styka51
styka51
  5 Junio 2012 (pierwszy post)
Witam chłopcy i dziewczęta:d

W związku z tym, iż w naszym otoczeniu jest coraz więcej bloggerek etc. to wymyśliłam sobie, że....

Może mogłybyśmy wstawiać tutaj zdjęcia z naszych "outfitów" w sensie z tego co jesteśmy ubrane.
Od razu zastrzegam! Nie chodzi tu o codzienne dodawanie miliona zdjęć i specjalnych przygotowań w zaciszu domowym i spacerów do lasu w celu strzelenia foty.
Możemy konstruktywnie komentować i doradzać ;)

Soł. otwieramy :D

Pozdrawiam Stycz :ziober2:
ZUI
ZUI
  2 Marzo 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Mariusz to jej brat . Ten kuferek ze sobą nosisz na uczelnie czy zabierać pędzelki ze dwa i te kolorowanki do torebki ?

dokładnie brat :) wspominałam już w sumie o tym kiedyś...Hahahaha nie żartuj tak maszeruję z tym kuferkiem :D torebką i nie wiadomo czym jeszcze hehehehe :D Biorę tylko 2 pędzelki i tą paletkę którą akurat chce danego dnia się umalować + eyeliner a on jest mega mały, tusz,kredkę,pomadkę,dezodorant, czasem fluid ale w sumie rzadko no i zmywacz do oczu jeśli by mi krzywo wyszło albo gdyby mi się rozmazał po wielu godzinach i 4 waciki do uszu też nie całe pudełko xD (wtedy łatwiej skorygować tą kreskę ale to w razie w) xD jeśli mi ręka zadrży ale w sumie teraz prawie zawsze wychodzi :) jak najmniej chociaż i tak sporo tego...Gdzież ja bym to wszystko pomieściła. Szminek w sumie nie używam na wyjścia są bo są w sumie jakoś nieswojo trochę bym się czuła nie wiem próbowałam w domu i nawet lubię jako tako ale z drugiej strony mam na studiach taką znajomą co ma bardzo bladą twarz, pomalowane włosy na czarno i maluje te usta na krwistą czerwień, w zimie nosiła czapkę białą jakąś futrzastą wyglądała w niej jak Cruella De Mon. W sensie nawet lubię ale nigdy jeszcze nie odważyłam się wyjść gdzieś z pomalowanymi mocno ustami bo boję się właśnie takiego efektu mi może się wydawać że jest ok a naprawdę mogę wyglądaj jak klown :|
ZUI
ZUI
  2 Marzo 2015
Ostatnio edytowany: 1 Enero 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: hahaha, same here. ja kiedy mam długo zajęcia na uczelni, poprawiam makijaż w kiblu, ale za zamkniętymi drzwiami, w tej kabinie gdzie jest kibel i gdzie można się zamknąć, a większość robi to przed lustrem nad umywalkami, ja bym tak nie mogła.

Ja tam nie poprawiam może trochę dziwnie to napisałam...I też to robię przy umywalce bo nie miałabym jak trzymać lusterka kompaktowego i jednocześnie naciągać powieki żeby ją umalować eyelinerem a jeszcze trzymać gdzieś ten eyeliner w ręce...W sensie żeby mi równo wyszła to lusterko musi być na odpowiedniej wysokości.Ale właśnie chodziło mi że czasem maluję się już na uczelni bo jak mam autobus to zwykle tak że mam na 9 jak ostatnio autobus mam 6.18 i 8.20 ...więc godzina na dojazd mi potrzebna i na dojście z przystanku pod uczelnię jakieś 12 minut także muszę jechać tym wcześniejszym a wtedy jestem dużo przed czasem i wtedy właśnie idę do łazienki jeśli widzę że właściwie nie ma ludzi jeszcze o tej porze.I praktycznie zawsze mi się udaje że jestem sama w tym czasie i mogę sobie spokojnie go zrobić koło umywalki bo no nie mam 3 par rąk żeby to wszystko zrobić w kabinie xD Albo jak ktoś raz mi wlazł to na chwilę przerwałam, jakoś mnie to denerwuje ^^ chociaz też wiem że inne przychodzą i mogą się malować, czesać czy coś...Mi nawet głupio jak więcej osób jest poza umyciem rąk robić coś więcej jak właśnie poprawiać włosy itp...Nie lubię tłumów. Poprawiać nie poprawiam nic później bo nie mam aż tylu teraz godzin że jakoś spokojnie się trzyma.
MartaKarina
MartaKarina
  2 Marzo 2015
ZUI
ZUI: I też to robię przy umywalce bo nie miałabym jak trzymać lusterka kompaktowego i jednocześnie naciągać powieki żeby ją umalować eyelinerem a jeszcze trzymać gdzieś ten eyeliner w ręce...

