agoosiaaa
agoosiaaa
  26 Junio 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
sylwik
sylwik
  6 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: :D mnie sie na allegro podobały kajdanki i znak taki płci:

no kajdanki sa zayebiste:D
ale totalne zakochanie sie wywolal u mnie charm w ksztalcie choppera:zakochany:
tego kupuje jak tylko wplace sobie kase na konto, bedzie wisiorkiem na razie:mrgreen:

tylko ile zawieszek wyglada dobrze na takiej bransoletce? musi byc ze 3 zeby nie bylo 'lyso', ale nie za duzo zeby nie bylo przesadzone:woot:
3-5? :woot:
jak chciec wszystko porzadne, srebrne, to zbyt tanie nie jest:and:
i pasuje tylko do 'codziennych' ubran, bo eleganckie tez nie jest:rotfl:
marta0859
marta0859
  6 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Co sobie ostatnio kupilas/es? Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Może chwalić się nie ma czym ale przynajmniej nabije pościka :lol:
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  6 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no kajdanki sa zayebiste:D

:zakochany: cudne!

Konto usunięte
Konto usunięte: tylko ile zawieszek wyglada dobrze na takiej bransoletce? musi byc ze 3 zeby nie bylo 'lyso', ale nie za duzo zeby nie bylo przesadzone 3-5?

No ja narazie mam te dwie w domu to wygląda łyso, bo nie da sie ich rozmiescic tak zeby z kazdej strony cos wisialo, a 3 to juz tak fajnie. Ja mysle ze i 6-7 bedzie wygladac dobrze, ale wtedy malutkie.

Konto usunięte
Konto usunięte: jak chciec wszystko porzadne, srebrne, to zbyt tanie nie jest

No my w YES dalismy (tzn moj dał :D) 259 zł za bransoletke (99zł 19 cm) i dwa charmsy. Ale w W.KRUK byla 19 po 39 zł, dzisiaj zobaczylam i wysylka za darmo, tzn dostawa na terenie PL... Ale trudno.

Konto usunięte
Konto usunięte: i pasuje tylko do 'codziennych' ubran, bo eleganckie tez nie jest

Moim zdaniem te bransoletki są takie bardzo... indywidualne. :-) Np ktos kogo nie znasz moze wywnioskowac cos o Tobie, mnie wystarczy ze ktos sie zapyta czym sie zajmuje, pokazuje suszare i nozyczki i od razu wiadomo, a faceci sa spostrzegawczy, od razu zauwaza co kto ma :D
iFeelSoLost
iFeelSoLost
  6 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

widze zakupy w Biedronce były :rotfl:
marta0859
marta0859
  7 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: widze zakupy w Biedronce były

No były, taka okazja, duże żele z Johnson za niecałe 10 zł i w dodatku zapachy, których jeszcze nigdzie nie widziałam, nie mogłam tego przegapić :rotfl:
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  7 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: widze zakupy w Biedronce były

Przynajmniej się opłaca!

Moja mama strasznie śledzi co jest w drogeriach i w jakiej cenie a co w sklepach bo ma bzika na punkcie różnego rodzaju kosmetyków. Ale dzięki temu np. w takiej (najczęściej) stokrotce są takie zniżki na niektóre rzeczy że to naprawdę się opłaca :ninja:.
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
marta0859
marta0859
  7 Agosto 2011
Sylvinka
Sylvinka: Przynajmniej się opłaca! Moja mama strasznie śledzi co jest w drogeriach i w jakiej cenie a co w sklepach bo ma bzika na punkcie różnego rodzaju kosmetyków. Ale dzięki temu np. w takiej (najczęściej) stokrotce są takie zniżki na niektóre rzeczy że to naprawdę się opłaca .

