre
massacre: I jak Ci ten podkład podchodzi? Ja w sumie jeszcze mam... Miałam okienko i weszlam do sklepu, żeby mi tylko makijaż poprawili Online kupiłam pare rzeczy jeszcze, w tym UD dla Ciebie, o którym na smierć zapomniałam... Jak tylko przyjdzie to go wyśle. Mam nadzieje, że nie jesteś zła? :-( I w ogóle ten spray który mi wysłałaś co ma dawać refleksy, poproszę o instrukcje obsługi bo wyrzuciłam opakowanie, na butelce nie ma, a go jeszcze nie miałam czasu użyć...

z podkładem to była niezła akcja, bo kazałam swojemu facetowi kupić, bez próbowania go, wybierając podkład wg odcieniu w necie:D ale trafiłam super i jestem zadowolona:D
massacre
massacre: Ja w sumie jeszcze mam... Miałam okienko i weszlam do sklepu, żeby mi tylko makijaż poprawili

fajnie, też bym tak chciała, ale ja nie mam teraz czasu na zakupy, spędzam full czasu w pracy, mam nadzieje, że już nie długo
massacre
massacre: Online kupiłam pare rzeczy jeszcze, w tym UD dla Ciebie, o którym na smierć zapomniałam... Jak tylko przyjdzie to go wyśle. Mam nadzieje, że nie jesteś zła? :-(
oszalałaś:P sama nawet o tym zapomniałam:P
massacre
massacre: I w ogóle ten spray który mi wysłałaś co ma dawać refleksy, poproszę o instrukcje obsługi bo wyrzuciłam opakowanie, na butelce nie ma, a go jeszcze nie miałam czasu użyć...

dam Ci instrukcję, którą znalazłam w necie
Konto usunięte
Konto usunięte: Stosując nowy rozjaśniacz w spray,u Blond reflex będziesz mogła cieszyć się wakacyjnym wyglądem przez cały rok. Wskazówki: Rozjaśniacz w spray’u jest przeznaczony specjalnie do włosów blond i ciemny blond. Pozwala uzyskać słoneczne pasemka blond lub efekt naturalnego, letniego balejażu. Na włosach ciemniejszych rezultat rozjasnienia będzie mniej widoczny. Formuła kosmetyku jest bardzo łagodna. Preperat stosowany systematycznie sprawia, że efekt trwałego rozjaśnienia pojawia się stopniowo. W zależności od wyjściowego koloru włosów rezultat jest widoczny po 4-5 zabiegach. Preparat nie jest zalecany do włosów po trwałej ondulacji i farbowanych odcieniami brązu lub ciemniejszymi (włosy mogą przybrać pomarańczowy lub czerwony odcień). Sposób użycia: Nałożyć rękawiczki ochronne. W trakcie zabiegu chronić ramiona i ubranie ręcznikiem. Równomiernie spryskać rozjaśniaczem całe włosy lub wybrane pasemka z odelgłości ok. 25 cm. Unikać rozpylania na twarz. Rozpylać na umyte , wilgotne włosy lub suche włosy. Po zastosowaniu kosmetyki przeczesać włosy rzedkim grzebieniem. Wysuszyć włosy (suszenie włosów suszarką lub na słońcu może wzmocnić efekt rozjaśnienia). Środki ostrożności: Rozjaśniacz zawiera nadtlenek wodoru. Chronić oczy. W przypadku dostania się preperatu do oczu natychmiast przepłukać je wodą. Nie używać, jeśli włosy były barwione farbami roślinnymi (chna, basma) lub solami metali. Nie łączyć z innymi poroduktami do rozjasniania włosów. Chronić ubrania i bizuterię. Chronić przed dziećmi. Stosować rękawiczki ochronne. Przechowywwać w suchym, chłodnymi ciemnym miejscu.
massacre
massacre
  21 Mayo 2013

@NigdyMnieTuNieBylo, numer konta ma 8 cyfr. Zawsze. Sort code 6, tak jak Ci powiedziała. Przelewy międzynarodowe sie robi inaczej, zapytaj sie w swoim banku.

Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  21 Mayo 2013

trampki czarne.

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  21 Mayo 2013
massacre
massacre: @NigdyMnieTuNieBylo, numer konta ma 8 cyfr. Zawsze. Sort code 6, tak jak Ci powiedziała. Przelewy międzynarodowe sie robi inaczej, zapytaj sie w swoim banku.

tak mało? :ninja: sort code to nr oddziału, tak? bo muszę podać w przelewie nr rachunku odbiorcy, BIC i nazwę banku i oddział. dalej są dane, adres itp. mam włączone zlecenie przelewu zagranicznego (SWIFT) i nie widzę tam miejsca na ten sort code, za to trzeba podać ten BIC. Matko, jakie to skomplikowane dla blondynki :rotfl:
Prinz
Prinz
  21 Mayo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Matko, jakie to skomplikowane dla blondynki

ja jak robilem przelewy na moje szwajcarskie konto to dodawalem CH przed ciagiem cyfr numeru konta i tyle. to samo gdy wysylalem pieniadze do polski, tylko dawalem PL :P

tez jestem blondynem :ziober2:

massacre
massacre
  21 Mayo 2013

Tak, sort code to numer wskazujący na adres banku, w którym było otwarte konto. Nie syp mi tu polskim nazewnictwem bankowym, bo nie wiem o co chodzi :rotfl:

NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  21 Mayo 2013
Prinz
Prinz: NigdyMnieTuNieBylo: Matko, jakie to skomplikowane dla blondynki ja jak robilem przelewy na moje szwajcarskie konto to dodawalem CH przed ciagiem cyfr numeru konta i tyle. to samo gdy wysylalem pieniadze do polski, tylko dawalem PL :P tez jestem blondynem

Czyli mam wpisac przykladowo GB13243546? i tyle? :P nazwę banku też trzeba podawać czy pójdzie bez tego? bo miejsce na to jest i sie zastanawiam czy moge to zostawić puste, czy moze z tego sort code da sie jakos wyciagnac, co to za bank?

massacre
massacre: Tak, sort code to numer wskazujący na adres banku, w którym było otwarte konto. Nie syp mi tu polskim nazewnictwem bankowym, bo nie wiem o co chodzi

to nie jest polskie nazewnictwo, tylko jakieś tam ogólnie przyjęte, też nie wiem co z czym :rotfl: moge ten nr jakos rozszyfrowac, zeby wiedziec, co to za bank? :D
NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  21 Mayo 2013

Mam ten sort code: 09-01-27
Znalazłam coś takiego:
Santander UK PLC, 21 PRESCOT STREET, E1 8AD

Czy to to? :ninja:

Prinz
Prinz
  21 Mayo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Czyli mam wpisac przykladowo GB13243546? i tyle? :P nazwę banku też trzeba podawać czy pójdzie bez tego? bo miejsce na to jest i sie zastanawiam czy moge to zostawić puste, czy moze z tego sort code da sie jakos wyciagnac, co to za bank?

ja tak zawsze wpisywalem i bez problemu. nazwe banku wykryje ci po numerze konta.

NigdyMnieTuNieBylo
NigdyMnieTuNieBylo
  21 Mayo 2013
Prinz
Prinz: ja tak zawsze wpisywalem i bez problemu. nazwe banku wykryje ci po numerze konta.

no właśnie nie wykryło, ale chyba zrobię, jak piszesz... mam nadzieję, że nie będzie problemów jak dopiszę to GB :)
massacre
massacre
  21 Mayo 2013

Po sort code wykryje bank i adres oddziału