agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Junio 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
Alucard
Alucard
  2 Septiembre 2011
Prinz
Prinz: poyebalo ich ostro! tu kupuje za 1€ butelke :\

Policz sobie koszt zakupu, przesyłki i że ktoś musi jeszcze na tym zarobić :ziober2:
Alucard
Alucard
  2 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja ostatnio coca cole w butelce kupywalam za 49 pensow. w ogole zdzieraja kase w polsce.

U Ciebie w UK to produkty kosztują pikuś do zarobków, a znowu full zdzierają opłaty. U nas znowu opłaty mniejsze, a ceny produktów wysokie :ninja:
agoosiaaa
agoosiaaa
  2 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: U Ciebie w UK to produkty kosztują pikuś do zarobków, a znowu full zdzierają opłaty. U nas znowu opłaty mniejsze, a ceny produktów wysokie

wiesz, np wynajem mieszkania z 2 pokojami kosztuje 550 funtow - watpie, zebys wynajmowal w polsce mieszkanie za 550 zeta :woot:
no chyba, ze o jakichs innych oplatach mowisz, ale porownujac do zarobkow tu i tu (bez przeliczania, a procentowo) to i tak tu wychodzi taniej :P
Alucard
Alucard
  2 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wiesz, np wynajem mieszkania z 2 pokojami kosztuje 550 funtow - watpie, zebys wynajmowal w polsce mieszkanie za 550 zeta

Mam 60 m2 za 200 zł/msc. :Ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: no chyba, ze o jakichs innych oplatach mowisz, ale porownujac do zarobkow tu i tu (bez przeliczania, a procentowo) to i tak tu wychodzi taniej :P

Mój ziomek mieszkał koło plymów, i mówił że rachunki za wodę, prąd i internet to kolosalne.
agoosiaaa
agoosiaaa
  2 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam 60 m2 za 200 zł/msc.

juz nie szpanuj :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Mój ziomek mieszkał koło plymów, i mówił że rachunki za wodę, prąd i internet to kolosalne.

place za internet 25 funtow miesiecznie, lacze 8mega (niestety mieszkam na wsi i jestem poza zasiegiem szybszego internetu). kolezka przesadza, moze jak przelicza w porownaniu z polskimi rachunkami to to jest duzo :woo:
agoosiaaa
agoosiaaa
  2 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: moze jak przelicza w porownaniu z polskimi rachunkami to to jest duzo :woo:

albo ma liczniki na zetony/pieniadze (tez sa takie :rotfl:) - one rzeczywiscie zzeraja kase.
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  2 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja ostatnio coca cole w butelce kupywalam za 49 pensow. w ogole zdzieraja kase w polsce.

zdzieraja fest :\ ja widzialem cole po 6 zeta czasem,
tu kupuje za 60 centow.
wychodzi na to samo co w pensach :)

Konto usunięte
Konto usunięte: całkiem dobra :)

no to moze otworze :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Policz sobie koszt zakupu, przesyłki i że ktoś musi jeszcze na tym zarobić

niemieckie produkty w polskim lidlu kosztuje podobnie jak tutaj w niemzech.

Konto usunięte
Konto usunięte: Mam 60 m2 za 200 zł/msc.

wlasnosciowe albo ze spoldzielni sie nie liczy :mrgreen:

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

agoosiaaa
agoosiaaa
  2 Septiembre 2011
Prinz
Prinz: zdzieraja fest :\ ja widzialem cole po 6 zeta czasem, tu kupuje za 60 centow. wychodzi na to samo co w pensach :)

no wlasnie wiedzialam, ze ceny sa podobne :)
zreszta ja takich napojow nie pije, wiec mi to rybka nawet jak jestem w polsce.

i tak zeby nie bylo, to cole kupuje dla faceta, bo zaraz sie zleca forumowi detektywi.
Alucard
Alucard
  2 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: olezka przesadza, moze jak przelicza w porownaniu z polskimi rachunkami to to jest duzo :woo:

Właśnie po przeliczniku :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: juz nie szpanuj

Prinz
Prinz: ze spoldzielni sie nie liczy

Cicho, spaliłeś :rotfl:

Prinz
Prinz: niemieckie produkty w polskim lidlu kosztuje podobnie jak tutaj w niemzech.

