MaqdaIena: Dlaczego ? Dlatego, że jestem wtedy wyższa niż większość ?
No bo kobieta ponad metr 80... Jakoś mi się to nie widzi. Ale jeżeli tak lubisz, dobrze się z tym czujesz, to noś. Ja tylko piszę przez pryzmat swojego postrzegania.
MaqdaIena: Ja się bardzo dobrze czuję mając taki, a nie inny wzrost.
I to jest najważniejsze!
MaqdaIena: Nie żebym czuła potrzebę, ale czasem mnie najdzie, tak o.
ok
MaqdaIena: Zdaje się, że doskonale wiem jakie jest życie ;D, ale można czasem porozkminiać nad tym i tamtym.
MaqdaIena: Co Cię przykładowo przerasta ?
Naprawdę chcesz tutaj poruszać takie filozoficzne tematy?
Pierwsze co mi przychodzi na myśl- przerasta mnie ludzka nieodpowiedzialność i brak pomyślunku---> uprawianie seksu z byle kim i bez zabezpieczenia, potem ciąże w młodym wieku i wiążąca się z tym patologia. To jest chyba to, co mnie przeraża w dzisiejszych czasach najbardziej. I nie chodzi tu o kompletny upadek moralności, ja nie jestem zgorzkniałą katoliczką, ale trzeba mieć trochę rozumu w głowie jednak, żeby sobie przede wszystkim nie zaszkodzić.
I kiedy widzę takie przypadki, myślę sobie, że ja bym tak nie mogła, nie dlatego, że sumienie by mi nie dało żyć... bo pewnie by mi dało, ale z tego powodu, że mogłabym sobie zniszczyć życie. Ale widzisz Magdaleno, są ludzie, którzy myślą w zupełnie inny sposób i to, że mnie przerasta, nie znaczy, że inni nie potrafią robić czegoś, co dla mnie jest abstrakcją.
Mogę kontynuować, ale czy to aby na pewno dobry wątek na taki temat? :D