Kosmetyki z Biedronki są raczej wątpliwej jakości, ale żele pod prysznic czy tam mydło i tym podobne rzeczy można kupić, zwłaszcza jeżeli nie są firmy Biedronka tylko np. Dżonsona tak jak te moje żele, zawsze mały kupowałam w zwykłej drogerii za 9 zł, a teraz była jakaś promocja i prawie 2 razy większy za 10, nie żebym oszczędzała na takich rzeczach czy coś, ale jak akurat byłam w Biedronce to kupiłam. Chociaż przyznam, że kiedyś miałam żel do mycia twarzy z firmy Biedronka, mama mi kupiła :rotfl:
taki:

i nic mi się nie stało od niego, nie wyskoczyły mi żadne strupy ani nic :ninja:
Niektórzy dramatyzują, że nie zaryzykowaliby takich kosmetyków wątpliwej jakości użyć, mam jedną taką znajomą. Jak dla mnie to nie było różnicy żadnej po umyciu, czasem używam szarego mydła do mycia twarzy, czasem żeli takich za 15 zł, czasem za 40, różnie i szczerze mówiąc różnicy mi to nie robi, kremu takiej firmy bym przykładowo nie użyła, ale żel to żel, nie ma większego wpływu na nic. Chociaż fakt faktem miewałam takie, np. z L' oreala, które wysuszały moją tłustą skórę na wiór, a do tych najtańszych nie należały.
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  7 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: przyznam, że kiedyś miałam żel do mycia twarzy z firmy Biedronka, mama mi kupiła taki:

Ja mam z tej firmy kremy do rąk i do stóp, sprawują się dobrze :D .

Konto usunięte
Konto usunięte: Niektórzy dramatyzują, że nie zaryzykowaliby takich kosmetyków wątpliwej jakości użyć, mam jedną taką znajomą. Jak dla mnie to nie było różnicy żadnej po umyciu, czasem używam szarego mydła do mycia twarzy, czasem żeli takich za 15 zł, czasem za 40, różnie i szczerze mówiąc różnicy mi to nie robi

Dla mnie tak samo. Czasami wiem, że to to gdzieś indziej jest droższe a takie samo, bo przecież nie patrzy się na SKLEP. A po drugie jak ma umyc tak umyje i żadne dodatkowe zapachy nic nie dodadzą. Myślę nawet, że niektóre rzeczy bez tych "dobrych" naklejek są lepsze od niektórych. Ja używam np. szamponu jakiegoś ze stokrotki i wcale nie kosztuje mało, bo po prostu jakiś "nivea" albo "garnier" jest do kitu i nie zajmuje się dobrze moimi włosami. Ale niektórzy obmawiając te tańsze marki po prostu kłamią, nie wiem żeby zrobic na kimś wrażenie?
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
iFeelSoLost
iFeelSoLost
  7 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No były, taka okazja, duże żele z Johnson za niecałe 10 zł i w dodatku zapachy, których jeszcze nigdzie nie widziałam, nie mogłam tego przegapić

Niecałe 10 zł bo skład jest okropny, w porównaniu do normalnych Johnsonów - które zawierają wodę, emolienty i zaraz za glicerynę, masło shea, jakieś oleje, ekstrakty itp. A ten nie ma nic..

Sylvinka
Sylvinka: Moja mama strasznie śledzi co jest w drogeriach i w jakiej cenie a co w sklepach bo ma bzika na punkcie różnego rodzaju kosmetyków. Ale dzięki temu np. w takiej (najczęściej) stokrotce są takie zniżki na niektóre rzeczy że to naprawdę się opłaca .

Jak wyżej.
marta0859
marta0859
  7 Agosto 2011
Sylvinka
Sylvinka: Dla mnie tak samo. Czasami wiem, że to to gdzieś indziej jest droższe a takie samo, bo przecież nie patrzy się na SKLEP. A po drugie jak ma umyc tak umyje i żadne dodatkowe zapachy nic nie dodadzą. Myślę nawet, że niektóre rzeczy bez tych "dobrych" naklejek są lepsze od niektórych. Ja używam np. szamponu jakiegoś ze stokrotki i wcale nie kosztuje mało, bo po prostu jakiś "nivea" albo "garnier" jest do kitu i nie zajmuje się dobrze moimi włosami. Ale niektórzy obmawiając te tańsze marki po prostu kłamią, nie wiem żeby zrobic na kimś wrażenie?