Porównaj sobie koszt wysyłki wielkiego tira z niemiec do polski jednej firmy, a prywatny transport małego odbiorcy :P
agoosiaaa
agoosiaaa
  2 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Właśnie po przeliczniku

wiesz, ale po przeliczniku to on siedzac na zmywaku zarabia 4 tysiace zlotych miesiecznie :D (oczywko nie mowie, ze siedzi na zmywaku, po prostu przyklad daje :D)

Konto usunięte
Konto usunięte: Cicho, spaliłeś

buuuuuuuuuuuuuuuuuuu ! :P
Alucard
Alucard
  2 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wiesz, ale po przeliczniku to on siedzac na zmywaku zarabia 4 tysiace zlotych miesiecznie :D (oczywko nie mowie, ze siedzi na zmywaku, po prostu przyklad daje :D)

Też coś jak zmywak, jakieś ciastka z pasztetem robił :rotfl:
Ogólnie cena internetu powinna być wszędzie porównywalna.

Konto usunięte
Konto usunięte: buuuuuuuuuuuuuuuuuuu ! :P

Szpan się skończył, i Agoosiaa już nie moja :rotfl:
agoosiaaa
agoosiaaa
  2 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Też coś jak zmywak, jakieś ciastka z pasztetem robił

no to widzisz, nawet jak polowe z tego mu poszlo na rachunki to i tak mu zostalo wiecej, niz jakby robil to samo w polsce :P
wiesz, zakladam, ze sam nie wynajmowal, a na wspolke, ewentualnie pokoj z dostepem do lazienki + kuchni, bo tak samemu to sie mu raczej by wynajmowac nie oplacalo :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ogólnie cena internetu powinna być wszędzie porównywalna.

a ile w polsce??

Konto usunięte
Konto usunięte: Szpan się skończył, i Agoosiaa już nie moja

kurcze, a juz mi tak zaczales imponowac :and:
Prinz
Prinz
  2 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no wlasnie wiedzialam, ze ceny sa podobne :) zreszta ja takich napojow nie pije, wiec mi to rybka nawet jak jestem w polsce.

ja czasem pije :)
wkuwia mnie ze tu nie dosc ze zarabiam wiecej niz w polsce to ceny mam nizsze, jogurty po 25centow, chleb za 80, kurczak po 5€, o ciuchach i kosmetykach nie wspomne.
jak wroce do polski to bedzie bardzo gorzki powrot cos czuje :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Cicho, spaliłeś

sie wie :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: Porównaj sobie koszt wysyłki wielkiego tira z niemiec do polski jednej firmy, a prywatny transport małego odbiorcy :P

wielkiego tira mozna wyslac raz na jakis czas, cola nie ma tygodnia waznosci.

agoosiaaa
agoosiaaa
  2 Septiembre 2011
Prinz
Prinz: ja czasem pije :) wkuwia mnie ze tu nie dosc ze zarabiam wiecej niz w polsce to ceny mam nizsze, jogurty po 25centow, chleb za 80, kurczak po 5€, o ciuchach i kosmetykach nie wspomne. jak wroce do polski to bedzie bardzo gorzki powrot cos czuje

to nie wracaj do polski, po co :)
ruchanie tez chyba masz teraz lepsze :mrgreen:
Prinz
Prinz
  2 Septiembre 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to nie wracaj do polski, po co :)

musze odbebnic jeszcze rok szkoly, wtedy spiedalam :)

Konto usunięte
Konto usunięte: ruchanie tez chyba masz teraz lepsze

czytasz w moich myslach :lol:
tez za tym bede tesknic w Polsce, oj chyba bardziej nawet niz za niemieckimi cenami :crylol: