agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Junio 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
mmaryjka
mmaryjka
  22 Agosto 2011
Prinz
Prinz: my z rodzina tez, dopoki nie ma miejsca na wiecej.

o pamiętam to. jeszcze jak z zagranicy tata przywoził słodycze. później zanosiłam do przedszkola/szkoły i wszyscy się nażerali jak świnie
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  22 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: o pamiętam to. jeszcze jak z zagranicy tata przywoził słodycze. później zanosiłam do przedszkola/szkoły i wszyscy się nażerali jak świnie

u mnie wujek z niemiec przywozil slodycze, taka ilosc ze nie moglismy przejesc, wiec roznosilem po sasiadach, podobnie:)

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

mmaryjka
mmaryjka
  22 Agosto 2011
Prinz
Prinz: u mnie wujek z niemiec przywozil slodycze

ja tam do dzisiaj jak jadę do niemiec to przywożę różne rzeczy. byłam w tamtym tygodniu i przywiozłam parę butelek mezzo mix- mój partner uwielbia, jakieś słodycze dla jego matki i siostry, dla babci czekoladki niemiecie i pralinki, dla siostry żelki etc.
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  22 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja tam do dzisiaj jak jadę do niemiec to przywożę różne rzeczy. byłam w tamtym tygodniu i przywiozłam parę butelek mezzo mix- mój partner uwielbia, jakieś słodycze dla jego matki i siostry, dla babci czekoladki niemiecie i pralinki, dla siostry żelki etc.

moja mama to samo i ja tak tez zrobie :) ostatnio przywiozla mi z 10 roznych milek (niedostepnych w polsce) mega sztabki czekolady od lindta, uj ze przytylem i musialem biegac:)

ja przez butelki i dodatkowego laptopa nie wroce samolotem, bo mam za duzo, 3 baileys, mezzo mix rowniez:)
fante mango mamy w polsce czy nie? jak nie to przywioze zgrzewke, bo uwielbiam

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

pijana
pijana
  23 Agosto 2011
Prinz
Prinz: fante mango mamy w polsce czy nie?

A skąd :nie:
styka51
styka51
  23 Agosto 2011
Prinz
Prinz: w kaliszu robia za 6 ja tu robie dwie siatki zakupow za 10€ i mam to na tydzien.

Jakbym teraz podzła do pracy, to też za tyle bym robiła.. no max 7 :lol:

Prinz
Prinz: 3 pizze 2 serki do chleba chleb sledz smazony orzechy nerkowca z 10 jogurtow jakas szynka banany jablka 2 pepsi (za 59 centow )

to podliczamy na polskie :pavarotti:
pizza ze "średniej" półki 3 x 3zł
serek wiejski 2x 1,70 zł
chleb 2,70 zł
śledź to z 10 zł będzie kosztował, bo smażony :D
z 6 zł paczuszka, Bakkaland of kors :D
10 x 1,20 ( jogobella po tyle jest)
szynka... z 25 zł za kg, no ale bierzesz z 20 dag to 5 zl
banany z 4 zł kg
2 pepsiaki... w lidlu ostatnio po 2,99 2litrowe były :D

SUMA: 58,10
ceny orientacyjne i prawdopodobnie zmniejszone :ninja:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  23 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Babsy: 40 zl na zywnosc to na dzien zdarza mi sie wydac ech... nic w tym dziwnego, ja tak samo idę do spożywczaka 50 zł i mam jedną siateczkę żarcia, gówno całe w sumie

byam w PL na zime 2009/2010
mlody sie przeziebil, z apteki wyszlam z reklamoweczka zostawiajac jakies 250 zlotych :ninja:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  23 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a jeszcze jak ma się dziecko? a to coś słodkiego, a to jogurciki, owoce, inne gówienka, w sumie jakbym żyła sobie sama to bym oszczędzała na żarciu jak się da , ale mając dziecko się nie da zwyczajnie bo wiesz ze musisz kupić to czy tamto :)

nic mi nie mow, w Polsce Actimel to luksus - gdzie moj potrafi pociagnac cztery actimelki dziennie

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

agoosiaaa
agoosiaaa
  23 Agosto 2011
massacre
massacre: nic mi nie mow, w Polsce Actimel to luksus - gdzie moj potrafi pociagnac cztery actimelki dziennie

tez potrafie, actimel jest pyszny :crylol:
SoDope
SoDope
  23 Agosto 2011

Ja ostatnio kupiłam sobie taką sukienkę ale jeszcze nie wiem do czego ją założę.

a teraz ide na małe zakupy więc jak wrócę to może pokażę :D

agoosiaaa
agoosiaaa
  23 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja ostatnio kupiłam sobie taką sukienkę ale jeszcze nie wiem do czego ją założę.

super :w00t:
SoDope
SoDope
  23 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: SoDope:Ja ostatnio kupiłam sobie taką sukienkę ale jeszcze nie wiem do czego ją założę. super

w lumpeksie za 3 złote .. a na metce Unique .. czy cos podobnego nie pamietam.
sprawdzalam na google i pokierowało mnie na jakąs strone angielską z tymi ubraniami :ninja:
agoosiaaa
agoosiaaa
  23 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: w lumpeksie za 3 złote .. a na metce Unique .. czy cos podobnego nie pamietam. sprawdzalam na google i pokierowało mnie na jakąs strone angielską z tymi ubraniami

za 3 zlote to ciezko nawet kupic cos bez marki :D
fajna, fajna, oplacalo sie :tak: jak bym byla na Twoim miejscu tez bym ja kupila :tak:
SoDope
SoDope
  23 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: fajna, fajna, oplacalo sie jak bym byla na Twoim miejscu tez bym ja kupila

no pewnie, że się opłacalo :D
styka51
styka51
  23 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja ostatnio kupiłam sobie taką sukienkę ale jeszcze nie wiem do czego ją założę.

Fajna, może nie mój kolor ale fajna :pavarotti: