styka51
styka51
  5 Junio 2012 (pierwszy post)
Witam chłopcy i dziewczęta:d

W związku z tym, iż w naszym otoczeniu jest coraz więcej bloggerek etc. to wymyśliłam sobie, że....

Może mogłybyśmy wstawiać tutaj zdjęcia z naszych "outfitów" w sensie z tego co jesteśmy ubrane.
Od razu zastrzegam! Nie chodzi tu o codzienne dodawanie miliona zdjęć i specjalnych przygotowań w zaciszu domowym i spacerów do lasu w celu strzelenia foty.
Możemy konstruktywnie komentować i doradzać ;)

Soł. otwieramy :D

Pozdrawiam Stycz :ziober2:
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  11 Agosto 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy gust może mieć coś wspólnego z głupotą/ byciem mądrym? don't think so

A ja fink soł.
:ziober2:
MartaKarinka
MartaKarinka
  11 Agosto 2014
JuIia
JuIia: Już sobie nie wlewaj. Za 1 razem może i sensacja była ale za 1000 to chleb powszedni..

Nie wiem, co w tym kontekście miało znaczyć to "nie wlewaj sobie", Julio...

______

a wracając do tematu nóg, to mi się podobają takie
http://www.youtube.com/watch?v=aGYApgxwWyE

2:20- idealne, szczupłe, długie
MartaKarinka
MartaKarinka
  11 Agosto 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: A ja fink soł.

No to nie zrozumiemy się w tej kwestii, Magdaleno.
To tak samo, jakbym stwierdziła, że ktoś jest głupi, bo podobają mu się duże cycki a nie małe albo dlatego, że podobają mu się ciemne włosy, a nie blond.
MaqdaIena
MaqdaIena
  11 Agosto 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: To tak samo, jakbym stwierdziła, że ktoś jest głupi, bo podobają mu się duże cycki a nie małe albo dlatego, że podobają mu się ciemne włosy, a nie blond

To nie jest to samo.
Zdrowo wyglądające nogi, a kije od szczotki, to jest różnica, która ma się nijak to włosów blond, a ciemnych, bądź dużych, a małych piersi.
praksyda
praksyda
  11 Agosto 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: Ej, moja noga wygląda niemal tak samo i mi to przeszkadza trochę, jednak.

najważniejsze żeby sie uda nie trzęsły i cellulit nie był widoczny, bo duzo kobiet ma problem z tym, dobrze ze mnie to nie gnębi.
Ale to od żarcia smieciowego i siedzącym trybem życia tylko.
--------------
za chude nogi wyglądają niezdrowo, bo dziewczyna wygląda jak niedożywiona, szczupłe nogi a anorektyczne, to już różnica.
tym bardziej,ze nie widac na nich ani zarysu mięsni.
MartaKarinka
MartaKarinka
  11 Agosto 2014
MaqdaIena
MaqdaIena: To nie jest to samo. Zdrowo wyglądające nogi, a kije od szczotki, to jest różnica, która ma się nijak to włosów blond, a ciemnych, bądź dużych, a małych piersi.

No widzisz, równie dobrze mogę stwierdzić, że małe/duże piersi wyglądają niezdrowo. A wszystko jest kwestią genów tak naprawdę i rzadko kiedy ma to prawdziwy związek ze "zdrowiem", idąc dalszym tokiem Twojego rozumowania.
Kształt nóg też bardzo często jest uwarunkowany genetycznie i czasem niewiele można z tym zrobić. Dlatego uważam, że rozpatrywanie takich rzeczy pod kątem "bycia głupim" to lekka przesada.

Szczególnie, że wrażenia estetyczne mają niewiele wspólnego z rozumem.
MartaKarinka
MartaKarinka
  11 Agosto 2014
praksyda
praksyda: najważniejsze żeby sie uda nie trzęsły i cellulit nie był widoczny, bo duzo kobiet ma problem z tym, dobrze ze mnie to nie gnębi. Ale to od żarcia smieciowego i siedzącym trybem życia tylko.

