agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Junio 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
mirra20
mirra20
  10 Agosto 2011
massacre
massacre: to zacznij od czegos lekkiego, nie obciazajacego cery ja mam prawie 30 na karku i jestem dumna z tego ze pudru sypkiego nie uzywam :D MaxFactor Miracle Touch Max Factor Second Skin ale w bardzo malych ilosciach A nie myslalas o tzw kremach z odcieniem? nie wiem jak to sie po polskiemu nazywa, tu to jest TINTED cream - czyli nawilza nadajac Ci lekki odcien bez krycia takiego jak daje zwykly podklad. U nas z tej serii kremy-fluidy robia No7, Olay, Clinique Ja uzywam bo nie mam wypryskow na ryju, na impreze podklad kryjacy mocniej, jak mam wyprysk to zwykly podklad

nie wiem nigdy nie lubiłam się malować pudrami itp ale chyba kiedyś trzeba zacząć żeby koloryt wyrównać
chodzi Ci o kremy koloryzujące/ tonujące?
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  10 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: chodzi Ci o kremy koloryzujące/ tonujące?

nie wiem o co mi chodzi ale chyba tak
jak nie korzystalas z tapety wczesniej to zacznij od czegos lekkiego, co nie bedzie ci zatykac porow. zbyt mocny podklad + puder i mozesz pozniej miec problemy.

tak samo puder na razie bym sie wstrzymala ;)
nie sadze by ci byl potrzebny

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mirra20
mirra20
  10 Agosto 2011
massacre
massacre: nie wiem o co mi chodzi ale chyba tak jak nie korzystalas z tapety wczesniej to zacznij od czegos lekkiego, co nie bedzie ci zatykac porow. zbyt mocny podklad + puder i mozesz pozniej miec problemy. tak samo puder na razie bym sie wstrzymala ;) nie sadze by ci byl potrzebny

pójdę chyba do sephory i popytam o coś z clinique albo wysępie jakieś próbki
massacre
massacre
  10 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: albo wysępie jakieś próbki

najlepsze wyjscie
pros o lekkie podklady :tak:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mirra20
mirra20
  10 Agosto 2011
massacre
massacre: najlepsze wyjscie pros o lekkie podklady

tak zrobię dzięki
pijana
pijana
  10 Agosto 2011
massacre
massacre: ja mam prawie 30 na karku i jestem dumna z tego ze pudru sypkiego nie uzywam :D

Bo sypkie podkreślają zmarchy :*
:crylol:
TheWitch
TheWitch
  10 Agosto 2011
massacre
massacre: chyba zwariowalas, na poczatek ma sobie tak cere obciazyc? spojrz na jej cere, sliczna, gladka, na uj ma tapete kryjaca nakladac? lepiej cos lekkiego, zwlaszcza ze nie musi nic kryc :D

wiesz, nawet nie popatrzylam :)
ale jesli chodzi o cos lekkiego to podbijam:

massacre
massacre: MaxFactor Miracle Touch Max Factor Second Skin ale w bardzo malych ilosciach
massacre
massacre
  10 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Bo sypkie podkreślają zmarchy :*

spieprzaj dziadu :ziober2: znajdz u mnie chocby jedna zmarszczke
kilka razy w zyciu uzylam pudru sypkiego
nawet jak bylam mloda i gladka to nie trulam sobie cery :ziober2:

a co do tematu, zamowilam sobie perfumy by Lolita Lempicka, £58 za 50ml

Przyjda w piatek, wrzuce fotke :pavarotti:

adra1992
adra1992
  10 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wezmiesz je dla siebie :D

:w00t:

Konto usunięte
Konto usunięte: jaki kolor planujesz?

Czerwien lub fiolet. Bedac dzis w aptece dopatrzylam jakies ladne kolorki ze schwarzkopfa za 5 euro :D Moze wypróbuje.

Konto usunięte
Konto usunięte: no moze za pierwszym laczeniem 3 opakowan mialam plamienie

Wczoraj w sumie skonczylam trzeci miesiac, dzis poszlam do lekarza zmienic tabsy na inne i tak czy tak kazal mi nie robic przerwy :ziober2:

massacre
massacre: Kubusia porzeczkowego

Porzeczkowego chyba jeszcze nie pilam :szok: Jestem fanka Kubusi, Pysi i tego podobnych! :D

massacre
massacre: NigdyMnieTuNieBylo: staniki marki Freya, a są one dość drogie (ok. 200 zł za sztuke), o kuwa, w Polsce wychodza z zalozenia ze biusciaste kobiety sa kobietami sukcesu i duzo zarabiaja?

:szok: Najwidoczniej

massacre
massacre: Lolita

:w00t:

A ja po dzisiejszych ''zakupach'' wyszlam z jakas mascia do twarzy, Jasminelle, antyperspirantem w kulce z Sure - jakis cytrusowy, dosc tak pachnie. Oczami upolowalam farby do wlosow, ale nie chcialo mi sie stac w sklepie, bylam juz cala przemoczona - Irlandzka pogoda kuva. Jutro je kupie :evil:
pijana
pijana
  10 Agosto 2011
massacre
massacre: spieprzaj dziadu znajdz u mnie chocby jedna zmarszczke kilka razy w zyciu uzylam pudru sypkiego nawet jak bylam mloda i gladka to nie trulam sobie cery

Dla mnie to żaden problem, sama mam cerę mieszaną i z problemami, więc używam wszystkiego, nie uważam, że cokolwiek truje mi cerę :P Czy używam czy nie i tak mam problemy, bo jestem chora więc nie widzę powodu do dumy w braku makijażu, no ale co kto lubi ;)
massacre
massacre
  10 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy używam czy nie i tak mam problemy

no to masz tak jak moja siostra

Konto usunięte
Konto usunięte: więc nie widzę powodu do dumy w braku makijażu

a ja widze :D
pomijajac choroby i zmiany hormonalne,dzien w dzien wytapetowane grubo laski kojarza mi sie z brakiem higieny i nieodpowiednim stylem zycia (papieroski, gorzalka itp) - stad moja duma :mrgreen: trzeba byc dumnym z tego ze sie o siebie dba.

pijana
pijana
  10 Agosto 2011
massacre
massacre: pomijajac choroby i zmiany hormonalne,dzien w dzien wytapetowane grubo laski kojarza mi sie z brakiem higieny i nieodpowiednim stylem zycia (papieroski, gorzalka itp) - stad moja duma trzeba byc dumnym z tego ze sie o siebie dba.

No tak, ale czy podkład + sypki puder to jest gruba tapeta ? :woot:
iFeelSoLost
iFeelSoLost
  10 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No tak, ale czy podkład + sypki puder to jest gruba tapeta ?

nie, tylko w makijażu jest zasada że sypki puder powinno się szczególnie stosować do cery tłustej lub na wieczór, bo bardziej matuje i chłonie tłuszcz.
pijana
pijana
  10 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nie, tylko w makijażu jest zasada że sypki puder powinno się szczególnie stosować do cery tłustej lub na wieczór, bo bardziej matuje i chłonie tłuszcz.

Ja mam mieszaną (tłusta strefa T) i używam na co dzień, wcześniej używałam Manhattanu Clearface, ale jak na puder był mocno kryjący, a ten sypki jest lekki jak piórko, trwały i praktycznie go nie widać, zwłaszcza, że jest transparentny :) Nie zamienię go już na żaden inny, szkoda, że muszę zamawiać przez neta, no ale uroki Polski :P
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  10 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja mam mieszaną (tłusta strefa T) i używam na co dzień, wcześniej używałam Manhattanu Clearface, ale jak na puder był mocno kryjący, a ten sypki jest lekki jak piórko, trwały i praktycznie go nie widać, zwłaszcza, że jest transparentny :) Nie zamienię go już na żaden inny, szkoda, że muszę zamawiać przez neta, no ale uroki Polski :P

To jak najbardziej :-)