praksyda: całe życie, czy przez lata ma nadmiar wody w organizmie, jak widać gołym okiem ze warstwa tłuszczu jest na nich spora.
Nogi puchną od zatrzymania wody w organizmie, przewaznie ciężarne mają z tym problem, to tez jest tymczasowe.
Ale tak naprawdę nie wiem, co jest powodem odkładania się wody w organizmie, chyba jedzenie ostrego żarcia/jedzenia z nadmiarem soli... ciężarne pewnie też mają z tym problem, ale mi chodzi o kobiety w "normalnym" stanie
MaqdaIena: No nie bardzo ;D.
Owszem, można. Bo bardzo małe piersi też sprawiają wrażenie "bycia wychudzonym", a jak dziewczyna ma dodatkowo szczupłą resztą ciała i odstające żebra, to tylko potęguje takie wrażenie. Chociaż wiem, że to kwestia genetyki, ale jednak pierwsza myśl może być inna.
Duże piersi też mogą wyglądać niezdrowo u kogoś z nadwagą.. Czasem jak widzę grube kobiety i cycki, które są wielkie i zwisające OD TŁUSZCZU to myślę sobie, że to ohydne i wcale zdrowo nie wygląda (nieprawdą jest, że od fast foodów i tłustego żarcia cycki nie rosną, tak samo nieprawdą jest, że z cycków nie można schudnąć, bo tak naprawdę chudnie się z nich w pierwszej kolejności, idzie to z góry na dół, nie na odwrót jak większość by chciała)
MaqdaIena: iedy ja nie napisałam, że jeżeli ktoś posiada chude nogi to jest głupi, ale to, że jeżeli komuś się podobają nogi anorektyczne to jest głupi. To dwie różne rzeczy.
Wiem, co napisałaś i nigdzie Ci czegoś takiego nie zarzucałam, a dokładniej tego:
MaqdaIena: jeżeli ktoś posiada chude nogi to jest głupi,
_
W mojej wypowiedzi miałam na myśli to, że wrażenia estetyczne mają niewiele wspólnego z rozumem, czyli innymi słowy "nie to jest ładne, co jest ładne, ale to, co się komu podoba"-- choć nie do końca zgadzam się z tym powiedzonkiem, bo są jednak pewne kanony, niemniej coś w tym jest.