Trzęsienie się ud (jak to brzmi) to może też być wina zatrzymywania się wody w organizmie. Niekoniecznie śmieciowego jedzenia czy braku ćwiczeń.
praksyda
praksyda
  11 Agosto 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Trzęsienie się ud (jak to brzmi) to może też być wina zatrzymywania się wody w organizmie. Niekoniecznie śmieciowego jedzenia czy braku ćwiczeń.

całe życie, czy przez lata ma nadmiar wody w organizmie, jak widać gołym okiem ze warstwa tłuszczu jest na nich spora.
Nogi puchną od zatrzymania wody w organizmie, przewaznie ciężarne mają z tym problem, to tez jest tymczasowe.
MaqdaIena
MaqdaIena
  11 Agosto 2014
praksyda
praksyda: dobrze ze mnie to nie gnębi

Szczęściara ;D.

praksyda
praksyda: Ale to od żarcia smieciowego i siedzącym trybem życia tylko.

O !
Znam temat doskonale, sama sobie na niego zapracowałam, ale póki nie straszę to i tak zakładam kiecki ;D.

praksyda
praksyda: za chude nogi wyglądają niezdrowo, bo dziewczyna wygląda jak niedożywiona, szczupłe nogi a anorektyczne, to już różnica.

Rajt ;D.

Konto usunięte
Konto usunięte: No widzisz, równie dobrze mogę stwierdzić, że małe/duże piersi wyglądają niezdrowo.

No nie bardzo ;D.

Konto usunięte
Konto usunięte: A wszystko jest kwestią genów tak naprawdę i rzadko kiedy ma to prawdziwy związek ze "zdrowiem", idąc dalszym tokiem Twojego rozumowania. Kształt nóg też bardzo często jest uwarunkowany genetycznie i czasem niewiele można z tym zrobić. Dlatego uważam, że rozpatrywanie takich rzeczy pod kątem "bycia głupim" to lekka przesada.

Kiedy ja nie napisałam, że jeżeli ktoś posiada chude nogi to jest głupi, ale to, że jeżeli komuś się podobają nogi anorektyczne to jest głupi. To dwie różne rzeczy.
MartaKarinka
MartaKarinka
  11 Agosto 2014
praksyda
praksyda: całe życie, czy przez lata ma nadmiar wody w organizmie, jak widać gołym okiem ze warstwa tłuszczu jest na nich spora. Nogi puchną od zatrzymania wody w organizmie, przewaznie ciężarne mają z tym problem, to tez jest tymczasowe.

Ale tak naprawdę nie wiem, co jest powodem odkładania się wody w organizmie, chyba jedzenie ostrego żarcia/jedzenia z nadmiarem soli... ciężarne pewnie też mają z tym problem, ale mi chodzi o kobiety w "normalnym" stanie
MaqdaIena
MaqdaIena: No nie bardzo ;D.

Owszem, można. Bo bardzo małe piersi też sprawiają wrażenie "bycia wychudzonym", a jak dziewczyna ma dodatkowo szczupłą resztą ciała i odstające żebra, to tylko potęguje takie wrażenie. Chociaż wiem, że to kwestia genetyki, ale jednak pierwsza myśl może być inna.
Duże piersi też mogą wyglądać niezdrowo u kogoś z nadwagą.. Czasem jak widzę grube kobiety i cycki, które są wielkie i zwisające OD TŁUSZCZU to myślę sobie, że to ohydne i wcale zdrowo nie wygląda (nieprawdą jest, że od fast foodów i tłustego żarcia cycki nie rosną, tak samo nieprawdą jest, że z cycków nie można schudnąć, bo tak naprawdę chudnie się z nich w pierwszej kolejności, idzie to z góry na dół, nie na odwrót jak większość by chciała)
MaqdaIena
MaqdaIena: iedy ja nie napisałam, że jeżeli ktoś posiada chude nogi to jest głupi, ale to, że jeżeli komuś się podobają nogi anorektyczne to jest głupi. To dwie różne rzeczy.

Wiem, co napisałaś i nigdzie Ci czegoś takiego nie zarzucałam, a dokładniej tego:
MaqdaIena
MaqdaIena: jeżeli ktoś posiada chude nogi to jest głupi,

_

W mojej wypowiedzi miałam na myśli to, że wrażenia estetyczne mają niewiele wspólnego z rozumem, czyli innymi słowy "nie to jest ładne, co jest ładne, ale to, co się komu podoba"-- choć nie do końca zgadzam się z tym powiedzonkiem, bo są jednak pewne kanony, niemniej coś w tym jest.
praksyda
praksyda
  11 Agosto 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale tak naprawdę nie wiem, co jest powodem odkładania się wody w organizmie, chyba jedzenie ostrego żarcia/jedzenia z nadmiarem soli... ciężarne pewnie też mają z tym problem, ale mi chodzi o kobiety w "normalnym" stanie

przez tabletki antykoncepcyjne, zaburzona jest gospodarka hormonalna, sól zatrzymuje tez wode w organizmie i wtedy wchodzi kto jak je, nadmiar przypraw, chipsy itd... najwiecej soli, czyli śmieciowe żarcie.
Siedzący tryb życia też, mozna tak wymieniac i wymieniac, ale główny powód jest własnie zły tryb życia.
alkohol odwadnia też.
praksyda
praksyda
  11 Agosto 2014

nawadnianie sie jest ważne, i nie tylko pic jak mocno pic nam sie chcę a jak nie lubisz pic, to wszamaj arbuzy, polecam ja zajadam sie tym kilogramami latem;p

MaqdaIena
MaqdaIena
  11 Agosto 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Owszem, można. Bo bardzo małe piersi też sprawiają wrażenie "bycia wychudzonym", a jak dziewczyna ma dodatkowo szczupłą resztą ciała i odstające żebra, to tylko potęguje takie wrażenie. Chociaż wiem, że to kwestia genetyki, ale jednak pierwsza myśl może być inna. Duże piersi też mogą wyglądać niezdrowo u kogoś z nadwagą.. Czasem jak widzę grube kobiety i cycki, które są wielkie i zwisające OD TŁUSZCZU to myślę sobie, że to ohydne i wcale zdrowo nie wygląda (nieprawdą jest, że od fast foodów i tłustego żarcia cycki nie rosną, tak samo nieprawdą jest, że z cycków nie można schudnąć, bo tak naprawdę chudnie się z nich w pierwszej kolejności, idzie to z góry na dół, nie na odwrót jak większość by chciała)

Wybacz Marto, ale to powyższe to jeden wielki bełkot, jeżeli chodzi o temat przewodni.

Konto usunięte
Konto usunięte: W mojej wypowiedzi miałam na myśli to, że wrażenia estetyczne mają niewiele wspólnego z rozumem, czyli innymi słowy "nie to jest ładne, co jest ładne, ale to, co się komu podoba"--

Uważam, że ma wiele wspólnego.
Jeżeli komuś się podoba coś, co nie jest zdrowe, co jest anomalią to z tym kimś jest coś nie halo.
PizzaGuy
PizzaGuy
  11 Agosto 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: http://www.youtube.com/watch?v=aGYApgxwWyE

a gdzie na tej liście mój ulubiony aniołek? d83dde12
also odpaliłem drugi raz i leci w tle, bo czuje sie przy tych nuteczkach jakbym był pare lat młodszy
JuIia
JuIia
  11 Agosto 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wiem, co w tym kontekście miało znaczyć to "nie wlewaj sobie", Julio...

Magda powinna wytłumaczyć :D

http://www.poznan.pl/mim/slownik/index.html?co=word&word=wlewa%C4%87+sobie
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.