Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 1874 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
wiec banan jako motyw odpada :D
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
argh. gardlo mnie tak napieprza, ze masakra
jakby mi ktos ognisko rozpalil. i jeszcze jakies biale plamki widac na tej czerwieni:D ciekawe, nigdy anginy nie mialam w zyciu
ale nie bede z gardlem bolacym od wczoraj przeciez do lekarza leciec.
macie jakies sprawdzone syropy lub domowe metody na zalagodzenie bolu gardla? neoangin ani nalewka malinowa nic na bol nie robia teraz
ha! sama bym chciala znac skuteczne metody domowe na bol gardla.
Herbata z whisky, miodem i cytryna dziala zawsze i na wszystko

poza tym cieple mleko, tez moze byc z miodem, ale nie wiem czy bedzie skuteczne przy anginie. choc na samo gardlo mi tez pomaga. znaczy sie minimalizuje to uczucie suchosci i pieczenia w gardle.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
w sumie, dobry pomysl - jako dziecko cieple mleko z miodem i maslem na kaszel pilam, i pomagalo odksztuszac, moze cos zejdzie

zrobilam sobie latem nalewke na rumie, zawsze pomagala na kazde poczatki choroby, ale wczoraj nie chcialam jej pic juz rano jak zaczelo bolec i czekalam do wieczora- moj blad. a w tym momencie tylko pali, nic z bolem nie robi

ktos tu kiedys polecal plukanie roztworem wody utlenionej, ale tak napieprza, ze sie nie odwaze tym razem, przy malym troszke pomoglo, ale bardzo drapalo:D
Zmiany klimatu sa nie do zniesienia... W Londynie ma tez padac znowu snieg po weekendzie. W Londynie. W marcu. Snieg.
Podbijam.
Mama dzwoniła do mnie z pracy i się pyta czy to prawda, co w radio mówią, żw Wschód zasypany

W ogóle muszę iść do dermatologa, tak mnie wysypało na ryju, że płakać mi się chce ;c
Żebyś wiedziała!
z 10 lat temu tak nas zasypało na Boże Narodzenie, ale... dzisiaj jest i tak większa masakra, bo wieje tak, że nie da się prawie drzwi otworzyć. Na szosie jest jedna wielka zaspa.

Nie wspomnę, że miałam być dziś w 2 miejscach, a nie uziemiona w domu na x czasu. Tyle szczęścia, że w ten weekend nie mam zajeć na uczelni.
drogą dedukcji, wystarczyło wejść na twój profil i luknąć w podglądacz by ją znalezc, a rzuca się w oczy

Wg mnie najlepszym domowym sposobem jest płukanie wodą z solą, obrzydliwe ale mega skuteczne, przy ogromnych bólach mi pomagało, no a herbatkę to najlepiej z imbirem świeżym i miodem, imbir bardzo łagodzi wszelakie zapalenia.