styka51
styka51
  5 Junio 2012 (pierwszy post)
Witam chłopcy i dziewczęta:d

W związku z tym, iż w naszym otoczeniu jest coraz więcej bloggerek etc. to wymyśliłam sobie, że....

Może mogłybyśmy wstawiać tutaj zdjęcia z naszych "outfitów" w sensie z tego co jesteśmy ubrane.
Od razu zastrzegam! Nie chodzi tu o codzienne dodawanie miliona zdjęć i specjalnych przygotowań w zaciszu domowym i spacerów do lasu w celu strzelenia foty.
Możemy konstruktywnie komentować i doradzać ;)

Soł. otwieramy :D

Pozdrawiam Stycz :ziober2:
dynaminka
dynaminka
  15 Marzo 2015

właśnie zdałam sobie sprawę, że tak naprawdę jeszcze się realnie nie znamy, a ja już o naszej znajomości piszę tak, jakby z tego miała się zrodzić nie wiadomo jaka wielka miłość xD xD

ZUI
ZUI
  15 Marzo 2015
d83ddc97d83ddc9b https://vid.me/em6i https://vid.me/4Ywg d83ddc97d83ddc9a
Konto usunięte
Konto usunięte: a nie odbierać mi marcina.
d83dde02
dynaminka
dynaminka
  15 Marzo 2015
ZUI
ZUI: https://vid.me/em6i https://vid.me/4Ywg

Hahaha, puszczałam to przy siostrze i stwierdziła, że mam jej to przesłać, bo ma do szkoły na angielski zrobić jakąś prezentację o opętanych czy coś w tym stylu i zrobi sobie z tej muzyczki tło :3

P.s. marcin mi powiedział, że czasem na foró podrywa inne loszki, ale kocha i pragnie tylko mnie :D
Ale ja nie jestem tak naiwna, żeby łykać te taniości jak młody pelikan :D

wstawiam outfit mojego psa, żeby nie spamować

pasują jej okulary? stylowy outfit?
ZUI
ZUI
  15 Marzo 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: pasują jej okulary? stylowy outfit?

tak d83dde0d
Konto usunięte
Konto usunięte: Hahaha, puszczałam to przy siostrze i stwierdziła, że mam jej to przesłać, bo ma do szkoły na angielski zrobić jakąś prezentację o opętanych czy coś w tym stylu i zrobi sobie z tej muzyczki tło :3

musiałaby mieć na to jego zgodę bądź mu zapłacić...xD
dynaminka
dynaminka
  15 Marzo 2015
ZUI
ZUI: musiałaby mieć na to jego zgodę bądź mu zapłacić...xD

Myślę, że marcin bez problemu zgodzi się na to w zamian za moje zdjęcie w ponczoszkach d83dde09.
Poza tym jakby nie było- rozpowszechniłaś to, więc stało się to częścią internetu. Na stronie nie widzę, żeby była jakaś wzmianka o prawach autorskich. No i marcin też raczej nie będzie w stanie udowodnić, że zostało to jakkolwiek rozpowszechnione.
dynaminka
dynaminka
  15 Marzo 2015

>wiesz on chyba jest towarzyski, spontaniczny, optymista...Ja pesymistka, domatorka.Zgasł by tylko przy mnie, zanudziłby się i stał się zgorzkniałym, starym trykiem jak Darek albo ja bym przy nim właśnie odżyła i poznała uroki życia xD d83dde0f

>pod tym względem chodziło mi że nie pasujemy do siebie i dlatego widzę bardziej w was podobieństwo że pewnie byście się dogadywali ;d

darek stary tryk xDDDD

ZUI
ZUI
  15 Marzo 2015
Ostatnio edytowany: en 15 Mayo 5884
Konto usunięte
Konto usunięte: Poza tym jakby nie było- rozpowszechniłaś to, więc stało się to częścią internetu.

Tak bo mam zgodę, z tym że miałam to wrzucić później... Z rozpowszechnionego utworu można bez zezwolenia twórcy i nieodpłatnie korzystać w ramach dozwolonego użytku prywatnego , czyli wtedy gdy słuchasz tego na własny użytek osobisty bądź z osobami pozostającymi z Tobą w relacjach pokrewieństwa, powinowactwa.Jednak w szkole nie mogłaby tego wykorzystać bez jego zezwolenia bo jest to wbrew prawu. Poza tym to, że nie ma wzmianki o prawach autorskich nie oznacza, że tych praw nie posiada.Bo mamy autorskie prawa osobiste i prawa majątkowe. I to, że nie zostało wspomniane o prawach autorskich nic nie znaczy bo w świetle prawa nie ma żadnych wymagań co do zastrzegania sobie autorstwa do jakiegoś "utworu" i jest to chronione z automatu (i tu chodzi zarówno o utwór pisany,muzyczny,plastyczny,fotograficzny i inne).A to że coś łatwo jest dostępne w internecie nie znaczy że można wykorzystać to bez zgody właściciela.Pomyśl miałam Twoją zgodę na przeróbki, było to rozpowszechnione na fotce gdyby np. jakiś fotograf zajmujący się fotomodelingiem wszedł na forum tutaj załóżmy że spodobałaby mu się ta przeróbka, która została wtedy przez esquilo przeniesiona na dział seks, to co według Ciebie mógłby to wykorzystać?Wziąć sobie ją z internetu od tak i opublikować w jakiejś gazecie albo na swojej stronie bo było już "rozpowszechnione w internecie" (tak jak to ujęłaś co do utworów muzycznych wykonanych przez Marcina). Nie,musiałby mieć zgodę bądź Ci zapłacić za to.
  15 Marzo 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Myślę, że marcin bez problemu zgodzi się na to w zamian za moje zdjęcie w ponczoszkach

to jest jedyny argument przemawiający za tym że jest to możliwe xD znając Marcina :D
dynaminka
dynaminka
  15 Marzo 2015

tl dr beatka...
sory

ZUI
ZUI: Chociaż wiem, że to był trolling z tym wystawianiem tego w szkole xD ale w ramach ścisłości

nie wiem czy moja siostra żartowała z tym wstawianiem czy nie... ale naprawdę tak powiedziała a ja jej to przesłałam na maila xD
a ona lubi takie żarciki i jest do tego zdolna więc w sumie nie zdziwiłabym się, jakby coś takiego zrobiła.
dynaminka
dynaminka
  15 Marzo 2015
ZUI
ZUI: to jest jedyny argument przemawiający za tym że jest to możliwe xD znając Marcina :D

Skoro nie przeszkadza mu rozpowszechnianie jego wyraźnego zdjęcia z twarzą, na którym jest... sama wiesz co, a jest z tego wręcz zadowolony, to myślę, że za coś takiego by się nie obraził d83dde31
dynaminka
dynaminka
  15 Marzo 2015
ZUI
ZUI: Pomyśl miałam Twoją zgodę na przeróbki, było to rozpowszechnione na fotce gdyby np. jakiś fotograf zajmujący się fotomodelingiem wszedł na forum tutaj załóżmy że spodobałaby mu się ta przeróbka, która została wtedy przez esquilo przeniesiona na dział seks, to co według Ciebie mógłby to wykorzystać

to jest inna sytuacja, poza tym podajesz abstrakcyjny przykład
ZUI
ZUI: to wbrew prawu. Poza tym to, że nie ma wzmianki o prawach autorskich nie oznacza, że tych praw nie posiada.Bo mamy autorskie prawa osobiste i prawa majątkowe. I to, że nie zostało wspomniane o prawach autorskich nic nie znaczy bo w świetle prawa nie ma żadnych wymagań co do zastrzegania sobie autorstwa do jakiegoś "utworu" i jest to chronione z automatu (i tu chodzi zarówno o utwór pisany,muzyczny,plastyczny,fotograficzny i inne).A to że coś łatwo jest dostępne w internecie nie znaczy że można wykorzystać to bez zgody właściciela.Pomyśl miałam Twoją zgodę na przeróbki, było to rozpowszechnione na fotce gdyby np. jakiś fotograf zajmujący się fotomodelingiem wszedł na forum tutaj załóżmy że spodobałaby mu się ta przeróbka, która została wtedy przez esquilo przeniesiona na dział seks, to co według Ciebie mógłby to wykorzystać?Wziąć sobie ją z internetu od tak i opublikować w jakiejś gazecie albo na swojej stronie bo było już "rozpowszechnione w internecie" (tak jak to ujęłaś co do utworów muzycznych wykonanych przez Marcina). Nie,musiałby mieć zgodę bądź Ci zapłacić za to.

widze mamy na sali poważną prawniczkę xD
ZUI
ZUI
  15 Marzo 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: widze mamy na sali poważną prawniczkę xD

miałam ostatnio przedmiot Ochrona własności intelektualnej więc było to poruszone z racji tego, że zaraz powinnam napisać pracę inżynierską i ma to pewien związek...Więc coś takiego jak prawa autorskie i co je chroni, jakie nawet organizacje było poruszone ;x
dynaminka
dynaminka
  15 Marzo 2015
Ostatnio edytowany: en 15 Mayo 6622
ZUI
ZUI: miałam ostatnio przedmiot Ochrona własności intelektualnej

no to widzę dużo wyniosłaś z zajęć xD

ZUI
ZUI: więc było to poruszone z racji tego, że zaraz powinnam napisać pracę inżynierską i ma to pewien związek...

LOL...
nie trzeba nawet być studenciakiem, żeby wiedzieć, że kopiowanie czegoś i podpisywanie się pod czyimiś słowami jest nizgodne z prawem. Naprawdę trzeba z tego powodu prowadzić dodatkowy przedmiot i zapełniać na siłę etaty jakimś przegrywom? xd
tak jakby nie wystarczyło o tym wspomnieć na seminarium na wypadek jakby ktoś jednak nie wiedział.
ZUI
ZUI: zaraz powinnam napisać pracę inżynierską

A o czym piszesz, tzn zaraz powinnaś zacząć pisać?
ZUI
ZUI
  15 Marzo 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Naprawdę trzeba z tego powodu prowadzić dodatkowy przedmiot i zapełniać na siłę etaty jakimś przegrywom? xd

no tak robią u mnie na uczelni, ne wiem może mimo wszystko jakieś podstawy muszą być poruszone jak wszędzie.
dynaminka
dynaminka
  15 Marzo 2015
ZUI
ZUI: no tak robią u mnie na uczelni, ne wiem może mimo wszystko jakieś podstawy muszą być poruszone jak wszędzie.

No nie wiem, dla mnie to dziwne xd
U mnie na uczelni chyba uznali za oczywiste, że ludzie wiedza, że praca nie może być skopiowana i nikt nie robił z tego gównoburzy w postaci dodatkowego przedmiotu o własnościach intelektualnych, zresztą ja uważam, że jak ktoś idzie na studia i dotrwa do czasu pisania pracy licencjackiej, to powinien mieć chociaz trochę jakiejkolwiek wiedzy, chociażby na takie właśnie podstawowe tematy "życiowe" xd
akle to moje zdanie

ok, dobranoc beatka d83ddc4b
koniec forumingu na dziś
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.