malami81
malami81
  12 Abril 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
styka51
styka51
  24 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: to chyba jeden z tych cięższych przypadków - materializm nade miłość.

No i tego nie rozumiem... bo przecież mój tata też jakimś hrabią przecież nie jest, a jednak mama za niego wyszła i nie wygląda jakby tego żałowała.
Konto usunięte
Konto usunięte: ale dziwne bo w końcu 4 lata to kupa czasu, mogłaby się już przyzwyczaić. Po za tym to w końcu Twoje życie. Jesteś inteligentna więc nie dasz sobie raczej zniszczyć życia ;)

Wiedzą, to wszyscy wokół... znajomi Mańka i moi, jego rodzeństwo, moja siostra...tylko nie mama.
Ogólnie to trochę mnie już to śmieszy, bo serio nie wiem jak według niej wygląda idealny kandydat na męża :lol:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  24 Marzo 2013

Moja matka od początku nie akceptowała Jarka, ale ja jestem z tych, co sami decydują o swoim życiu. Pojawił się młody i sama musiała się przytemperować. Wiem, że dalej go nie lubi, ale ona wie, że jak będzie za bardzo skakać to nic dobrego nie wskóra. W sumie to jej nie rozumiem, Jarek jest typem, którego lubią wszyscy... Mamusiom czasem się nie dogodzi ;)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

styka51
styka51
  24 Marzo 2013
massacre
massacre: W sumie to jej nie rozumiem, Jarek jest typem, którego lubią wszyscy... Mamusiom czasem się nie dogodzi ;)

Mam baaaardzo podobnie ;)
Ostatnio jej powiedziałam, że za 2 lata biorę ślub... - jej mina mówiła wszystko :lol:
pijana
pijana
  24 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: założę się że zbiera dla mnie posag :D kiedyś znalazłam w jej szafie jakąś starą kiecę ciążową i pytam się po co jej ona, czy ma coś w planach,a ona odpowiedziała że trzyma ją dla mnie...

Masakra... xD
Konto usunięte
Konto usunięte: ale coś czuję, że jakby się faktycznie przydarzyło takie coś to wcale by nie była taka zadowolona ;)

Dokładnie, to jest zobowiązanie na całe życie, ogromne koszty, odpowiedzialność...
Konto usunięte
Konto usunięte: eee to młoda kobieta :D moja w tym roku skończyła 50tkę, więc może dlatego czuje się powoli babcią. Chociaż dla mnie tak czy siak 50 lat to nie starość ;) mój ojciec ma 58, a duchem ciągle młody. Gdyby zdrowie mu pozwalało to byłby królem każdej imprezy ;)

Bardzo młoda, dziecko odchowane to może teraz szaleć :D Z ojcem nie utrzymuję kontaktu, ale on ma rocznikowo 42, więc też niestary.
Mam koleżankę na studiach, mój rocznik, a jej dziecko w tym roku skończy sześć lat. Jak mówi o przedszkolu, chorobach czy czymkolwiek... Kosmos :ninja:
styka51
styka51: W sumie, to trochę zazdroszczę. Moja mama 4 lata próbuje się do mojego Mańka przekonać i lipa...

Oj Styka, kiedy Ty zaczniesz zauważać plusy, a nie same minusy ? :)) Mam kumpelę, która jest do Ciebie bardzo podobna pod tym względem, zawsze narzeka na swoją figurę, na związek, mimo, że nic się złego nie dzieje, zazdrości innym... Spójrz na to z boku, czy naprawdę wolałabyś być singielką, której mama chce być już babcią, czy mieć od czterech lat tego samego faceta, móc z nim coś zaplanować, mieć jakieś fundamenty ? To Twoje życie, a nie Twojej mamy czy innych ludzi. Pewnie, że fajnie, gdy rodzice akceptują zięcia czy synową, ale naprawdę szkoda nerwów jeśli tak nie jest :)
Babsy
Babsy
  24 Marzo 2013

