malami81
malami81
  12 Abril 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
pijana
pijana
  8 Abril 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: nie wiem jak z tym podkladem o ktorym mowi Aska, ale czesto gesto jest tak, ze ludzie sprzedaja probki z darmowa przesylka (np. jak zamawialam probki bb to przesylka byla darmowa a szly z azji) wiec mozesz sie za takimi po prostu rozgladac. po prostu szukaj na ebay.com nie .pl. Jedyne co to musisz miec paypala do placenia za rzeczy.

No właśnie chyba nie ma jego próbek na ebayu, a nawet pełnej pojemności :ninja: Załamać się można xD
pijana
pijana
  8 Abril 2013

O, wygrałam dwa konkursy, w jednym mini zestaw Toni&Guy, a w drugim wizytę u fryzjera, akurat się wybierałam :rotfl: Najs

Bayje
Bayje
  8 Abril 2013
Sylvinka
Sylvinka: Wiem, że któreś z Was studiują położnictwo. Myślę już dłuższy czas o tym kierunku, ale także o pielęgniarstwie i szczerze nie wiem na co się zdecydować . Może macie się czym podzielić?

moja koleżanka studiowała położnictwo ale niestety nie pracuje w 'wyuczonym zawodzie'. Nie pracuje bo jak okresliła, że nie chce by jej 'czyny' odpowiadały za życie innych....
Bayje
Bayje
  8 Abril 2013
Sylvinka
Sylvinka: Wiem, że któreś z Was studiują położnictwo. Myślę już dłuższy czas o tym kierunku, ale także o pielęgniarstwie i szczerze nie wiem na co się zdecydować . Może macie się czym podzielić?

moja koleżanka studiowała położnictwo ale niestety nie pracuje w 'wyuczonym zawodzie'. Nie pracuje bo jak okresliła, że nie chce by jej 'czyny' odpowiadały za życie innych....
madzia2143
madzia2143
  8 Abril 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie pracuje bo jak okresliła, że nie chce by jej 'czyny' odpowiadały za życie innych....

no to się szybko zorientowała ;P
pijana
pijana
  8 Abril 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: no to się szybko zorientowała ;P

Co nie ? :rotfl:
Ja mam znajomą, która studiuje medycynę, pierwszy rok, chce wybrać ginekologię na specjalizację, a boi się krwi :crylol: Nie ogarniam xD
Jak tam w pracy kochana ? Podnieśli Wam też stawkę ? Bo u nas podobno tak zrobili
madzia2143
madzia2143
  8 Abril 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja mam znajomą, która studiuje medycynę, pierwszy rok, chce wybrać ginekologię na specjalizację, a boi się krwi

można się przyzwyczaić, ja kiedyś nie potrafiłam znieść jej zapachu. Teraz wiem, że są o wiele większe smrody :ninja:
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak tam w pracy kochana ? Podnieśli Wam też stawkę ? Bo u nas podobno tak zrobili

jakoś ciągle się utrzymuję, mamy nową kierowniczkę, jest ode mnie starsza 3 lata ;o niby spoko ale ma pazura i już pozwalniała niektóre osoby. Podnieśli nam, mam aż 7 zł/h :zonk: przy czym mam mneijszą ilość godzin - super -,-
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  8 Abril 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja mam znajomą, która studiuje medycynę, pierwszy rok, chce wybrać ginekologię na specjalizację, a boi się krwi

Moja przyjaciolka z podstawowki tez sie zawsze bala krwi, nie przeszkodzilo jej to w skonczeniu medycyny. Ma sie dobrze i ponoc jest dobrym lekarzem. Lekarz to nie rzeznik, jesli nie wybiera chirurgicznych specjalizacji to da sie chyba przezyc, zwlaszcza ze babranie z krwia zawsze mozna zrzucic pielegniarkom :rotfl:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

madzia2143
madzia2143
  8 Abril 2013
massacre
massacre: zwlaszcza ze babranie z krwia zawsze mozna zrzucic pielegniarkom

mnie to nie śmieszy bo właśnie większość lekarzy tak postępuje i wiele obowiązków które należą do nich zlecają pielęgniarkom.
W środowisku położniczym się jeszcze z tym nie spotkałam, ale pewnie to kwestia czasu. ; )
massacre
massacre
  8 Abril 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: W środowisku położniczym się jeszcze z tym nie spotkałam, ale pewnie to kwestia czasu.

