styka51
styka51
  5 Junio 2012 (pierwszy post)
Witam chłopcy i dziewczęta:d

W związku z tym, iż w naszym otoczeniu jest coraz więcej bloggerek etc. to wymyśliłam sobie, że....

Może mogłybyśmy wstawiać tutaj zdjęcia z naszych "outfitów" w sensie z tego co jesteśmy ubrane.
Od razu zastrzegam! Nie chodzi tu o codzienne dodawanie miliona zdjęć i specjalnych przygotowań w zaciszu domowym i spacerów do lasu w celu strzelenia foty.
Możemy konstruktywnie komentować i doradzać ;)

Soł. otwieramy :D

Pozdrawiam Stycz :ziober2:
Kombatant
Kombatant
  5 Abril 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak dla mnie pies ma prawo do tych samych rzeczy, co ludzie.

Serio zaraz pomysle ze jestes jaka oblakana :ziober2:

Psa powinno sie szanowac, dbac o niego, ale nie mozna mu pozwolic na to by robil to co ludzie, musi znac swoje miejsce i co mu wolno a co mu nie wolno, podstawy.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale czy Ty zdajesz sobie sprawę, że zarazki są NIE TYLKO na rękach? Są na ciuchach, na włosach, na rękach (niekoniecznie na dłoniach) Wystarczy, że otrzesz się o jakiegoś człowieka, naprawdę nie trzeba się tarzać w gównach i spacerować po wysypisku, żeby złapać zarazki Żebyś był w pełni sterylny, musiałbyś chyba w kombinezonie i masce chodzić.

Biorac pod uwage Twoje argumenty i tak uwazam ze czlowiek jest duzo mniej "skazony" niz pies.
W ogole wynika z tego, ze bardziej obrzydliwe dla Ciebie jest jedzenie z innymi ludzmi niz ... z psami WTF :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Dziecko powinno od czasu do czasu się wybrudzić na dworze, w piaskownicy, tak i dorosłemu nie zaszkodzi kontakt z bakteriami raz na jakiś czas.

Tak jak napisalem wyzej, juz nawet pomijajac te zarazki, pies powinien znac swoje miejsce.
MartaKarina
MartaKarina
  5 Abril 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja lubię psy ale standard , że pies ma pilnować podwórka a nie panoszyć się w domu.

Strasznie traktujesz swojego psiaka :(((
Konto usunięte
Konto usunięte: Poza tym to uciążliwe raz, że od początku jak takiego szczeniaka weźmiesz to Ci szczy na podłogę, na dywan to wszystko przesiąka tymi zapachami -to obrzydliwe !

No cóż, my mamy w domu panele, a w przedpokoju marmurowe kafelki, dywan mamy tylko w 1 miejscu, więc nie było tego problemu. Poza tym ja bym nie zrezygnowała z psa nawet kosztem tego, o czym piszesz.
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale też narzekali właśnie że kapcie im gryzie, kable i różne takie...

Mój pies nie gryzł nigdy takich rzeczy.. Za to czasem wyciągała zużyte podpaski ze śmietnika i rozgryzała aż do waty, czasem też wyciąga mi z ust jakieś batoniki jak jem a akurat jestem nachylona xD ale to akurat zabawne i urocze na swój sposób
Konto usunięte
Konto usunięte: .Gdzie jak ktoś pojechał do niej w odwiedziny uważał że śmierdzi u niej bardziej niż w obórce na wsi bądź porównywalnie.

:wtf:

to musi być brudasem, bo u mnie w domu nie czuć w ogóle zapachu psa, u innych ludzi, u których bywam i mają psy, też tego nie czuć, ale to są ludzie, którzy się myją i czyszczą mieszkanie (nie mylić z układaniem, bo zaraz napiszesz, że mam porozrzucane rzeczy więc mam burdel i pewnie jestem syfiarą )
Jak u kogoś w domu śmierdzi jak z obory, to nie ma wytłumaczenia, że to od psa, po prostu nie potrafi utrzymać higieny, i nie ma co tłumaczyć psami, chomikami czy świnkami morskimi
MartaKarina
MartaKarina
  5 Abril 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: W ogole wynika z tego, ze bardziej obrzydliwe dla Ciebie jest jedzenie z innymi ludzmi niz ... z psami WTF

tego nie powiedziałam d83dde09
Zbyt daleko idąca interpretacja... Chociaż fakt faktem, wolałabym faktycznie jeść przy stole z zadbanym psem, niż z człowiekiem, który nie dba o higienę albo odraża swoim zaniedbanym wyglądem, albo je tak, że widać wszystko, co wsadza do buzi, na dodatek po przetworzeniu xD

Życzę wam wesołych świąt (chociaż ja nie przepadam za tym, ale cóż :))))
Dalsza rozmowa na ten temat nie ma sensu.
Liczę na jakieś wasze świąteczne outfity d83dde09
mem0ry
mem0ry
  5 Abril 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Za to czasem wyciągała zużyte podpaski ze śmietnika i rozgryzała aż do waty, czasem też wyciąga mi z ust jakieś batoniki jak jem a akurat jestem nachylona xD ale to akurat zabawne i urocze na swój sposób