Mlody ma zapalenie oskrzeli i pluc... od piatku jest w szpitalu, ja razem z nim, teraz akuart zmiana warty... trzymajcie kciuki, zeby szybko wyzdrowial d83dde25

mmaryja
mmaryja
  24 Marzo 2013
Babsy
Babsy:

bardzo trzymam kciuki! trzymaj się!

ja jutro idę na usg, obejrzeć Lwiątko i porobić pierwsze zdjęcia do albumu
massacre
massacre
  24 Marzo 2013

Pijana dobrze prawi! __________________________________________ @Maryjka, dzięki za wskazówki, wiedziałam jak rozmawiać z lekarką. Dzwoniła w sobotę. Jedyne co mi powiedziała to to, że mam bardzo niski poziom kwasu foliowego i... anemie. Jutro jadę odebrać receptę na jakieś prochy, które mi przepisala i umówić sie na jakieś dogłębne badania. Z wyników badań krwi jednak poziom tarczycy mam ponoć w normie.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

madzia2143
madzia2143
  24 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Spójrz na to z boku, czy naprawdę wolałabyś być singielką, której mama chce być już babcią, czy mieć od czterech lat tego samego faceta, móc z nim coś zaplanować, mieć jakieś fundamenty ?

dzięki to było na prawdę miłe :ziober2:
Babsy
Babsy: trzymajcie kciuki, zeby szybko wyzdrowial

ojj oby :*
mmaryja
mmaryja
  24 Marzo 2013
massacre
massacre:

nie ma za co, ale sprawdź czy miałaś badania robione w odpowiednim dniu cyklu(na tarczycę)
nadal trzymam kciuki!
massacre
massacre
  24 Marzo 2013

Kurcze, czyli dzień cyklu tez ma znaczenie? O rany... Przecież takie informacje powinnam uzyskiwać od swojego lekarza... :nie: Mi powiedziała, że tarczycą nie mam sie co martwić, mimo że mam wszystkie symptomy... Pogooglowałam trochę angielskich stron i jest tak jak mówisz, tarczyca jest czesto pomijana lub nie zdiagnozowana. Rany... Coś czułam, że na jednej wizycie sie nie skonczy :and:

madzia2143
madzia2143
  24 Marzo 2013
massacre
massacre: Kurcze, czyli dzień cyklu tez ma znaczenie? O rany... Przecież takie informacje powinnam uzyskiwać od swojego lekarza... Mi powiedziała, że tarczycą nie mam sie co martwić, mimo że mam wszystkie symptomy... Pogooglowałam trochę angielskich stron i jest tak jak mówisz, tarczyca jest czesto pomijana lub nie zdiagnozowana. Rany... Coś czułam, że na jednej wizycie sie nie skonczy

nie rozumiem na prawdę podejścia lekarzy.
massacre
massacre
  24 Marzo 2013

Ja tez przestaje. Przecież ja nawet nie mam siły sie z nimi użerać, czasu żeby do nich chadzać po 2-3 razy w tygodniu, wydzwaniać... A jestem dość rzeczową pacjentką, objawy wymieniłam praktycznie w podpunktach, żeby czasu lekarzy nie marnować... i swojego. Długa droga chyba przede mną...

madzia2143
madzia2143
  24 Marzo 2013
massacre
massacre: Ja tez przestaje. Przecież ja nawet nie mam siły sie z nimi użerać, czasu żeby do nich chadzać po 2-3 razy w tygodniu, wydzwaniać... A jestem dość rzeczową pacjentką, objawy wymieniłam praktycznie w podpunktach, żeby czasu lekarzy nie marnować... i swojego. Długa droga chyba przede mną...

przyjedź do polski, mmaryjka Ci szybciej pomoże ;P

dzisiaj zrobiłam szkic na swój tatuaż ;>
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  24 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: dzisiaj zrobiłam szkic na swój tatuaż ;>

Pokażesz? Bo ja też o czymś myślę :)
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Paulinessa
Paulinessa
  24 Marzo 2013

A tu dalej gadki o dzieciach i związkach? :D ja jestem w takiej sytuacji jak Magda i Domi :D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.