Byc moze. W Anglii jesli porod nie ma powiklan, to jest przyjmowany przez pielegniarki :)
Konto usunięte
Konto usunięte: mnie to nie śmieszy bo właśnie większość lekarzy tak postępuje

i wlasnie dlatego mnie to smieszy, bo moja matka jest pielegniarka i wie wiecej niz lekarze, do ktorych chodze. A powaznie, to po to lekarze studiuja i ucza sie tyle lat, by zajmowac sie powazniejszymi sprawami :woot: Takie przynajmniej jest moje przekonanie. Im wiecej czlowiek wklada w edukacje tym mniej pozniej musi robic, zeby dobrze zarobic. Zycie. I ja nie mam nic przeciwko, sama z tego czerpie teraz korzysci :Ziober2:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

styka51
styka51
  8 Abril 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Mi jeszcze pół pracy zostało i chciałabym w ciągu 2 tygodni i to już skończyć...

Ja do końca kwietnia chce zamknąć, potem ewentualne poprawki. Jutro skoczę po te wnioski o możliwośc przeprowadzenia ankiety i jadę z koksem :D
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  8 Abril 2013
styka51
styka51: A czy ja napisałam, że się stroisz? Skąd taka nadinterpretacja z Twojej strony?

styka51
styka51: Na dodatek obstawiam, że Prinzu do sklepu nie wychodzi byle jak, a jak wychodzi, to na bank wygląda lepiej niż ja

wiec sie zdecyduj. nie wiem jak sie ubierasz, ale skoro uwazasz, ze przyklad podany przeze mnie (koszula etc) na bank wygladam lepiej od ciebie to naprawde nie wiem co Ty zakladasz.
styka51
styka51: Tak, a przedtem idziesz do kosmetyczki na regulację brwi, potem na manicure i odbierasz garnitur z pralni, następnie pucybut i możesz wejśc do wielkiego i nieocenionego pod względem elegancji i przepychu Douglasa.

niepotrzebna zlosliwosc, brwi reguluje mi przyjaciolka, garnitur daje do pralni raz na miesiac, manicur sobie odpuszczam, pucybuta mam w pracy, tyle z informacji dla Ciebie.

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

mmaryja
mmaryja
  8 Abril 2013
massacre
massacre: W Anglii jesli porod nie ma powiklan, to jest przyjmowany przez pielegniarki

bo to jest normalne. w polsce teoretycznie też tak powinno być, ale niestety sporo kobiet jest naciągane przez lekarzy 'na prywatną opiekę', oczywiście jest z tym coraz lepiej, ale u nas nadal w oczach kobiet ciąża to choroba, a poród jest niczym operacja na otwartym sercu
massacre
massacre
  8 Abril 2013
Prinz
Prinz: niepotrzebna zlosliwosc

przeciez to byl zwykly zart zabarwiony sarkazmem. Styka i zlosliwosc :Crylol:
cos Ty ostatnio taki nie rusz nie tykaj?
Konto usunięte
Konto usunięte: a poród jest niczym operacja na otwartym sercu

rozje#@!as mnie tym porownaniem :Rotfl: :crylol:
Konto usunięte
Konto usunięte: ale u nas nadal w oczach kobiet ciąża to choroba

tutaj wrecz przeciwnie, od paru ladnych lat coraz bardziej popularne jest rodzenie naturalne, bez zadnych znieczulen, najlepiej kucajac :D
(choc ja sobie nie wyobrazam nie wziac epiduralu, taki ze mnie narkus xD)

Konto usunięte
Konto usunięte: o to jest normalne

u mnie byl tylko anestezjolog wbic sie z epiduralem i potem lekarz wszedl na max dwie minuty nic nawet nie dotykajac.
Pozniej znieczulenie miejscowe i zszywanie juz po porodzie tak samo wykonaly pielegniarki. Byly tak pewne siebie, czuc bylo od nich wiedze i doswiadczenie, ze przez glowe mi nie przeszlo, zeby sie czymkolwiek martwic...

SzaryChlopaczek
SzaryChlopaczek
  8 Abril 2013

szanuje prinza

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.