Ja nie lubię przepłacać, bywa tak że płaci się tylko za nazwę firmy a często skład danego produktu jest bardzo podobny do tego tańszego, są rzeczy, na które wolę trochę więcej wydać, np. kosmetyki kolorowe albo jakieś kremy, chociaż mam niektóre sprawdzone i tanie produkty, też nie zawsze droższe znaczy lepsze i nie rozumiem kogoś kto kupuje zmywacz do paznokci za 20 zł jak można kupić taki za 2 a różnicy raczej wielkiej nie ma. Najczęściej kupuję rzeczy ze średniej półki jakby nie było, nie mam jakichś wielkich potrzeb i zachcianek żeby kupować lakiery do paznokci za 80 zł z Diora czy podkłady za 150, nawet gdybym była nie wiadomo jak bogata to i tak byłoby mi szkoda wydać tyle na kosmetyk jak ten za 50 zł "działa" na mojej skórze tak samo
marta0859
marta0859
  7 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Niecałe 10 zł bo skład jest okropny, w porównaniu do normalnych Johnsonów - które zawierają wodę, emolienty i zaraz za glicerynę, masło shea, jakieś oleje, ekstrakty itp. A ten nie ma nic..

Ma glicerynę ale bardziej przy końcu. :ziober2: Nieważne, zapach ma ładny. :zakochany: I tak od nawilżania mam balsamy i tego typu rzeczy, od żelu oczekuję tylko mycia. No i żeby ładnie pachniał.
iFeelSoLost
iFeelSoLost
  7 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ma glicerynę ale bardziej przy końcu.

No wlasnie, jak przy koncu to odsetek gliceryny to poniżej 1%, wiec tyle co nic.

Konto usunięte
Konto usunięte: Nieważne, zapach ma ładny. I tak od nawilżania mam balsamy i tego typu rzeczy, od żelu oczekuję tylko mycia. No i żeby ładnie pachniał.

Ja musze miec porządny bo zaraz po kąpieli mam taką skórę spiętą i ściągniętą i szybko się przesusza po balsamie. :nie: ale moja mama tez go kupila.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  7 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

Sylvinka
Sylvinka:

Po prostu chciałam Was uświadomić, że to NIE JEST to samo. Nikt normalny nie produkowałby żelu 500 ml w cenie 16-18 zł a niby w promocji 1l za 10? Od razu widac, ze sciema, ja jak zauwazylam ten że mowie o kurde ale fajnie, roznica jest kolosalna w cenie i gramaturze, biore do reki: skladzik, i mina zrzedła..
Paulinessa
Paulinessa
  7 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Kosmetyki z Biedronki

Masła do ciała są rewelacyjne!
Mam zółte, skład zaczyna się tak: woda, masło shea, masło kakaowe, olej sojowy, emolient, gliceryna, olej winogronowy i dopiero reszta chemicznych skłądników.
:zakochany:
marta0859
marta0859
  7 Agosto 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No wlasnie, jak przy koncu to odsetek gliceryny to poniżej 1%, wiec tyle co nic.

No wiem, że im dalej, tym mniejsza zawartość danego składnika. Ja może nie jestem ekspertem od składów, ale te najbardziej podstawowe rzeczy wiem, poza tym nigdy nie patrzę na skład żelów do mycia, teraz z ciekawości zerknęłam :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja musze miec porządny bo zaraz po kąpieli mam taką skórę spiętą i ściągniętą i szybko się przesusza po balsamie. ale moja mama tez go kupila.

Ja nigdy nie zauważyłam takiego czegoś po żadnym żelu :woot: Ale może mamy inny rodzaj skóry czy coś:)

Konto usunięte
Konto usunięte: Masła do ciała są rewelacyjne! Mam zółte, skład zaczyna się tak: woda, masło shea, masło kakaowe, olej sojowy, emolient, gliceryna, olej winogronowy i dopiero reszta chemicznych skłądników.

Masła do ciała wolę z innych firm, teraz mam jakieś czekoladowo-kokosowe z Dax cosmetics. Ale lubię zapachy mango, pewnie ładnie pachnie :D