Bo widzisz Beatka, z punktu widzenia filozofii Nietzschego wygląda to tak: na ziemi istnieją dwie rasy ludzi- niewolnicy i pany. Wartości określające moralność panów to bezwzględność, niezależność, kontrola nad sobą, godność, honor, dostojność. Moralność niewolników określają takie cechy jak litość, pokora, łagodność, altruizm, uległość, ale przede wszystkim liczenie na to, że silniejszy (ktoś o moralności panów) zechce im podać pomocną dłoń. Ja jestem panem, a Ty Beatka jesteś niewolnikiem :)))) Ja mam w sobie zbyt wiele honoru, żeby walczyć o jakiegoś tam faceta, moja moralność na to nie pozwala. Ty z kolei jako słaba jednostka jesteś w stanie uciec się do tak haniebnego czynu, który pozostawi trwałą bliznę na twojej moralności. Jesteś w stanie bez zastanowienia skorzystać z faktu, że walkoverem oddam Ci Marcina. Niestety większa część loch myśli podobnie do Ciebie. Niewolnicy zdominowali naszą kulturę.
Dlatego Ty Beatka będziesz zadowolona z takiego stanu rzeczy i weźmiesz oddanego walkoverem marcina bez mrugnięcia okiem.