malami81
malami81
  12 Abril 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  14 Marzo 2013

wiec banan jako motyw odpada :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  14 Marzo 2013

Szarobure majciochy rządzą :ziober2:

massacre
massacre
  15 Marzo 2013
Psyche30
Psyche30: Szarobure majciochy rządzą

skad masz do niej link? :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

w00tjump
w00tjump
  15 Marzo 2013

argh. gardlo mnie tak napieprza, ze masakra:and:
jakby mi ktos ognisko rozpalil. i jeszcze jakies biale plamki widac na tej czerwieni:D ciekawe, nigdy anginy nie mialam w zyciu:ninja:
ale nie bede z gardlem bolacym od wczoraj przeciez do lekarza leciec.

macie jakies sprawdzone syropy lub domowe metody na zalagodzenie bolu gardla? neoangin ani nalewka malinowa nic na bol nie robia teraz:nie:

massacre
massacre
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: domowe metody na zalagodzenie bolu gardla?

ha! sama bym chciala znac skuteczne metody domowe na bol gardla.
Herbata z whisky, miodem i cytryna dziala zawsze i na wszystko d83ddc4d
poza tym cieple mleko, tez moze byc z miodem, ale nie wiem czy bedzie skuteczne przy anginie. choc na samo gardlo mi tez pomaga. znaczy sie minimalizuje to uczucie suchosci i pieczenia w gardle.

Paulinessa
Paulinessa
  15 Marzo 2013

Lubelszczyzna, pozdrawiam, jestem kompletnie, kompletnie odcięta od świata. Co się dzieje na dworze :wtf:

w00tjump
w00tjump
  15 Marzo 2013
massacre
massacre: poza tym cieple mleko, tez moze byc z miodem, ale nie wiem czy bedzie skuteczne przy anginie. choc na samo gardlo mi tez pomaga. znaczy sie minimalizuje to uczucie suchosci i pieczenia w gardle.

w sumie, dobry pomysl - jako dziecko cieple mleko z miodem i maslem na kaszel pilam, i pomagalo odksztuszac, moze cos zejdzie:tak:

zrobilam sobie latem nalewke na rumie, zawsze pomagala na kazde poczatki choroby, ale wczoraj nie chcialam jej pic juz rano jak zaczelo bolec i czekalam do wieczora- moj blad. a w tym momencie tylko pali, nic z bolem nie robi:nie: (swoja droga, bardzo polecam! swietna wychodzi - ma pewnie pod 40% bo spiryt tez byl uzyty , a czuc same malinki, i rozgrzewa rumowo, i nie daje sie rozchorowac uzyta od razu:D)
ktos tu kiedys polecal plukanie roztworem wody utlenionej, ale tak napieprza, ze sie nie odwaze tym razem, przy malym troszke pomoglo, ale bardzo drapalo:D
massacre
massacre
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: kompletnie odcięta od świata

masz Internet, swiat jest u Ciebie :D
Konto usunięte
Konto usunięte: Co się dzieje na dworze

co sie dzieje?

Paulinessa
Paulinessa
  15 Marzo 2013
massacre
massacre: co sie dzieje?

No praktycznie nie da się wyjśc z domu, jest tyle śniegu i taaaka zawierucha. Póki co nawet nie ma sensu odśnieżać, bo za chwilę jest to samo....

massacre
massacre: masz Internet, swiat jest u Ciebie :D

No na szczęście! :D
Bayje
Bayje
  15 Marzo 2013

no słyszałam, że macie więcej sniegu niż całą polska w grudniu XD

massacre
massacre
  15 Marzo 2013

Zmiany klimatu sa nie do zniesienia... W Londynie ma tez padac znowu snieg po weekendzie. W Londynie. W marcu. Snieg.

styka51
styka51
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: no słyszałam, że macie więcej sniegu niż całą polska w grudniu XD

Podbijam.
Mama dzwoniła do mnie z pracy i się pyta czy to prawda, co w radio mówią, żw Wschód zasypany :lol: I mam na internetach sprawdzic.

W ogóle muszę iść do dermatologa, tak mnie wysypało na ryju, że płakać mi się chce ;c
Paulinessa
Paulinessa
  15 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: no słyszałam, że macie więcej sniegu niż całą polska w grudniu XD

Żebyś wiedziała!
z 10 lat temu tak nas zasypało na Boże Narodzenie, ale... dzisiaj jest i tak większa masakra, bo wieje tak, że nie da się prawie drzwi otworzyć. Na szosie jest jedna wielka zaspa.

:wtf:

Nie wspomnę, że miałam być dziś w 2 miejscach, a nie uziemiona w domu na x czasu. Tyle szczęścia, że w ten weekend nie mam zajeć na uczelni.
Paulinessa
Paulinessa
  15 Marzo 2013
styka51
styka51: żw Wschód zasypany

Tzn nie wiem czy to jest aż tak śmieszne.
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  15 Marzo 2013
massacre
massacre: skad masz do niej link? :D

drogą dedukcji, wystarczyło wejść na twój profil i luknąć w podglądacz by ją znalezc, a rzuca się w oczy :rotfl:
Konto usunięte
Konto usunięte: macie jakies sprawdzone syropy lub domowe metody na zalagodzenie bolu gardla?

Wg mnie najlepszym domowym sposobem jest płukanie wodą z solą, obrzydliwe ale mega skuteczne, przy ogromnych bólach mi pomagało, no a herbatkę to najlepiej z imbirem świeżym i miodem, imbir bardzo łagodzi wszelakie zapalenia.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.