No ja takiego czegoś poza domem w ogóle nie robię :rotfl:
ZUI
ZUI: le właśnie chodziło mi że czasem maluję się już na uczelni bo jak mam autobus to zwykle tak że mam na 9 jak ostatnio autobus mam 6.18 i 8.20 ...więc godzina na dojazd mi potrzebna i na dojście z przystanku pod uczelnię jakieś 12 minut także muszę jechać tym wcześniejszym a wtedy jestem dużo przed czasem i wtedy właśnie idę do łazienki jeśli widzę że właściwie nie ma ludzi jeszcze o tej porze.I praktycznie zawsze mi się udaje że jestem sama w tym czasie i mogę sobie spokojnie go zrobić koło umywalki bo no nie mam 3 par rąk żeby to wszystko zrobić w kabinie xD Albo jak ktoś raz mi wlazł to na chwilę przerwałam, jakoś mnie to denerwuje ^^ chociaz też wiem że inne przychodzą i mogą się malować, czesać czy coś...Mi nawet głupio jak więcej osób jest poza umyciem rąk robić coś więcej jak właśnie poprawiać włosy itp...Nie lubię tłumów. Poprawiać nie poprawiam nic później bo nie mam aż tylu teraz godzin że jakoś spokojnie się trzyma.

Dla mnie pomalowanie się rano to góra 4-5 minut, wysmaruję się podkładem albo kremem bb (minuta), potem czarne kreski pod oczami (następna minuta), nałożenie tuszu do rzęs (znowu minuta), potem jeszcze jakaś szminka, ale to nie zawsze, ale to mi nawet minuty nie zajmuje. Zresztą ja wstaję dosyć wcześnie, bo nie lubię wszystkiego robić na wariata przed wyjściem i się gonić, więc na wszystko mam czas i jeszcze zostaje
ZUI
ZUI: jakoś mnie to denerwuje ^^ chociaz też wiem że inne przychodzą i mogą się malować, czesać czy coś..

ja nawet zauważyłam że lochy czasem prostownicę podłączają w łazience, zwłaszcza te najmłodsze. masakra. nie rozumiem takiego zachowania.
MartaKarina
MartaKarina
  2 Marzo 2015
ZUI
ZUI: dokładnie brat :) wspominałam już w sumie o tym kiedyś..

musiałam zapomnieć.
ZUI
ZUI: eyeliner a on jest mega mały, tusz,kredkę,pomadkę,dezodorant, czasem fluid ale w sumie rzadko no i zmywacz do oczu jeśli by mi krzywo wyszło albo gdyby mi się rozmazał po wielu godzinach i 4 waciki do uszu też nie całe pudełko xD

no to masz spory ekwipunek
ZUI
ZUI
  2 Marzo 2015

hahaha no :D
Nie no mi z 8 minut trzeba na to...Ale ja ostatnio właśnie późno wstaję bo mi się nie chce...Przysłowie mówi: "Lepiej przyjść spóźnioną niż brzydką"...Ale ja nie chcę się spóźniać więc wtedy umaluję się na szybko tak normalnie jak Ty a eyelinerem to już na spokojnie więc jak późno wstanę to się w to nie bawię ;x Poza tym przedkładam zjedzenie śniadania niż wymalowania się mocno :| ...I ogólnie ostatnimi czasy grzebię się jak mucha w smole żeby się wybrać.Nie wiem w sumie chyba najwięcej to robienie tego śniadania i żarcie mi zajmuje tego czasu :||| Ale to mocne malowanie nie jest konieczne bo to nie żadna impreza tylko uczelnia i tylko czasami w sumie to robię, częściej raczej z niego rezygnuję :|

MartaKarina
MartaKarina
  2 Marzo 2015
ZUI
ZUI: .Przysłowie mówi: "Lepiej przyjść spóźnioną niż brzydką".

co prawda to prawda xD
ZUI
ZUI: Poza tym przedkładam zjedzenie śniadania niż wymalowania się

Ja nie. Śniadanie można sobie kupić po drodze, czasem mi się nawet nie chce robić śniadania przed wyjściem, chociaż i tak prawie zawsze jem.

