malami81
malami81
  12 Abril 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Paulinessa
Paulinessa
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: tak dokładnie to ta maska dostepna w supermarkecie E.Leclerc za 7,99 XD

Zawrotna cena :D ja ją znalazłam w Groszku :D
Sztajmex
Sztajmex
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: np http://1.bp.blogspot.com/_DVlGiClHhgM/TUmWjU2mmoI/AAAAAAAABP4/Bz-VYtf32u0/s400/Iwostin+krem+lipidowy-INCI.jpg Chodziło mi to, że czasem producent napisze, że coś zawiera np. olej kokosowy, retinol, cośtamcośtam, a potem okazuje się, że jest to na szarym końcu w składzie. :)

Aha :D, już rozumiem. To są główne i jedyne zarazem składniki tego czegoś :).
Konto usunięte
Konto usunięte: No bardzo możliwe i jeśli tak to tym lepiej, bo cały skład jest bardzo naturalny :)

Nie no, ten producent pisze, że filozofią firmy jest to, że jak czegoś nie możesz zjeść, to nie kładź tego na skórę, czyli wszystko ma być naturalne ;d.
Paulinessa
Paulinessa
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie no, ten producent pisze, że filozofią firmy jest to, że jak czegoś nie możesz zjeść, to nie kładź tego na skórę, czyli wszystko ma być naturalne ;d.

Konto usunięte
Konto usunięte: Aha :D, już rozumiem. To są główne i jedyne zarazem składniki tego czegoś :).

To kupuj, bo myślę, że naprawdę warto :) niech Cię nie zaskoczy tylko tłusta oleista forma :)
Sztajmex
Sztajmex
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: To kupuj, bo myślę, że naprawdę warto :) niech Cię nie zaskoczy tylko tłusta oleista forma :)

Dziękuję za poradę :). Oleista forma mnie nie przerazi, ma przede wszystkim działać, potem może mieć miłą konsystencję a na końcu zapach, przy czym dwa ostatnie niewymagane ;p. To jest krem dla wspinaczy na mocno zniszczone dłonie - choć producent pisze, że dla wszystkich - jak mi się sprawdzi to dam znać :).
Bayje
Bayje
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Zawrotna cena :D ja ją znalazłam w Groszku :D

no ja na moje kłaki to kupuje tylko w takich dużych pojemnościach bo na mniejsze mi się nie opłaca.
O_o
Paulinessa
Paulinessa
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Oleista forma mnie nie przerazi, ma przede wszystkim działać, potem może mieć miłą konsystencję a na końcu zapach, przy czym dwa ostatnie niewymagane

Mam identyczną skalę w ocenie kosmetyku :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Dziękuję za poradę :)To jest krem dla wspinaczy na mocno zniszczone dłonie - choć producent pisze, że dla wszystkich - jak mi się sprawdzi to dam znać :).

Nie ma za co i tak, daj znać! :) Ale widzę, że skoro takie ma przeznaczenie i TAKI skład to powinien się sprawdzić :)

Konto usunięte
Konto usunięte: no ja na moje kłaki to kupuje tylko w takich dużych pojemnościach bo na mniejsze mi się nie opłaca. O_o

Znam to, też mi tego idzie sporo.
Sztajmex
Sztajmex
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie ma za co i tak, daj znać! :) Ale widzę, że skoro takie ma przeznaczenie i TAKI skład to powinien się sprawdzić :)

Dam na bank :). A tak jako ciekawostkę wrzucam ze strony producenta:
http://www.climbonproducts.com/ingrediants-glossary/.
True/False?
Zaznaczam, że jestem laikiem, nie interesuję się składami kosmetyków etc. ale przemawia do mnie argument, że parabeny są złe, bo powodują raka piersi :D.
Paulinessa
Paulinessa
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: parabeny są złe, bo powodują raka piersi :D

Są użyte jako konserwanty w tak małych stężeniach, że można podejść z dystansem do tego typu informacji ;) Tak samo jak wiele innych składników. Te, do których dałeś linka są po prostu skrajnie nieekologiczne i niektóre mogą wywołać podrażnienia, alergie. Ale np. glikol propylowy to humektant tak jak i gliceryna, więc wcale nie musi być źle tolerowany, wręcz przeciwnie :)
Sztajmex
Sztajmex
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Są użyte jako konserwanty w tak małych stężeniach, że można podejść z dystansem do tego typu informacji ;) Tak samo jak wiele innych składników. Te, do których dałeś linka są po prostu skrajnie nieekologiczne i niektóre mogą wywołać podrażnienia, alergie. Ale np. glikol propylowy to humektant tak jak i gliceryna, więc wcale nie musi być źle tolerowany, wręcz przeciwnie :)

Wiadomo, że reakcja na konkretny bodziec w postaci określonych substancji jest kwestią osobniczą, dlatego też zapytałem, ile w tym jest prawdy, a ile marketingu, że to rzeczywiście jest 'be' :). Podejrzewam, że o wiele bardziej 'rakotwórcze' są ryby nafaszerowane antybiotykami i metalami ciężkimi pochodzące z Azji, czy generalnie wielkomiejskie chmury węglowodorów aromatycznych ;p.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  16 Marzo 2013
:napalony: Oh Yes :napalony:

:mrgreen:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

SzaryChlopaczek
SzaryChlopaczek
  16 Marzo 2013

widze,że chcialabys sie nadziac na jego lance xD

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  16 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: widze,że chcialabys sie nadziac na jego lance xD

ktoraby nie chciala?

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Bayje
Bayje
  16 Marzo 2013

ja bym nie chciała :D

Paulinessa
Paulinessa
  16 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ja bym nie chciała :D

i ja też xD
SzaryChlopaczek
SzaryChlopaczek
  16 Marzo 2013

no widzisz Asiu xD

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.