malami81
malami81
  12 Abril 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Paulinessa
Paulinessa
  30 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ...ale tam przeciez nie ma co pisac, pojsc, chwile pogadac - niekoniecznie z sensem i zdane nie ogarniam tego, chyba ze ktos chce wkuc na pamiec i recytowac, ale po co

Hm, mój temat pracy dotyczył liryki erotycznej i wybrałam utwory, które mało są znane, więc bez wcześniejszej analizy raczej się nie pójdzie i nie pogada. I jeszcze zalezy oczywiście jakie ktoś ma ambicje co do wyniku tej matury.
Paulinessa
Paulinessa
  30 Marzo 2013

Zresztą skoro ktoś komuś zleca pisanie to chyba oczywiste że będzie to rył na pamięć.

marta0859
marta0859
  30 Marzo 2013

Tak was czytam i coraz bardziej zadziwia mnie to, co się dzieje. Myślałam, że tylko u mnie dzieci nie są w stanie napisać sobie pracy maturalnej. :D W zeszłym roku pisałam jedną, w tym roku aż dwie. To chyba jakaś szersza plaga jednak widzę. d83dde31
+ jedna dziewczyna której pisałam w tym roku prezentację stwierdziła, że czytała lektury do prezentacji ale ich nie w ogóle rozumie i mam SOBIE przeczytać streszczenia albo najlepiej książki, bo ona mi nic na temat książek nie powie :rotfl: Tym bardziej było to bezczelne, że nie brałam od niej ani grosza za tę pracę (od żadnej zresztą, bo to 'znajome')

droga rzecz która mnie dziwi to "nagonka" na pisanie prac kilka miesięcy przed maturą, u mnie się pisało góra na 2 tygodnie przed egzaminem.

w00tjump
w00tjump
  30 Marzo 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: I jeszcze zalezy oczywiście jakie ktoś ma ambicje co do wyniku tej matury.

jezeli ktos ma wysokie ambicje co do wyniku tej matury, to sam sie do niej przygotuje, tak jak Ty swoja porzadnie przeanalizuje. ale, poniewaz ta matura sie liczy na tylko kilka kierunkow, malo kto sie nia przejmuje. i tu nie rozumiem takiego czlowieka 'z bio-chemu', ktoremu w zupelnosci wystarczy zdac i tyle. po co placic kilka stow i pozniej spedzic duzo czasu wkuwajac na pamiec, jesli godzina wystarczy na ogarniecie tematu...
ja do swojej matury, hmm. dzien przed nia poszlam do biblioteki, kilka fragmentow ksiazek z bibliografii przeczytalam. przed wyjsciem na mature napisalam plan. i tyle. zdana. mimo ze dalam interpretacje rozniaca sie od obowiazujacej (bo kto by pomyslal, ze czlowiek ktory zabil swojego ojca i poslubil matke moze byc postacia negatywna, przeciez on nie wiedzial. ale chyba zyje w innym swiecie niz polonisci i uwazam czyny za wiazace. mandat dostane tez jak nie zauwazylam znaku:mrgreen:)
Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  1 Abril 2013

tym ktorzy obchodza, zycze wesolych swiat ;)

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

styka51
styka51
  1 Abril 2013
Prinz
Prinz: tym ktorzy obchodza, zycze wesolych swiat ;)

Dziękuję ;)
SzaryChlopaczek
SzaryChlopaczek
  1 Abril 2013

ja napisalem swoja,ale slabo:(

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  3 Abril 2013

Do Pijanej i innych fanek Touch Eclat, dla ktorych YSL jest zbyt duzym wydatkiem:
M&S i Loreal ma tansze odpowiedniki
M&S Perfection Illuminating Touch Instant Highlighter

L'Oreal Touche Magique Illuminating Concealer

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

katterinaa
wpis jest ukryty
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  3 Abril 2013
massacre
massacre: Do Pijanej i innych fanek Touch Eclat, dla ktorych YSL jest zbyt duzym wydatkiem: M&S i Loreal ma tansze odpowiedniki M&S Perfection Illuminating Touch Instant Highlight

O !
Co to kurdę w ogole jest ? Dostałam kiedyś w zestawie z Art Deco i leży to coś i lezy. To jakiś korektor ?
Może i głupie pytanie, ale nie muszę stosować ujednolicaczy cery więc nie wiem :rotfl:.
:ziober2:
pijana
pijana
  3 Abril 2013

Właśnie L'oreala oglądałam ostatnio i chyba się skuszę, ale na Allegro albo w jakiejś promocji.

MaqdaIena
MaqdaIena: To jakiś korektor ?

Tak, to korektory pod oczy :)
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  3 Abril 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Tak, to korektory pod oczy :

Aaa dzięki ;D, chce ktoś zatem ?
Używany był tylko na mojej ręce, trochę przedramię sobie pokolorowałam swego czasu :ninja:.
:ziober2:
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  3 Abril 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Aaa dzięki ;D, chce ktoś zatem ?

Jeśli masz jasny odcień to moge odkupić :ziober2:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  3 Abril 2013

@Pijana, Loreal ponoć jest lżejszy niż YCL, bardziej przezroczysty :-)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  3 Abril 2013

ten ysl uja wart jest. mam go i zaluje ze wydalem tyle gotowki :/

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.