że najpierw gryzła i lizała Twoje podpaski z krwią menstruacyjną a potem jadła z Tobą batonika xD ahahaha faktycznie urocze d83dde33
całowałaś ją może wtedy? xD
MartaKarina
MartaKarina
  5 Abril 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: że najpierw gryzła i lizała Twoje podpaski z krwią menstruacyjną a potem jadła z Tobą batonika xD

Nie, to nie było tak, że gryzła podpaski, a za 5 minut wyrwała mi batonika z buzi. Ale faktycznie robiła takie rzeczy, z tym wyciąganiem podpasek, jak była szczeniakiem, ale wtedy jeszcze nie miała odwagi, żeby mi wyrywać batoniki, wtedy nawet jeszcze nie szczekała i zastanawialiśmy się, czy to potrafi szczekać xD
mem0ry
mem0ry
  5 Abril 2015
Ostatnio edytowany: 1 Enero 1970

Hahahaha ostatnio koleżanka mi opowiadała jak jej ojciec uczył szczeniaka szczekać sam to robiąc xD...A jak miał gorączkę ich pies to masowali jej rodzice mu brzuszek xD No u mnie też tata masował brzuch jak mój pies kiedyś się zachwiał znaczy on bardzo szybko biega jak błyskawica no i poleciał kiedyś zmordował się i chyba serduszko mu coś...zasłabło że się "przechytnął" więc tata zrobił mu resuscytację / masaż serca :d co akurat uzasadnione.Ale nie jak gorączkę xD
Dobrze traktuję swojego psa, jedzenie ma, wodę ma, umyć go umyję szamponem od pcheł ale przy odpowiedniej pogodzie.
Pomyśl jakbym ja nauczyła psa spać ze sobą gdyby był w domu...to przecież by tak się przyzwyczaił do swojego miejsca że nie wpuścił by żadnego faceta mi potem do łóżka xD i by warczał bo tu jego miejsce a nie "intruza" xD
Tak samo jak koleżanka opowiadała inna że u niej pies ma też swoje miejsce przy stole i na fotelu i nikogo nie wpuszcza na to miejsce, żadnych gości na ten fotel który sobie uwłaszczył bo zaraz warczy -.-

mem0ry
mem0ry
  5 Abril 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: A jajka, szynki, kiełbasy to na obiad i kolację. Zawszemyślałam, że te święcone potrawy są głównie na śniadanie wielkanocne

U mnie tylko na śniadanie bo ciągle żywy zabobon, że jak się zje święcone po zachodzie słońca to się oślepnie...d83dde0f
Dlatego nawet psu czy coś zawsze krzyczeli żebym nie dawała po zachodzie.Więc zabobony zabobonami ale ryzykować nie zamierzam.
MartaKarina
MartaKarina
  5 Abril 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: U mnie tylko na śniadanie bo ciągle żywy zabobon, że jak się zje święcone po zachodzie słońca to się oślepnie... Dlatego nawet psu czy coś zawsze krzyczeli żebym nie dawała po zachodzie.Więc zabobony zabobonami ale ryzykować nie zamierzam.

Hahaha, do ostatniego słowa miałam nadzieję, że to trolling. :rotfl: Ale... Ty tak serio?! Naprawdę gdzieś żyją jeszcze ludzie, którzy wierzą w takie rzeczy?
Konto usunięte
Konto usunięte: omyśl jakbym ja nauczyła psa spać ze sobą gdyby był w domu...to przecież by tak się przyzwyczaił do swojego miejsca że nie wpuścił by żadnego faceta mi potem do łóżka xD i by warczał bo tu jego miejsce a nie "intruza" xD

Mój pies śpi z matką nad jej głową, na poduszce xD
Ja bym psa też do łóżka nie wpuścila... wszędzie, ale nie do łóżka, bo akurat na tym punkcie jestem przewrażliwiona. Nie zaszkodziłoby to, ale mam obiekcje przez spaniem z psem. Jak byłam młodsza to spałam, wtedy jeszcze miałam jamnika, i nic mi się od tego nie stało...
GRADEK83
GRADEK83
  5 Abril 2015

Beatka i jej opowieści biblijne XD

lolomapetosw
wpis jest ukryty
MartaKarina
MartaKarina
  6 Abril 2015
:wtf:

ten óczuć, gdy po jednej stronie mojego bloku pada śnieg, a po drugiej nie. super święta, plażo
MartaKarina
MartaKarina
  6 Abril 2015

Podobno Darek z hyde przygotowuje się do udziału w programie "Rolnik szuka żony" w kolejnej edycji. To by wyjaśniało jego nieobecność na forum xD Jak esquilo nie usunie linka z jego wizerunkiem to coś wam pokażę.. a jak nie to na pw, jeżeli jesteście zainteresowani.

Jebłam xD

MartaKarina
wpis jest ukryty
MartaKarina
MartaKarina
  6 Abril 2015

>Darek to 27-letni przystojniak. Absolwent Technikum Elektrycznego w Kłodzku, posiada 100-hektarowe gospodarstwo i spory park maszynowy. Kiedy pracuje w polu, lubi sobie w ciągniku posłuchać audiobooka. Jest gotowy na założenie rodziny z prawdziwego zdarzenia, a więc i na to, żeby zostać ojcem.

policjan
policjan
  6 Abril 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: >Darek to 27-letni przystojniak.

Widziałem Twój wątek o tym, ale jestem przekonany, że to Wasze dziwne zabawy.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.