ZUI
ZUI: malowanie nie jest konieczne bo to nie żadna impreza tylko uczelnia

Haha, no właśnie ja bym na uczelnię nie wyszła niepomalowana i jeszcze nigdy nie byłam tam z gołą twarzą. nie maluję się mocno, ale zupełnie naga nie poszłabym. w sumie nie wiem czemu, mam gładką skórę (tylko strasznie się przetłuszcza), oczu też nie musiałabym malować ale jak jestem pomalowana czuję się wyraźniej, a bez makijażu czuję się taka niewyraźna xD
ZUI
ZUI
  2 Marzo 2015

Ja muszę jakąś prostownicę sobie kupić bo moje włosy są tragiczne puchate przeważnie jak siano :|| kilka razy prostowane miałam jak na tą imprezę ostatnio ale to zwykle koleżanki mi prostowały :d Sama nigdy nie prostowałam i jestem z tymi wszystkimi karbownicami i prostownicami na bakier w obsłudze...Lokówki też w sumie nigdy chociaż teraz właśnie prostownicami kręcą :|| Ale w sumie nie wiem jakiej firmy najlepiej wybrać i co taka dobra prostownica powinna mieć, a nie chce mi się czytać na forach bo opinii na ten temat pewnie wiele ;x

GRADEK83
GRADEK83
  2 Marzo 2015
ZUI
ZUI: Ja muszę jakąś prostownicę sobie kupić bo moje włosy są tragiczne puchate przeważnie jak siano

ZUI
ZUI: Ale w sumie nie wiem jakiej firmy najlepiej wybrać i co taka dobra prostownica powinna mieć

polecam firmy PHILIPS model HP8310
ZUI
ZUI
  2 Marzo 2015

GRADEK83 xDDDDD o Bożęęęę
siostra ma taką? mam nadzieję :D dziwne trochę że znasz się na takich sprawach...A prostownice Remington?
Marta jaką Ty masz?napisz jak będziesz ;x

Nie wiadomo jaka ta płytka powinna być, która lepsza...

chyba najlepsza ceramiczno-tytanowa żeby się nie przepalały i na moje grube i kręcone włosy ^^ znaczy bardziej one skołtunione niż kręcone ^^ Jednak muszę poczytać żeby dobrą kupić ;x

GRADEK83
GRADEK83
  2 Marzo 2015
ZUI
ZUI: siostra ma taką? mam nadzieję

Tak siostry XD
MartaKarina
MartaKarina
  2 Marzo 2015
ZUI
ZUI: Marta jaką Ty masz?napisz jak będziesz ;x

Spórz na moje włosy i odpowiedz: czy ja wyglądam na osobę, która używałaby prostownicy? :D
Mam co prawda gdzieś w domu, ale kupowałam i (używałam zresztą też) wieku temu, bo kupiłam ją jak byłam w podstawówce- może z 5 razy użyłam i poszła w kąt. Więc przykro mi, ale nie znam się na płytkach od prostownic, żadnego konkretnego modelu też nie polecę, ale słyszałam, że z Remingtona są dobre.
GRADEK83
GRADEK83
  2 Marzo 2015

Teraz tak lukam i szok MARTA ogarnij ten burdel w pokoju d83dde31

Togepi
Reputacja: -171 | BluzgometrTM: 6
Togepi
  2 Marzo 2015
ZUI
ZUI: wyrywam

Konto usunięte
Konto usunięte: niewydepilowane

brwi się reguluje XD

On n’est jamais content là où on est.

ZUI
ZUI
  2 Marzo 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: brwi się reguluje XD

myślałam że zapostujesz markę i typ swojej prostownicy, rozczarowałaś mnie...
No ale jak reguluje się?Wyrywając pincetą albo widziałam że coś przy pomocy nitek robią ale nie ogarniam tej mody na skubanie brwi ;x Depiluje to nie jak już to chyba e-piluje.Nie wiem szczegół.Wyskakuj z info o swojej prostownicy! d83dde1dchyba że masz jak Marta naturalnie proste.Wstyd, żeby tylko Gradek mi mógł fachowo doradzać w dziedzinie prostownic a nie wy :<<<
MartaKarina
MartaKarina
  2 Marzo 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: brwi się reguluje XD

No w sumie masz rację.
ZUI
ZUI: Wstyd, żeby tylko Gradek mi mógł fachowo doradzać w dziedzinie prostownic a nie wy

:rotfl:

Gradek powinien zostać stylistą... i w sprawie makijażu doradzi, i w sprawie prostownicy.
Konto usunięte
Konto usunięte: Teraz tak lukam i szok MARTA ogarnij ten burdel w pokoju

Myślisz, że powinnam zmienić nick na BAŁAGANIARA? Jak mi to konto zablokują to następne konto właśnie tak nazwę
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.